BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Winnaar Reisreporter Johannesburg bekend!

Win reis Zuid-Afrika – Winnaar Reisreporter Johnnesburg

Rik Jongenelen en Chris König zijn de winnaars van de Reisreporter wedstrijd georganiseerd door Footprint Travel in samenwerking met South African Tourism. Gelukkige winnaars Rik en Chris winnen als reisbloggers een trip naar Johannesburg, Pretoria en gaan op Big Five safari in Waterberg.

Zuid-Afrika | 07-10-2015
Paulien van der Geest

Rik Jongenelen en Chris König zijn de winnaars van de Reisreporter wedstrijd georganiseerd door Footprint Travel in samenwerking met South African Tourism. Zij zijn gekozen uit 203 kandidaat-bloggers. Reisbloggers Rik en Chris winnen een trip naar Johannesburg en omgeving.
 
Over deze trip zullen ze blogs schrijven, die te volgen zijn via de reisblog van Footprint Travel, de Footprint Facebook pagina en @FootprintTweet op Twitter. Ook op Mijn Zuid-Afrika, de inspirerende website van South-African Tourism, zullen hun verhalen en foto’s terug te vinden zijn. Volg dus deze pagina’s als je de avonturen van Rik en Chris in Zuid-Afrika wilt volgen!
 

Reizen maakt je rijk

Rik Jongenelen: Reizen, andere culturen ontdekken en de liefde voor Afrika heb ik met de paplepel binnengekregen. Toen ik kind was, zetten mijn ouders bijvoorbeeld een ontwikkelingsorganisatie op in Zambia. Zelf ben ik enkele malen als vrijwilliger-reisleider voor Stichting Edukans naar Afrika geweest om de vrijwilligers te begeleiden. Ik ben nieuwsgierig naar de natuur van Zuid-Afrika en benieuwd naar een heel andere cultuur dan de Afrikaanse landen die ik tot nu toe heb bezocht. Ik sta op het punt om af te studeren als docent maatschappijleer. Vanuit mijn vak ben ik geïnteresseerd in politiek en cultuur, Zuid-Afrika is ook op deze vlakken heel erg interessant. De Afrikaanse taal met zijn wortels in het Nederlands vind ik ook prachtig. Ik weet nog niet of ik wil werken als leraar maatschappijleer, in ontwikkelingswerk of reizen. Een combinatie zou het mooiste zijn! In deze reisreporter reis naar Zuid-Afrika komen al mijn passies samen. Het is natuurlijk een luxe om te kunnen reizen. Een mooi quote vind ik: Travel is the only thing you buy, that makes you richer.
 

Iedere dag brengt nieuwe mogelijkheden

Chris König: Mijn grote passie is reizen en fotograferen. Hoewel ik ben afgestudeerd als psycholoog, kreeg ik zoveel enthousiaste reacties op mijn fotografiewerk, dat ik 1,5 jaar geleden besloot de sprong te wagen naar een bestaan als zelfstandig ondernemer. Mijn specialiteit is fotograferen op reis of tijdens outdoor adventures. Het is natuurlijk een onzeker bestaan, maar ik ben ontzettend blij met mijn keuze om als zelfstandig fotograaf aan de slag te gaan. Iedere dag brengt nieuwe mogelijkheden. Ik besloot een half jaar naar Azië te gaan om een fotoboek te maken. Ik doe niets liever dan op pad zijn om vast te leggen wat ik tegenkom.
 

Het Juryrapport

Meer dan 216.000 mensen zagen op Facebook de oproep tot reisreporter en de reisblogs over Johannesburg en omgeving. Paulien van der Geest, eigenaar Footprint Travel en zelf reisblogger:  “Er schreven zich 203 serieuze kandidaten in. Opvallend was het hoge niveau dit keer, er waren aanmeldingen bij van veel echt goede reisbloggers, (reis)journalisten, reisvloggers en zelfs boekschrijvers. Het klinkt cliché, maar dit maakte het écht een moeilijke keuze voor de jury. De één maakt prachtige foto’s, de ander schrijft ontzettend grappig. Een reisreporter moet beiden in zich verenigen óf zich als duo opgeven. Chris en Rik van Reisjunk.nl deden dit laatste. Chris maakt werkelijk prachtige foto’s. En Rik schrijft erg leuk, informatief en leesbaar. Een ijzersterke combinatie!”
 
Jacqueline van den Broek, Trade Relations manager van South African Tourism: “Een goede fotograaf koppelen aan een schrijver met een scherpe blik: een goede zet! Alle ogen, oren, handen en voeten zijn nodig voor de verslaglegging van een 'werkreis'. Daarbij komt dat combinaties van verschillende kwaliteiten vaak tot interessante en verrassende resultaten leiden. Dat zagen we terug op de blogs van Chris en Rik.” 
 
Marco Jonk, marketing-assistent van South African Tourism: “Als South African Tourism willen we natuurlijk graag dat zo veel mogelijk toekomstige reizigers de ervaringen van de reisreporters zien en geïnspireerd raken om op reis naar Zuid-Afrika te gaan. Dan is het prettig dat Chris en Rik hun verhalen ook kwijt kunnen op Reisjunk, het reisblog platform waar ze voor bloggen. Want dat ze in deze 10 daagse reis met veel verhalen thuis zullen komen is een ding wat zeker is. Dat veel mensen hen volgen via de diverse social media laat zien dat ze echt aansprekende blogs maken en weten waar ze mee bezig zijn. Ze zijn dus een waardige afvaardiging!”
 
 

De Zuid-Afrika reis van Chris en Rik

Reisbloggers Chris en Rik zullen een reis beleven volgens het Go Fair, Go Local principe van duurzame reisorganisatie Footprint Travel. Zij gaan dingen beleven en op plaatsen komen waar de meeste toeristen nooit van hebben gehoord. Rik en Chris gaan op stap met de locals in Johannesburg, Soweto en Pretoria. Ze gaan eten bij mensen thuis in Pretoria, een kerkdienst in Soweto bezoeken, stadswandelingen door hippe wijken maken, deelnemen aan de Critical Mass Bike Ride dwars door downtown Johannesburg en de beste jazzclubs in Johannesburg bezoeken. Als uitsmijter gaan ze op Big Five-safari in de Waterberg.
 
 
 

Niet gewonnen? Toch naar Zuid-Afrika!

Ook als je niet gewonnen hebt, hopen we dat we je hebben kunnen inspireren met onze Zuid-Afrika reisblogs. In Zuid-Afrika is nog zoveel meer te doen dan het bekende Krugerpark en Kaapstad! Houd het Mini-Reismagazine in de gaten voor nog meer authentieke reisinspiratie om je eigen Zuid-Afrika reis samen te stellen!
 
 

Ook op reis naar Zuid-Afrika? Vraag gratis een offerte aan! 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter