Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Walvissen in Hermanus

Zuid-Afrika reizen - Walvissen Hermanus - Gansbaai - De Hoop - Cape Agulas

Is dat nou een grote rots in de zee of zien we nu toch walvissen in de baai...?

Zuid-Afrika | 15-11-2011
Paulien van der Geest

Het walvissenseizoen is bijna afgelopen, maar toch proberen we ons geluk in Hermanus. De route vanaf Kaapstad/Stellenbosch voert langs de kust met uitzicht op prachtige baaien. Bij Bettys Bay is een pinguïnkolonie. Allemachtig, wat stinkt de poep van die vogels toch! Maar het blijven ontzettend grappige beestjes.
 
In de baai van Hermanus –bekend als de beste plaats aan land om walvissen te zien- zien we geen walvissen. De beste tijd is mei tot en met september. Daarom rijden we naar De Kelders, nabij buurdorp Gansbaai. “Kijk, die rots in zee lijkt vreselijk veel op een walvis, wat zullen veel mensen daar ingetrapt zijn,” zegt Ferry. We horen een vreemd geluid en vragen ons af of dat een walvisroep zou kunnen zijn. Ach, vast niet, het seizoen is immers al over, er is waarschijnlijk geen walvis meer in de buurt. We klauteren wat over de rotsen. Ineens valt ons op dat de rots in zee ineens vlak bij ons is….zou het dan toch… jawel… WALVISSEN!!!
 
Een moeder en haar jong, zwemmen vlak bij ons. Met een grote smile op ons gezicht kijken we naar de giganten van de zee. Apart wat een uitwerking deze dieren op je hebben. Opgewonden klauteren we mee over de rotsen om ze zo lang mogelijk te volgen. De walvissen verblijven in de baaien om te kalven en pas als de jongen groot genoeg zijn, zwemmen ze naar open zee. We blijven kijken en uiteindelijk zijn er 4 moederwalvissen met hun jongen in de baai! En het vreemde geluid blijkt inderdaad te horen bij een paar spetterende en springende walvissen in de verte. Ze spetteren met hun staart in het water en ze springen af en toe. Ongelofelijk gaaf!
 
Het zuidelijkste puntje van Afrika
We rijden naar Cape Agulas, het meest zuidelijke puntje van het Afrikaans continent. Toch wel stoer! We moeten hard lachen om 2 toeristen die er uit zien alsof ze zo uit het vreemdelingenlegioen in de Sahara komen gelopen. Woestijnpetten met eraan lappen om de nek tegen verbranden te beschermen. Je kunt ook overdrijven in je voorbereiding!
 
In De Hoop Nationaal Park zitten we op een duin van spierwit zand en kijken we hoe de zon langzaam ondergaat. In het walvis seizoen zou je vanaf hier ook walvissen kunnen zien. Wij treffen ze er niet, het is ook buiten het walvisseizoen, wel lopen er verschillende antilopen rond.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Garden Tuin Route - Dieren - Walvissen

Zuid-Afrika reizen - De Hoop natuurparkZuid-Afrika reizen - Op weg naar Cape AgulasZuid-Afrika reizen - Op weg naar Cape AgulasZuid-Afrika reizen - Het vreemdelingen legioen is ook in Cape Agulhas!Zuid-Afrika reizen - Hagedis, Betty BayZuid-Afrika reizen - Cape AgulhasZuid-Afrika reizen - Walvissen Hermanus, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Walvissen Hermanus, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Pinguin kolonie bij Bettys BayZuid-Afrika reizen - False BayZuid-Afrika reizen - False BayZuid-Afrika reizen - Pinguin kolonie bij Bettys BayZuid-Afrika reizen - Walvissen Hermanus, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Cape Agulhas: het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika!Zuid-Afrika reizen - Walvissen Hermanus, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - De Hoop natuurparkZuid-Afrika reizen - De Hoop natuurparkZuid-Afrika reizen - De Hoop natuurpark 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter