BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Ubuntu in Tzaneen

Zuid-Afrika reizen - Tzaneen - Limpopo - op weg naar Krugerpark

De omgeving van Tzaneen is totaal anders dan wat je in Afrika verwacht. Het lijkt meer op Zwitzerland! De motor van onze auto ontploft en we ervaren opnieuw 'Ubuntu'.

Zuid-Afrika | 01-10-2011
Paulien van der Geest

Op weg naar Tzaneen, onze volgende bestemming, wordt de verbogen velg van onze band voor 2 euro gefixed! Mooie prijzen hebben ze hier nog!
 
De omgeving van Tzaneen is totaal anders dan wat je in Afrika verwacht. Het lijkt meer op Zwitzerland! De weg kronkelt zich door de bergen van de Moegabaskloof Pas en links en rechts worden we omsloten door naaldwouden. Tamelijk bizar als je in Afrika zit. Hier kun je een canopy tour doen, waarbij je aan ziplijnen door het bos van de Moegaskloof zweeft. Maar je kunt ook een kaasboerderij bezoeken, gaan picknicken bij een waterval en theedrinken in de theetuin. Tzaneen ligt dan weer lager en is gelijk veel warmer. Het platteland van Tzaneen is waar de mango's en avocado's van Zuid-Afrika vandaan komen. Helaas hebben we geen tijd meer om de geheimzinnige Koningin van het Regenwoud op te zoeken...
 
Ook uit Tzaneen vertrekken we laat, want we moeten s ochtends eerst werken, de aanvragen uit Nederland gaan gewoon door. Snel nog een boodschap in het centrum halen, voordat we 5 uur verder rijden naar Louis Trichardt. Als ik bij Ferry in de auto stap en hij de motor start, lijkt de auto te ontploffen. Rook uit de motorkap, zelfs in de cabine. Help. Passanten stromen nabij, er moet water bijgegoten zeggen ze. Iemand gaat emmers water halen. Er stroomt een plas chemisch geel water uit de auto… dit lijkt zeer ernstig.
 
Bij een garage haal ik 2 mannen, helaas blijkt deze garage vooral te verkopen en niet te reparen, maar ze lopen met me mee naar een werkplaats. Net om de hoek van waar de auto is gestagneerd, dus ook hier hebben we weer geluk mee. Direct lopen 2 potige mannen mee, die de auto de hoek om duwen, de werkplaats in. Diagnose: ventilator afgebroken, radiator gescheurd, waarschijnlijk de reden van verkoop van de auto. Eigen auto kopen, what were we thinking! De onderdelen moeten uit de Kia fabriek in Johannesburg komen. Het is nu vrijdag en de auto is pas woensdag, donderdag klaar. Het werk is maar een uurtje, maar het hele bureaucratische proces van onderdelen laten komen neemt veel tijd in beslag.
 
De manager van de garage is zo aardig ons naar de Avis voor een huurauto te brengen. Hoeft ie helemaal niet te doen, maar zo zijn de mensen hier in Zuid-Afrika. De komende week zullen we een huurauto nodig hebben. Jammer genoeg is dat lokaal twee keer zo duur als wij zelf voor onze klanten regelen met overkoepelend contract…. Hummm... iets gaat hier niet goed... En wederom vertrekken we om een uur of 5, terwijl het donker begint te worden naar een afgelegen bestemming. Het begint een gewoonte te worden...

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Cultuur

Zuid-Afrika reizen - Hulp bij problemen met onze auto, Tzaneen, Zuid-Afrika 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel