Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Winnaar Reisreporter Kaapstad bekend!

Win reis Zuid-Afrika - Winnaar Reisreporter - Kaapstad

Roëll de Ram is de winnaar van de Reisreporter wedstrijd georganiseerd door Footprint Travel in samenwerking met South Africa Tourism. Gelukkige winnaar Roëll wint een trip naar Kaapstad en de West-Kaap.

Zuid-Afrika | 03-08-2015
Paulien van der Geest

Roëll de  Ram is de winnaar van de Reisreporter wedstrijd georganiseerd door Footprint Travel in samenwerking met South Africa Tourism. Zij is gekozen uit 283 kandidaat-bloggers die meedongen naar deze ‘Droombaan’. Gelukkige winnaar Roëll wint een trip naar Kaapstad en de West-Kaap.
 
Als reisgenoot neemt Roëll haar vriend Jeroen mee, die op reis graag fotografeert. Over deze trip zal ze blogs schrijven die te volgen zijn via dereisblog Footprint Travel en de social media van Footprint Travel, zoals de Facebook pagina van Footprint Travel en @FootprintTweet op Twitter. Ook op Mijn Zuid-Afrika, de pagina van South African Tourism, zijn Roëlls verhalen terug te vinden. Volg dus deze pagina’s als je Roëlls avonturen wilt volgen.
 

Droombaan

Roëll: “Jullie oproep sprak me aan, omdat Reisreporter worden echt mijn droombaan is. Naast mijn werk houd ik al 2 jaren een reisblog bij,We Are Travellers. Ik heb deze maand zelfs mijn baan opgezegd omdat ik hier echt mijn werk van wil maken. Deze reis komt dus precies op het juiste moment! Ik las een mooie quote, die precies weergeeft hoe ik over mijn leven denk: ‘My goal is to build a life I don’t need a vacation from’ (Rob Hill Sr).”
 

Het juryrapport

Meer dan 220.000 mensen zagen op Facebook de oproep tot reisreporter en de reisblogs  over Kaapstad en de West-Kaap. Uiteindelijk schreven 283 serieuze kandidaten zich in. Jacqueline van den Broek van South African Tourism: “Veel mensen vinden het ontzettend leuk om te bloggen over hun reiservaringen. Er waren ontzettend veel interessante kandidaten. De lat lag hoog. We waren echt op zoek naar iemand met passie voor reizen, schrijven én fotograferen. De winnende reisreporter moet immers de toekomstige reiziger originele ideeën geven voor hun Zuid-Afrika reis.” Paulien van der Geest, eigenaar van Footprint Travel en zelf reisblogger: “We waren erg van Roëll gecharmeerd door haar spontane schrijfstijl. Als lezer sta je echt even met Roëll in een ander land, voel je de zon en ruik je de geuren. Haar foto’s versterken dat, je kijkt mee door haar ogen. Ze vindt aansprekende invalshoeken voor haar blogs. Het enthousiasme spat er van af.” Kieke van Maarschalkerwaart is coördinator beeld en social media bij Footprint Travel: “We vinden het heel leuk om Roëll een mooie opstap te geven om voor haarzelf te beginnen. We zien veel potentie. Ze schrijft, maakt foto’s en ze is begonnen met het maken van video's. Ze is ook handig met social media wat haar zal helpen bij haar bestaan als zelfstandig ondernemer. ”
 

De Zuid-Afrika reis van Roëll begint in Kaapstad

Reisblogger Roëll zal een reis beleven volgens het Go Fair, Go Local principe van duurzame reisorganisatieFootprint Travel. Zij zal dingen beleven en op plaatsen in Zuid-Afrika komen waar de meeste toeristen nooit van hebben gehoord. In Kaapstad gaat Roëll op stap met de locals, zij laten haar zien waarom zij trots zijn op hun township. Uit naam van Footprint Travel mag zij eten brengen aan de Community Kitchen van Mama Rosie, die iedere dag 182 kids ontbijt geeft.
 

Onbekende gebieden in de West-Kaap

Na Kaapstad vervolgt Roëll haar reis naar onbekende gebieden in de West-Kaap provincie. Met een beetje geluk ziet ze in De Hoop Nature Reserve walvissen voor de kust. De lekkere Zuid-Afrikaanse wijn proeft Roëll in onbekende wijnlanden, zoals het plaatsje Montagu. In de Cederberg mag ze na een lokale trektocht met een ezelskarretje, zich in Bushmans Kloof verbazen over eeuwenoude grotschilderingen van het San-volk. Om vervolgens in de West-Coast te leren schieten met pijl en boog, zoals de San, de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Afrika, dat vroeger ook deden.
 

Niet gewonnen?

Heb je niet gewonnen, houd onze social media in september scherp in de gaten voor nieuwe kansen. Ga je op reis naar Zuid-Afrika, laat de blogs je op originele ideeën brengen voor je Zuid-Afrika reis. In het 1.221.000 km2 grote land is nog veel meer te zien en doen dan het bekende Krugerpark en Kaapstad! Houd de Facebook pagina en het Mini-Reismagazine van Footprint Travel in de gaten voor meer authentieke reisinspiratie!
 

Zelf op reis naar Zuid-Afrika? Vraag gratis een offerte aan!

Tags: Kaapstad - Kaapstad 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter