Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Zuid-Afrika evacueert honderden neushoorns uit Krugerpark

Safari Zuid-Afrika reizen - Big Five

De Zuid-Afrikaanse regering is van plan om ongeveer vijfhonderd neushoorns te evacueren uit het Kruger National Park.

Zuid-Afrika | 10-08-2014
Paulien van der Geest

De Zuid-Afrikaanse regering is van plan om ongeveer vijfhonderd neushoorns te evacueren uit het Kruger National Park. De autoriteiten willen voorkomen dat de zoogdieren gedood worden door stropers, meldden Zuid-Afrikaanse media zondag.
 
Van de 500 neushoorns worden 260 verkocht aan private kopers. De andere helft wordt naar een veilige plek gebracht. Waar precies, werd niet gemeld. De autoriteiten beschouwen het redden van de dieren als een uiterst dringende zaak. Ze willen voorkomen dat de bedreigde diersoort uitsterft als gevolg van handel in hoorns.
 
 

Explosieve stijging stropen neushoorns

In de eerste helft van dit jaar zijn al vijfhonderd neushoorns gedood. Stropers gaan steeds slimmer te werk, onder meer met semi-automatische wapens. Het stropen van neushoorns is explosief gestegen in de afgelopen jaren, ondanks veiligheidsmaatregelen als extra bewaking. In 2007 werden er 13 neushoorns gedood. Vorig jaar stierven ruim duizend dieren, vooral in het park, dat grenst aan Mozambique.
Door: ANP

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Dieren - Dieren

Zuid-Afrika reizen - 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter