persoon vanaf de achterkant zittend in de woestijn Jordanië

Jordanië hike avontuur

Prijsindicatie € 665,- per persoon | 10 dagen

Jordanië hike avontuur

Amman – Dana – Petra – Wadi Rum – Dode Zee

Deze rondreis door Jordanië is dé reis voor avontuur- en wandelliefhebbers. In deze 10 daagse reis ontdek je de tofste hikeroutes in Jordanië. Daarnaast maak je kennis met de prachtige natuur en cultuur in het land. Je begint je reis in Amman waarna je vervolgens doorreist naar Dana. In deze omgeving heb je een aantal toffe hikes waaronder de Wadi Ghuweir trail die je niet wil missen! Deze hike staat namelijk bekend als de mooiste hike van Jordanië. In Petra ontdek je één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Ook hier zijn een aantal mooie hikeroutes te vinden, variërend in moeilijkheidsgraad. Je reist verder naar de Wadi Rum woestijn waar je geniet van het bijzondere en bijna buitenaardse woestijnlandschap. Kies je voor een hike door het zand of ga je voor een toffe woestijn jeep tour? Je reis eindigt ontspannen aan de Dode Zee. Ervaar zelf het unieke drijfvermogen van de Dode Zee en smeer je vermoeide voeten (+ hele lichaam) in met de helende modder.

Liever een extra nacht op die ene bestemming of zin in een toffe excursie? Je past zelf je reis volledig naar wens aan via de Footprint Planner. Let the adventure begin!

"Stel je voor dat je door een adembenemend landschap van rotsen en kloven wandelt, om uiteindelijk oog in oog te staan ​​met de majestueuze roze zandstenen gevels van een oude stad die uit de rotsen is gehouwen. Jordanië heeft ons hart gestolen en is een absolute aanrader!"

ReiskickJordanië Nomads
Routekaart Jordanie hike tour mobiel

Hoogtepunten

Amman
Amman
Amman
Jordaanse historie in Amman

Welkom in Jordanië! Je Jordanië hike rondreis gaat bijna van start. In Amman maak je alvast kennis met de Jordaanse cultuur en geschiedenis. Maak een wandeling door de stad of breng een bezoek aan het oude Romeinse theater, hier vind prachtige eeuwenoude ruïnes en heb je een mooi uitzicht over de stad. Maak je klaar voor een onvergetelijke reis!

Kings Highway
Kings Highway
Kings Highway
Onderweg naar Dana

Onderweg naar je volgende bestemming Dana kun je ervoor kiezen om de Kings Highway te nemen. Deze route duurt wat langer dan de gebruikelijke route maar je komt dan ook langs de mooiste plekken en uitzichten. Stop onderweg om even te genieten van het uitzicht om vervolgens weer verder te rijden. Als je de Kings Highway neemt kom je aan het eind van de dag aan in Dana

Dana
Dana
Dana
Wadi Ghuweir trail

Tijd voor je eerste echte hike! Vandaag loop je de Wadi Ghuweir trail. Bekend als één van de mooiste hikes van Jordanië. Uniek aan deze hike is het veranderende landschap. Zo loop je door smalle kloven met grote muren van rode rotsen waarna je later grote stuken groen met palmbomen en mossen tegenkomt. De totale route is zo’n 17 kilometer maar je kunt er zelf voor kiezen tot hoever je doorloopt.

Petra
Petra
Petra
Wereldwonder Petra

Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens een rondreis door Jordanië is een bezoek aan Petra. Deze rotsenstad is onderdeel van de zeven nieuwe wereldwonderen en wanneer je hier een bezoek aan brengt zul je snappen waarom! Je kijkt hier je ogen uit en geniet van de prachtige opgravingen. Ook biedt Petra vele mooie hike routes.

Petra
Petra
Petra
Hiken in Petra

In Petra heb je verschillende hikes die je kunt doen. De Main trail is de populairste en is een makkelijke hike. Totaal is deze hike 8 kilometer lang en neemt je mee naar de oude stad en je loopt langs alle hoogtepunten. Wil je iets meer uitdaging? Kies dan voor de Sacrafice Trail, deze hike is 3 kilometer lang en een steile klim. Wel krijg je daardoor een uitzicht dat zeker de moeite waard is!

Wadi Rum
Wadi Rum
Wadi Rum
Mooiste woestijn ter wereld

Je volgende bestemming is de Wadi Rum woestijn, een prachtig stuk natuur. Ook wel bekend als de Maanvalei vanwege het bijzonder landschap. Een toffe hike in de woestijn kan met deze reis natuurlijk niet ontbreken. In de Wadi Rum woestijn kun je ervoor kiezen om de Burdah Rock Bridge hike te lopen. Een hike van totaal zo'n 3 uur. Je ontdekt diepe kloven en de prachtigste uitzichten over de woestijn.

