Slapen in echt bushcamp en echte authentieke safari sfeer proeven? Op safari in het Greater Krugerpark en op zoek naar de Big Five? Wandelen tussen de neushoorns? Met deze rondreis kan het allemaal. En nog meer! Je bezoekt historische locaties, je kunt met een bootsafari dolfijnen bekijken en genieten van de adembenemende Drakensberg!
 
Deze rondreis is goedgekeurd met het Fair Trade Holiday keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
Hoogtepunten

Verblijf in een heus bushcamp

​Bezoek het Greater Krugerpark

​Met een ranger op (wandel) safari 

Spot de Big Five

Wandelen Drakensberg

Uitzicht Amfitheater in Royal-Natal

​Zeldzame Lammergier spotten

Neushoorns Spioenkop

Battlefields Spioenkop

Strand Umhlanga Rocks

​Dolfijnen spotten (walvissen in het seizoen)

​Fair Trade Holiday

€ 1.781,- p.p. Prijs bij 2 personen 14-15 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Zuid-Afrika: Big 5 in bush lodge, Drakensberg & neushoorns! (Fair Trade Holiday) - 2 wkn
8,6

Beoordeling van deze reis:
8,6/10 - 5 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (5)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg
Dag 2: Johannesburg – Timbavati Greater Krugerpark, transfer shuttle Ashtons @6 AM airport, lunch, middag safari (game drive)
Dag 3: Timbavati Greater Krugerpark, ochtend en middag safari (game drive), alle maaltijden
Dag 4: Timbavati Greater Krugerpark, ochtend en middag safari (game drive), alle maaltijden
Dag 5: Timbavati - vliegveld - Panoramaroute – Graskop, ochtend safari, transfer vliegveld, pick up car @ vliegveld
Dag 6: Graskop – Ermelo
Dag 7: Ermelo – Witsieshoek
Dag 8: Witsieshoek (Royal-Natal)
Dag 9: Witsieshoek - Spioenkop, alle maaltijden Spioenkop
Dag 10: Spioenkop, alle maaltijden
Dag 11: Spioenkop – Umhlanga Rocks
Dag 12: Umhlanga Rocks
Dag 13: Vertrek Umhlanga Rocks - vliegveld Durban
Dag 14: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer

Deze reis is voornamelijk een 'self-drive', wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.

De reis start echter met een shuttleservice naar het Krugerpark. Op de internationale luchthaven OR Tambo in Johannesburg vertrekt om 6:45 uur een gedeelde shuttlebus naar het Krugerpark, uitgevoerd door Ashton Kruger Shuttle service. Dit is dus geen privé shuttle, er zijn meerdere gasten aan boord. Als gevolg daarvan vertrekt de shuttle op het aangegeven tijdstip. Ben je te laat, dan zijn de gevolgen voor jezelf. Ook is er geen teruggave van de kosten. Immers je plaats is vrijgehouden in de bus. Je mag per persoon maximaal één tas van 30 kilo meenemen. Wil je meer tassen of gewicht meenemen, dan dient dit van te voren aangevraagd en goedgekeurd te worden. Het is een rechtstreekse shuttle, er worden onderweg alleen de nodige sanitaire stops gemaakt. Bij aankomst op de verzamelplaats in het Krugerpark, haalt de lodge je op. Na afloop van de drie overnachtingen brengt de lodge je naar de autoverhuur in Hoedspruit. Hier neem je de huurauto in ontvangst (denk aan paspoort, rijbewijs en creditcard) en ga je zelf op pad.

 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.

Johannesburg
Je verblijft heel handig bij een airport lodge, op een kwartiertje rijden van de luchthaven. Je wordt van de luchthaven opgehaald door de airport lodge, zodat je niet zelf hoeft te zoeken en snel je bed in kunt duiken.
 
Timbavati Greater Krugerpark
Umlani is een eco bushlodge. De bedoeling is om je onder te dompelen in de natuur. De lodge is gemaakt van natuurlijke materialen en draait volledig op de kracht van de zon. Er is dus geen airco maar natuurlijke ventilatie en een klamboe. Er branden ’s avonds geen lampen, maar je eet bij het licht van kaarsen en lantaarns. Er is geen tv of wifi, maar je ziet vanuit je hangmat de wolken langs drijven of staart ’s avonds in het kampvuur.
 
Dit pakket van drie nachten inclusief alle maaltijden, lokale dranken, safari ritten én transfers van en naar de luchthaven en autoverhuur heeft een speciale (voordelige) prijs. Tevens bespaar je de kosten voor een huurauto.
 
Witsieshoek (Royal-Natal Nationaal Park, noordelijke Drakensberg)
De berglodge is op 2200 meter de hoogste gelegen lodge van Zuid-Afrika! De weg ernaar toe is bestraat en goed begaanbaar. Een normale auto volstaat. Om bij het startpunt van de Chain Ladder wandeling te komen, verzorgt de lodge tegen een kleine vergoeding het transport met een 4x4 auto. De kamers zijn volledig en modern gerenoveerd tot zeer comfortabele kamers. De gezellige gemeenschappelijke ruimtes krijgen nog een make-over. Er is een restaurant, bar, zitkamer met tv en open haard. De menu kaart is beperkt. Het is essentieel om dieetwensen bij boeking door te geven. De lodge is vanaf tweede helft 2016 Fair Trade gecertificeerd. Dat wil zeggen dat de lodge zorgt draagt voor de natuur en haar mensen. Deze lodge is als één van de weinige in handen van de lokale Batlokoa gemeenschap. Zij beslissen mee over hun eigen toekomst en krijgen een opleiding, eerlijk werk en een toekomstperspectief door deze lodge. Als reiziger maak je de toekomst van de lokale mensen beter!
 
Spioenkop
Deze heerlijke vier sterren lodge in Spioenkop is fair trade gecertificeerd, en dat merk je. In alles wat ze doen wordt rekening gehouden met mens en natuur. Producten die in de lodge gebruikt worden, zoals het ambachtelijk geborduurde linnen beddengoed en de verzorgingsproducten in de badkamer worden lokaal gemaakt. De Aloë Vera uit eigen tuin vind je terug in de zalig geurende zeep. De biologische groenten komen zoveel mogelijk uit eigen tuin. De lodge draait op zonne-energie en op je veranda gebruik je een schattig en vernuftig lantaarntje, ook al op de kracht van de zon. Vanuit je kamer en je veranda heb je een prachtig uitzicht in de vallei van het reservaat. Je komt hier werkelijk helemaal tot rust. De maaltijden gebruik je hier gezamenlijk, een gezellig moment en interessant om van je gastheer en gastvrouw meer te weten te komen over de omgeving. Er wordt een driegangendiner geserveerd, vers van de boerderij. Voedselallergieën graag bij boeking doorgeven.
 
Umhlanga Rocks
​Je slaapt in een comfortabel, gastvrij en kleinschalig guesthouse vlakbij het strand. Het rustige strand waar je gemakkelijk naar toe loopt, is heerlijk voor een strandwandeling. Hier staat een sterke stroming waardoor het niet geschikt is om te zwemmen en er zijn geen haaiennetten geplaatst. Wil je in zee zwemmen, ga dan naar een iets verderop gelegen zwemstrand. Het guesthouse heeft een zwembad in de tuin om in te zwemmen met een sfeervol terras om een drankje te doen. De gastvrouw geeft je graag tips over leuke restaurantjes in de omgeving.
Prijzen
Rondreis Zuid-Afrika: Big 5 in bush lodge, Drakensberg & neushoorns! (Fair Trade Holiday) - 2 wkn
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 2.336,- p.p.€ 1.781,- p.p.€ 1.966,- p.p.€ 1.781,- p.p.€ 1.892,- p.p.€ 1.781,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 2.336,- p.p.€ 1.781,- p.p.€ 1.966,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 1.781,- p.p.€ 1.892,- p.p.€ 1.781,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Voor kinderen onder 12 jaar gelden speciale tarieven voor Umlani. Prijs op aanvraag. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Zij mogen op jeepsafari mits begeleid door hun ouders. Kinderen onder de 12 jaar mogen i.v.m. veiligheidsredenen niet op Bush walk.   Kies zelf welke huurauto je wilt rijden en bereken hier de prijs voor je huurauto Zuid-Afrika. Inclusief: Super Cover verzekering, contractkosten en tweede chauffeur.  Exclusief: One way fee: Niet van toepassing op deze reis. Afleverkosten bij accommodatie (indien gewenst). Lees meer op de pagina Uitleg en Voorwaarden huurauto Zuid-Afrika.
Excursies
JohannesburgExcursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis MandelaFair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Umhlanga RocksExcursie 5: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
In de Valley of 1000 Hills, gelegen vlak boven Durban, zul je kennis maken met een bijzondere lokale gemeenschap. Je Zulu gids zal je  laten kennismaken met de levenswijze van de hedendaagse Zulu. Dankzij een taallesje Zulu, kun je contact met de lokale bevolking maken. Of het Zulu je heel gemakkelijk afgaat… in ieder geval zullen jij en de mensen die je ontmoet veel lachen! Als lunch maak je kennis met de typische Zuidafrikaanse maaltijd: de braai. Je gids leert je ook hoe het lokaal transport werkt en samen ga je op pad. Uit de volgende activiteiten zouden circa 4 onderdelen verder deel uit kunnen maken van je programma;  Zulu dans, bezoek aan een Sangoma (traditioneel genezer/sjamaan), een bezoek aan een weeshuis, een wandeling naar ‘The Rock’, of een introductie in het typische Zuid Afrikaanse “beadwork”. Het programma wordt samengesteld naar beschikbaarheid van de dorpelingen op dat moment, want het is geen ‘toeristische attractie’ maar het echte leven. Tijdens je ontmoetingen leer je heel wat van de denkwijze en de uitdagingen die de mensen tegen komen in hun dagelijks leven. Je excursie schept niet alleen werkgelegenheid en leermogelijkheden voor jongeren die gids willen worden, maar kan uitmonden in een heel bijzondere culturele uitwisseling tussen jou en de jongere gids (indien school het toelaat, gaat er vaak een jongeren mee als gids in opleiding). Deze middagexcursie duurt afhankelijk van je eigen tempo en interactie tussen 3-6 uur. 
Kies voor deze excursie indien je wel de lokale bevolking wilt ontmoeten, maar liever niet bij mensen thuis eet en slaapt, maar in een hotel. 

Excursie 5: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Van dag tot dag
Impressie
Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Safari in Krugerpark - giraffeZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: boomhut van Umlani Bush CampZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: boomhut van Umlani Bush CampZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: jeepsafari in KrugerparkZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - luipaardZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Met de jeep op Big Five Safari in KrugerparkZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - leeuwZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - leeuwenwelpZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Jeepsafari in KrugerparkZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Safari in Krugerpark - zebraZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - olifantZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: vroeg op om wild te spotten tijdens safariZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: spot wild life tijdens de ochtendsafariZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in Pilgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panorameroute - De Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Drakensbergen - wandelen in de natuurZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Drakensbergen - slapen op hoogteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: zeldzame lammergieren spotten bij SpioenkopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: zeldzame lammergieren spotten bij SpioenkopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: zeldzame lammergieren spotten bij SpioenkopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: volg de instructies tijdens wandelen in de Drakensbergen - Royal Natal NPZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: wandelen in de Drakensbergen - Royal Natal NPZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: wandelen in de Drakensbergen - Royal Natal NPZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De Slag bij SpioenkopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De Slag bij SpioenkopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De Slag bij SpioenkopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: op wandelsafari in Spioenkop Nature ReserveZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: op wandelsafari in Spioenkop Nature ReserveZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Spioenkop Nature Reserve - neushoornZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: op wandelsafari in Spioenkop Nature ReserveZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Howick - Nelson Mandela Capture SIteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Howick - Nelson Mandela Capture Site met bijzondere kunstZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Umhlanga RocksZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Umhlanga RocksZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: spot dolfijnen bij Umhlanga RocksZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: ga op dolfijnsafari bij Umhlanga RocksZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -
Reacties van reizigers (5)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten