Vlaggetjes in straat in Mexico

8x Activiteiten in Mexico die je moet doen

8x Activiteiten in Mexico die je moet doen

Mexico, het land van de taco’s, tequila en sombrero’s, maar Mexico heeft meer te bieden dan dat. Het bewonderen van de prachtige natuur en ontdekken van de diverse cultuur zijn niet te missen in de itinerary voor jouw reis naar Mexico. Het is een heel toegankelijk land voor toeristen en erg populair onder reizigers. Maar wat zijn nou dingen die je echt moet doen in Mexico? Wij hebben er 8 voor je op een rijtje gezet.

#1 Mexicaanse streetfood eten in Mérida

Iets wat je niet kan missen tijdens je bezoek aan Mexico is het eten van hun overheerlijke streetfood. Mexico staat bekend om zijn eten, dus een bezoekje brengen aan de lokale eetkraampjes kan niet missen in jouw reis naar Mexico. Met name de stad Mérida staat hier om bekend. Om je helemaal over te geven aan de street food ervaring is het belangrijk om de kleine marktjes in Merida te bezoeken. Hier vind je het lekkerste en goedkoopste(!) eten.

Vrouw die Mexicaanse streetfood bereid

#2 Ga fietsen in Mexico-City

De favoriete manier van veel Nederlanders om een stad te ontdekken is met de fiets. Ook in Mexico-stad is het aan te raden om een fiets te huren of een fietstour te doen. Op deze manier zie je alle highlights van deze mooie stad terwijl je meer leert over de geschiedenis van de historische gebouwen. Veel tours bieden onderweg leuke stops aan om bij een lokaal marktje wat te eten. Bewonder tijdens het fietsen ook zeker de bijzondere street art die door de hele stad te vinden is.

#3 Bezoek een Lucha Libre show

Lucha Libre is een manier van worstelen wat zijn oorsprong vindt in Mexico. Deze stijl van worstelen staat bekend om de kleurrijke maskers die worden gedragen door de luchadores. Deze luchadores zijn de worstelaars die van de ene  kant naar de andere kant van de ring vliegen en bekend staan om hun acrobatiek kunsten. Om de beste plekken bij deze show te bemachtigen is het belangrijk om op tijd je tickets te boeken. Als je naar Mexico-stad gaat is dit een activiteit ie je niet kan missen.

Links zie je kleurrijke Lucha Libre maskers en rechts zie je twee Luchadores acrobatisch worstelen

#4 Ga kajakken in Bacalar

Laguna Bacalar is een meer van bijna 60km lang die aan het gelijknamige dorpje Bacalar ligt, vlakbij Tulum. Het wordt ook wel ‘het meer met de zeven kleuren genoemd’. Dit komt door het diepteverschil in het water. Om het meer en zijn prachtige kleuren van dichtbij te zien kan je een kajak huren. In de ochtend bij zonsopgang kan je de verschillende kleuren van het meer het beste zien. Slaap dus niet te lang uit en ga op tijd naar het meer.

#5 Maak ‘Día De Los Muertos’ mee

Van 31 oktober tot 2 november wordt er ‘Día de los Muertos’ gevierd in Mexico. Dit is een Mexicaanse feestdag. De grens tussen de echte en spirituele wereld is in deze twee dagen weg, wat betekent dat de zielen van de overleden mensen voor een korte tijd terug kunnen keren. Deze twee dagen vieren ze feest, eten en drinken ze met hun familie. Deze terugkomst wordt door de familie gevierd met het lievelingseten van de overledene en offers. Er zijn ook optochten, mensen zijn kleurrijk verkleed en dragen skeletmaskers. Deze dag is dus echt niet te missen als je in de herfstperiode naar Mexico wilt. Fun fact: ‘Dia de los muertos’ is door UNESCO erkend als cultureel erfgoed.

Links zie je een vrouw die verkleed is voor 'Dia de los Muertos' en rechts zie je offers die worden gedaan op 'Dia de los Muertos'

#6 Ga zwemmen met Schildpadden in Akumal

De groene zeeschildpad bevinden zich in grote getalen in Mexico. Het is zelfs mogelijk om met hen te zwemmen in het kleine plaatsje Akumal. Wel is het handig om deze activiteit samen met een lokale gids te doen. Zij weten precies waar de schildpadden zich bevinden. Ook kennen zij de schildpadden en de natuur, dus weten zij wat er wel of niet kan. Tijdens het zwemmen met de schildpadden kan je ook het levendige rif en het andere onderwaterleven bewonderen. Baat je in de omgeving die heilig was voor de Maya’s.

#7 Doe een Mezcal proeverij in Oaxaca

Mezcal is een sterke drank afkomstig uit Mexico. Het wordt, net als tequila, gemaakt van de agave plant. Bij Mezcal is het alleen wel de bedoeling dat je het nipt en niet shot. De meeste Mezcal wordt geproduceerd in Oaxaca, waardoor er veel distilleerderijen zijn waar proeverijen worden gegeven. Om te zien hoe deze traditionele drank gemaakt wordt is het aan te raden om een tour te boeken. Bij een tour door de destilleerderij krijg je genoeg ruimte om de vele smaken Mezcal te proeven.

 #8 Breng een bezoek aan de Maya tempels in de jungle van Mexico.

Eén van de mooiste archeologische sites in Mexico is te vinden in Palenque. Vlakbij deze stad ligt een Mayastad diep verborgen in de jungle. Als je naar de tempels wilt moet je eerst een kleine wandeling van 15 minuten door de jungle maken. Je moet klimmen en 2 touwbruggen oversteken. Ook wordt je omringd door apen, papegaaien en watervallen. Een erg bijzondere wandeling dus met een prachtig einde. Zorg dat je er vroeg bent om drukte te vermijden.

Links zie je een Maya tempel in Palenque en rechts zie je een papegaai in de jungle van Palenque

Enthousiast geworden over deze activiteiten in Mexico? Kijk dan vooral eens naar onze reizen naar Mexico en start met het tweaken van jouw droomreis! Wil je nog meer inspiratie op doen? Lees dan de mooiste cenotes, de meest kleurrijke slaapplekken en de leukste dingen om te doen op Isla Holbox om meer inspiratie op te doen voor jouw reis!