Wadi Rum
Wadi Rum
Wadi Rum
Jeep tour door de woestijn

Even wat anders doen dan hiken? Kies ervoor om tijdens je verblijf in de Wadi Rum woestijn een jeep tour te doen. Je kunt dit voorafgaand via onze Footprint Planner boeken of ter plekke bij het woestijnkamp waar je slaapt. Hoe dan ook een toffe excursie en een onvergetelijke ervaring!

Dode Zee
Dode Zee
Dode Zee
Tussenstop bij Mount Nebo

Je reist verder naar de Dode Zee. Onderweg kom je langs Mount Nebo. Een religieuze plek waar, volgens de bijbel, Mozes uitkeek over het beloofde land. Of kies ervoor om onderweg nog een hike te maken. Zo heb je bijvoorbeeld de Wadi Mujib, een wat bekendere hike of ga voor de Wadi Numeira, een eenvoudigere hike die je goed kan doe tijdens je reis naar de Dode Zee.

Dode Zee
Dode Zee
Dode Zee
Ontspannen aan de Dode Zee

Je hike rondreis door Jordanië is bijna ten einde. Tijd om alle indrukken even op je in te laten werken en om te ontspannen na de inspanning van je hikes. Smeer je in met de modder van de Dode Zee en ervaar het unieke drijfvermogen op het water. Nog even genieten van je laatste momenten in Jordanië voor je weer naar huis vertrekt!

Onze favoriete slaapplekken in Jordanië

De tofste slaapplekken om te overnachten tijdens jouw trip door het woestijnlandschap. Vlakbij bezienswaardigheden en in prachtige omgevingen.

rooftop terras met zitjes en uitzicht over de stad

Hartje centrum Amman

House Boutique Suites biedt een fijn verblijf aan voor je dagen in Amman. Vanaf het ruime dakterras heb je een mooi uitzicht over de stad. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en heeft het ook een zwembad.

Wadi Rum Woestijn Jordanië

Slapen in de woestijn

Bij het Wadi Rum Sights Camp slaap je in een fijn woestijnkamp. Je slaapt hier middenin de woestijn en hebt een prachtig uitzicht vanaf het kamp. Ook worden verschillende activiteiten aangeboden vanuit het kamp. Een onvergetelijke overnachting!

Precious guesthouse ligbedjes aan het zwembad

Uitkijken over de Dode Zee

Gelegen aan de Dode Zee vind je the Precious Guesthouse. Een kleinschalige slaapplek waar je met open armen wordt ontvangen door de eigenaar. Vanaf het zwembad kijk je uit over de Dode Zee.

Jouw Impact

Met deze Jordanië rondreis draag je een steentje bij aan onze droom om CO2 neutraal reizen in de toekomst mogelijk te maken.

  • Je bouwt mee aan het reduceren van CO2 uitstoot

  • Met je verblijf in kleinschalige hotels steun je de kleine ondernemers in Jordanië

  • Uiteraard compenseren we je uitstoot voor de volle 100%

  • Footprint Travel investeert in verschillende projecten om reizen stap voor stap nog verder te verduurzamen

Tips & Tricks Jordanië

Praktische informatie

Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid op reis gaat, hebben we de belangrijkste dingen over reizen naar Jordanië op een rijtje gezet.

  • Om Jordanië in te mogen heb je een geldig paspoort en visum nodig. Deze zit inbegrepen bij de Jordan Pass of kun je bij aankomst regelen.

  • Koop voor vertrek alvast een Jordan Pass. Dit is een kaart speciaal voor toeristen, waarmee je toegang krijgt tot meer dan 40 bezienswaardigheden waaronder het indrukwekkende Petra.

  • De gemakkelijkste manier om je te verplaatsen in Jordanië is per huurauto. Vergeet niet voordat je de woestijn inrijdt de Google Maps kaart te downloaden, zodat je er zeker van bent dat je niet verkeert rijdt.

  • Het grootste gedeelte van de bevolking in Jordanië is Moslim. Kleed je daarom gepast. Als vrouw hoef je geen hoofddoek te dragen, tenzij je een moskee wilt bezoeken.

  • De beste reistijd voor Jordanië is in het voor- of najaar. De temperaturen zijn dan goed uit te houden wat ideaal voor side seeing en excursies.

Wil jij je meer verdiepen in Jordanië? Bekijk dan onze uitgebreide Jordanië pagina vol praktische informatie en laat de reiskriebels alvast beginnen.

Heb je nog vragen? No worries, we’ve got you.