BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Zuid-Afrika gekozen tot Top Adventure Bestemming 2016!

Zuid-Afrika reizen - Bungeejumpen Bloubergkransbrug -Tsitsikamma - Shark Cage diving - Hermanus - Paragliden Signal Hill - Snorkelen met zeehonden

Zuid-Afrika is gekozen tot de Top Adventure Bestemming in 2016. Natuurlijk kan je op safari, maar er zijn nog veel meer adrenalinekicks! We zetten de leukste op een rijtje!

Zuid-Afrika | 18-01-2016
Paulien van der Geest

Zuid-Afrika is gekozen tot de Top Adventure Bestemming in 2016. Dat je in Zuid-Afrika veel meer kunt dan op safari gaan in het Krugerpark of wijntjes drinken aan de tuinroute, wisten wij al langer. In het veelzijdige land kun je bungeejumpen, kooiduiken met haaien, paragliden, snorkelen met zeehonden, wandelsafari’s maken, Eco Quad Biken, met een ziplijn door de bossen zoeven en mountainbiken tussen het wild. We zetten de leukste Adventure excursies in Zuid-Afrika voor je op een rijtje.

 
De jaarlijkse verkiezing is georganiseerd door de trendwatchers van Virtuoso International Luxery Travel. De regenboognatie liet landen als Costa Rica en Galápagos eilanden achter zich.
 

Bungeejumpen Bloubergkransbrug -Tsitsikamma

Hou je van een adrenaline rush? Dan is bungeejumpen bij Face Adrenaline van de Bloukransbrug iets voor jou. Met 216 meter hoog, is dit de de hoogste bungeejump ter wereld. Terwijl je omlaag valt, heb je eigenlijk niet de tijd om na te denken. Nadat je het diepste punt hebt bereikt, gebeurt er iets vreemds… je valt omhoog! Niet uit te leggen, dit moet je zelf ervaren.
   

Shark Cage diving (Kooi duiken met witte haaien) - Hermanus

Een witte haai (ja, die uit Jaws) die recht op je af komt zwemmen, met niets dan een paar tralies tussen jou en zijn tanden… je moet maar durven! Je hebt geen scubatank, maar staat met een duikbril op in de kooi en als de haai in de buurt komt, hou je je adem in en duik je onder water. Het water is ondanks een dik wetsuit behoorlijk koud, dus je moet er wel iets voor over hebben. Soms moet je lang wachten in het koude water tot je een haai ziet. Zeeziekte kan voorkomen. Iets voor jou? Check: White Shark Projects
   

Paragliden Signal Hill - Kaapstad

Het spannendste moment is wanneer je de berg af moet rennen, totdat de wind in de parachute(?) komt en je opstijgt. Vanaf dat moment kun je in je harnas gaan zitten en is het genieten van het prachtige uitzicht. De Tafelberg achter je, Kaapstad onder je en de zee voor je. Je zweeft zo vrij als een vogel! Check: Para-Taxi
   

Snorkelen met zeehonden - Houtbaay Kaapstad

Heel schattig, de nieuwsgierige zeehonden die eens even komen kijken wat jij nu toch voor een rare zeehond bent. Hou er wel rekening mee dat het water koud is, maar je krijgt een dik wetsuit aan. En een rots vol zeehonden hebben een sterke geur! Al met al, een unieke ervaring met deze super grappige dieren.
 

SEAL SNORKELING from Animal Ocean on Vimeo.

 Wandelsafari in het Kruger Nationaal Park

Je loopt achter een ranger met een geweer aan door het gras. Je spiedt om je heen. Het is Big Five gebied, maar of je nou leeuwen wilt zien, terwijl je hier loopt, daar ben je nog niet helemaal uit… Giraffen, zebra’s, impala's, neushoorns en olifanten, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.  Vanaf 13 jaar. Kleding in natuurlijke tinten (geen felle kleuren), wandelschoenen.
 

Africa on Foot walking safari from Sun Destinations on Vimeo.

 

Eco Quad Biken - De Hoop

Het spannende aan Quad Biken is dat het heel vreemd stuurt op een vierwieler. Maar na een paar rondjes op de parkeerplaats ben je er klaar voor en kun je de paden op en De Hoop Nature reserve ontdekken. Dit is het enige gemotoriseerde vervoersmiddel dat de paden op mag. Je gaat samen met een gids, die je meer uitlegt over het fynbos, een bijzonder ecosysteem van planten dat alleen in de kaap groeit.
 

Zipline Canopy Tour - Tsitsiskamma

Tokkelen is een avontuur voor de hele familie, van 8 tot 88 jaar. Ben je een bungeejumper, dan is dit waarschijnlijk te weinig adrenaline voor je. Maar ben je iets minder heldhaftig op grote hoogte, dan is het heel spannend om van een platform hoog in de bomen af te stappen. Je roetsjt tussen de boomtoppen door, o jee, haal ik wel de overkant. De afstanden tussen de platforms worden steeds langer. En gelukkig krijg je ook steeds meer zelfvertrouwen en begin je om je heen te kijken, naar het bos. Check: Canopy Tours
   

Mountainbiken tussen het wild

Er zijn verschillende plaatsen om dit te doen. In Swaziland fiets je in Mlilwane tussen dieren als koedoes en zebra’s en in Hlane fiets je met een ranger in een klein groepje in een gebied waar ook de Big Five voorkomt. Bij Kololo in Waterberg (ten noorden van Johannesburg) kun je ook fietsen langs herbivoren als giraffes. Bij De Hoop aan de Tuinroute kun je ook mountainbiken tussen bokken, zebra’s en elanden.
 

Zelf op avontuur naar Zuid-Afrika?

Stel je eigen, unieke reis samen met onze Zuid-Afrika bouwstenen of bekijk onze kant-en-klare rondreizen Zuid-Afrika. Wil je dat wij van te voren al enkele Adventure excursies voor je boeken, geef dit dan aan bij je offerte aanvraag, dan maken wij een reis op maat voor je.
 

Zelf op reis naar Zuid-Afrika? vraag gratis een offerte aan.

Tags: Kaapstad eo - Zuid-Afrika - Go Local - Go Fair - Actief 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel