Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken

Zuid-Afrika vakantie: Johannesburg - Panoramaroute - Krugerpark - Addo Elephant Park - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad

Deze 2 weken Zuid-Afrika Roadtrip brengt je van Krugerpark, via Addo Elephant Park naar Kaapstad. Spot de Big Five in het Krugerpark. Verwonder je over de grillige rotspartijen van de Blyde River Canyon op de Panoramaroute. Verbaas je over de grote kuddes olifanten in Addo Elephant Park. Rijd de Tuinroute en sla af naar struisvogelhoofdstad Oudtshoorn in de Karoo. Volg de Wijnroute om uit te komen in het pitoreske Stellenbosch. Kies in het walvisseizoen voor een overnachting in Hermanus. Eindig je reis met bruisend Kaapstad voor hoogtepunten als Tafelberg, Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop. Deze reis is geschikt voor mensen die veel hoogtepunten willen zien in weinig tijd.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Wandelsafari in Kruger Park
  • Panoramaroute Blyde Rivier
  • Olifanten in Addo Elephant Park
  • Tuinroute & Wijnroute
  • Kaapstad & Kaap de Goede Hoop
  • Walvissen Hermanus
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 11: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 12: Kaapstad
Dag 13: Vertrek Kaapstad
Dag 14: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg
Vandaag kom je aan in Zuid Afrika. In Johannesburg om precies te zijn. De bijnaam van Johannesburg is Egoli ('stad van goud') vanwege de goudmijnen.We organiseren een Meet&Greet (M&G) waarbij je welkom wordt geheten en een informatiepakket met je reisdocumenten overhandigt krijgt. Land je 's avonds (met een KLM vlucht), dan begrijpen we dat je zo snel mogelijk je bed in wilt duiken, vandaar dat de begroeting kort en krachtig zal zijn. Degene die de M&G verzorgt staat met een bordje met je naam er op, je op te wachten in de aankomsthal. Hierna kun je in 10 minuten met een transfer naar je accommodatie.
Land je overdag, dan is de M&G wat uitgebreider (let op een bordje met je naam). Je kunt er voor kiezen om de huurauto direct op te halen of een transfer naar je hotel te nemen. Nadat je bent gearriveerd in je hotel, heb je nog een hele dag voor je. Je kunt 's middags naar het indrukwekkende Apartheidmuseum. Of kies voor een leuke excursie zoals een ontspannen stadswandeling in downtown 'Jozi' of een bijzondere Soweto Township tour (zie excursies). Lees meer onder excursies. 

Dag 2: De Panorama Route bij Blyde River

De Panorama Route bij Blyde River
Na het ontbijt haal je je huurauto op bij het vliegveld, verblijf je in het airport hotel dan neem je in 10 minuten een transfer. In Zuid-Afrika rijdt men links, maar dat went al snel en de wegen zijn goed en westers. Het laatste deel van je dagelijkse route rij je vaak op kleinere, goede wegen, en geniet je van de mooie omgeving. Als eerste kom je historische mijndorpje Pilgrims Rest tegen, hier kun je lunchen en koffie drinken voordat je je route vervolgt. Geniet van de route met de mooiste vergezichten van Zuid Afrika: de Panoramaroute. Het volgt de Blyde River Canyon, een kloof met schitterende uitzichten op grillig gevormde rotsen. Hoogtepunten van de Panorama route zijn Gods Window, de Drie Rondavels en de Bourkes Luck PotholesKoop Macadamia noten bij een van de vele stalletjes, wandel naar een waterval: ontdek vandaag de Panorama Route! 
 
NB: De genoemde afstanden zijn de rechtstreekse afstanden tussen de accommodaties. Je zult goede snelweg afwisselen met kleinere wegen, wat je gemiddelde snelweg omlaag brengt. Reken erop dat gemiddeld 50 km per uur aflegt. Wij compenseren de CO2 uitstoot voor je.

Dag 3: De Big 5 in Kruger Nationaal Park

De Big 5 in Kruger Nationaal Park
Na je ontbijt rijd je naar het nabijgelegen en wereldberoemde Kruger National Park. Aan de poort betaal je conservation levy ('entree'). Ga zo vroeg mogelijk op pad, de meeste dieren laten zich op de koelere delen van de dag zien, s ochtends vroeg of aan het einde van de dag. Wij nemen liefst een snel ontbijtje en tijdens de lunch -wanneer de dieren zich schuil houden voor de hete zon-  gaan we uitgebreid in een restaurant van één van de hoofdkampen (main restcamp) zitten. Vaak hebben die een terras met uitzicht op een rivier waar nijlpaarden en krokodillen in liggen of andere dieren komen drinken. In het park kun je op zoek naar de Big 5; de olifant, buffel, het luipaard, de neushoorn en de leeuw. De Krugerwildtuin, zoals de Afrikanen het park noemen, is een van de grootste nationale parken ter wereld en strekt zich uit over 1.948.528 hectare. Het park heeft de grootte van ongeveer de helft van Nederland. Je rijdt gemiddeld maar 25 km per uur, en er is zoveel te zien, dat je hier met gemak 2 dagen door kunt brengen. Als je wilt kun je een ochtend, sunset of avond safari onder begeleiding van een ranger boeken in het restcamp waar je verblijft. In verschillende accommodaties vertrekken de gamedrives op verschillende tijden. Plan je route in het Krugerpark altijd zo, dat je voor de toegangspoort met zonsondergang sluit, bij je accommodatie bent. Houdt ook rekening met onverwachte zaken, zoals een leeuw in de bosjes of een olifant midden op de weg, zodat je er niet langs kunt. Je hebt een klein keukentje, waar je in ieder geval een snel ontbijtje kunt maken zodat je vroeg op pad kunt, maar in de hoofdkampen zijn ook restaurants. Tip: Koop wat snacks en drankjes voor tijdens je self drive safari, of een snel ontbijt uit het vuistje. In alle grote restcamps (niet in de bushcamps) zijn restaurants waar je alle maaltijden kunt gebruiken, van ontbijt tot diner, op momenten dat het jou schikt. (Wil je graag zelf koken, geef dit aan bij het aanvragen van je reisvoorstel, zodat we de prijs van een huisje met keukentje kunnen geven. Afstand: ± 135 km
 

Dag 4: Wandelsafari in het Kruger Park

Wandelsafari in het Kruger Park
Ook vandaag verblijf je in het Kruger Nationaal Park. Een spannende afwisseling is de wandeling met een ranger in de vroege ochtend, de beste tijd om dieren te spotten. De wandeling zelf is ontspannen loopniveau, maar natuurlijk wel spannend om in de bush te lopen. Ervaren en gewapende rangers/gidsen gebruiken hun kennis van de bush om je de wonderen van de natuur uit te leggen. Je merkt dat er meer te zien is dan groot wild. De getrainde veld gidsen met backup geweren nemen groepen van maximaal 8 personen voor een paar uur mee de bush in. Ze volgen neushoorn, olifant en leeuw te voet en leren je fascinerende feiten over de Afrikaanse bush te observeren. Op deze tocht moet je dragen: comfortabele wandelschoenen of laarzen, kleding aangepast op de heersende weersomstandigheden en geen felle kleuren en breng vooral zelf je camera's en / of verrekijker mee. LET OP: Kinderen jonger dan 13 jaar NIET toegestaan.
 
Na de wandeling ga je verder op je selfdrive safari. Tip: ga naar verschillende delen van het park, want bepaalde dieren komen in bepaalde delen van het park veel voor. Bepaalde rivieren zitten vol met de gevaarlijke nijlpaarden en krokodillen bijvoorbeeld. De kans is erg groot dat je giraffes, zebra’s, antilopen, wildebeesten, buffels, wrattenzwijnen en olifanten hebt gezien. Leeuwen, de schuwe neushoorns en solitaire luipaarden zijn lastiger te spotten.

Dag 5: Krugerpark en terug naar Johannesburg

Krugerpark en terug naar Johannesburg
Verlaat het Krugerpark bij de dichtsbijzijnde gate en ga op weg naar Johannesburg. Onderweg naar de uitgang zie je vast nog dieren, dus dat is een mooi afscheid. Zorg dat je in de loop van de ochtend (10-11 uur) het Krugerpark verlaat, zodat je niet te laat aankomt in Johannesburg. Je slaapt weer vlakbij de airport, zodat je morgen weinig tijd kwijt bent. Afstand: ±  475 km

Dag 6: Slapen bij de biologische boer

Slapen bij de biologische boer
Na het ontbijt naar het vliegveld, auto inleveren en inchecken voor de binnenlandse vlucht Johannesburg - Port Elizabeth (tickets worden apart geoffreerd). Op het vliegveld van Port Elizabeth haal je een nieuwe auto op en rijdt je naar Addo. Je verblijft op een biologische citrusboerderij in Addo en wij vonden het heel leuk om met boer Keith langs de citrusbomen te lopen voor de Organic Farm Tour en hem gepassioneerd hierover te horen vertellen. Als je hierin bent geïnteresseerd, vraag of boer Keith tijd heeft om je rond te leiden. Je jus d’orange smaakt nog lekkerder, nu je weet hoeveel liefde en energie er in zit! Afstand: ± 70 km

Dag 7: Olifanten safari in Addo Elephant Park

Olifanten safari in Addo Elephant Park
De hoofdingang van het park is een paar minuten rijden van de Bed&Breakfast. Trek je er vandaag vroep op uit voor een echte safari dan heb je kans om dieren te spotten, zoals zebra’s, zwarte neushoorns, Kaapse buffels, luipaarden, leeuwen en wilde zwijnen. Je kunt kiezen voor een selfdrive safari, maar de meeste kans om schuwe dieren te spotten, heb je als je 's ochtends vroeg met een ranger mee gaat in de wat hogere wagens. Je kunt dit daags van te voren bij het Park boeken. Voor de grijze reuzen kun je echter rustig aan doen, want de olifanten zijn vooral rond het middaguur aan het badderen en drinken in de waterpoelen. Bij één waterpoel telden we zo wel 50 olifanten. Het is best imponerend als zo’n reus op zijn gemakkie langs je auto loopt: best groot! Het park heeft wel 450 olifanten, dus het moet gek gaan, wil je er niet een kudde treffen!

Dag 8: Tuinroute en naar Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn

Tuinroute en naar Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn
Vandaag start je reis langs de Gardenroute of ook Tuinroute genoemd. Dit deel van de tuinroute staat bekend om zijn mooie kusten. In Plettenberg kun je een wandeling op het strand maken, of rondneuzen in het vriendelijke centrum van het dorpje. Onderweg van Plettenberg naar Knysna kun je een stop maken bij 1 of 2 parken. In Monkey Land worden wilde apen gerehabiliteerd die in dierentuinen of door mensen bij hun huis zijn gehouden. Birds of Eden is ’s werelds grootste vrije voliére met een 2 hectare grote koepel over het bos. Tanikwa Wildlife Rehabilitation Centre is Fair Trade gecertificeerd, hier kun je de dieren die niet meer in het wild kunnen worden vrij gelaten van dichtbij zien. Om de dieren zo natuurlijk mogelijk te laten leven is er een no touch beleid. Ook de leefomgeving is zo natuurlijk mogelijk, en een leeuw kan verstopt tussen bosjes liggen te slapen. Knysna is een goede lunchplek, bijvoorbeeld aan de haven, of koop een broodje en ga op het strand zitten. Daarna buig je af naar het noorden voor Oudtshoorn. Bij George verlaat je de N2, je hebt het mooiste stuk van de Garden Route gereden en rijdt nu omhoog naar de spectaculaire Route 62.  Vandaag kom je aan in Oudtshoorn, in het hart van de Kleine Karoo. De kleine stad staat bekend als de ‘struisvogelhoofdstad’ van de wereld. Vanuit hier zijn de struisvogels naar Australië geëxporteerd, niet andersom! Afstand: ± 415 km

Dag 9: Stokstaartjes, Struisvogels, Stalactieten en de Swartbergpas

Stokstaartjes, Struisvogels, Stalactieten en de Swartbergpas
Om de stokstaartjes te zien (in het Engels ‘meerkat’genoemd, dit is in het Nederlands echter de naam voor een apensoort), wacht je samen met de gids tot de zon de holletjes van de beestjes verwarmt. Een voor een komen de stokstaartjes -bekend uit de Lion King- roerloos in de zon staan. (Zie excursies.) In de beroemde Cango grotten zie je enorme ‘zalen’ met grillig gevormde stalactieten en stalagmieten. Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelfarm niet ontbreken, om meer te weten te komen over de struisvogel. Bizar: je kunt zelf op een struisvogelei staan, zonder dat het breekt! Maar je kunt ook met de auto de noordelijk gelegen Swartberg pas exploreren; een pas met een schitterend uitzicht over de Karoo. De dag kun je stijlvol afsluiten met een Cap Classique -de Zuidafrikaanse variant op champagne- proeverij.

Dag 10: Wijnproeven aan de de Route 62 en Stellenbosch

Wijnproeven aan de de Route 62 en Stellenbosch
Vandaag gaat de reis langs de mooie Route 62. Je kunt onderweg korte stops maken op het platteland in dorpjes als Berrydale, Calitzdorp, Seweweekspoort bij Ladismith en een beetje rond ‘snuffelen’. Wij waren op slag verliefd op het romantische Montagu, een prima plekje halverweg om te lunchen. De huizen uit de Victoriaanse tijd zijn versierd met ‘broekie lace’, witte ijzeren versierselen op de veranda’s die doen denken aan de kanten randjes van de lange onderbroeken die de dames in die tijd onder hun rokken droegen. 
 
Stellenbosch is bekend om haar prachtige landschappen, Cape Dutch architectuur, en natuurlijk de wijn. Bij het toeristenbureau kun je een plattegrond kopen om zelf te wandelen. Sla het Dorpmuseum niet over, waar je 4 huizen uit verschillende periodes bezoekt. Een hiervan, het Schreuderhuis uit 1709, is een van de oudste bewaarde huizen. Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch veel wijndomeinen voor proeverijen te bezoeken. Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn. In Stellenbosch slaap je in een goede B&B op een wijnboerderij, dit is 10 minuten rijden van het gezellige centrum van het studentenstadje. Afstand: ±  400 km
 
 

Alternatief: Walvissen in Hermanus

Is het walvisseizoen en wil je liever walvissen zien in Hermanus, dan kan dat ook ipv de overnachting in Stellenbosch. (Of vervang de tweede nacht in Oudtshoorn, maar dan heb je weinig rustpunten onderweg.) Je kunt ook een nacht toevoegen, zie extensies. Hermanus wordt de Walvis hoofdstad van de Wereld genoemd. In het seizoen komen hier zoveel walvissen met hun jongen dichtbij de kust, dat je ze zelfs vanaf uitzichtspunten op het vasteland kunt spotten. Juni t/m november is het beste seizoen voor walvissen. De rest van het jaar kun je beter voor de normale route kiezen, die route is het hele jaar door leuk. Afstand: ±  380 km

Dag 11: Kaap de Goede Hoop en pinguïns bij Boulders Beach

Kaap de Goede Hoop en pinguïns bij Boulders Beach
Van Stellenbosch naar Kaapstad is een korte rit, dus vandaag is er genoeg tijd voor bijvoorbeeld de trip naar het schiereiland met het Nationaal Park Kaap de Goede Hoop. Op de parkeerplaats lopen bijna altijd bavianen rond. Vanaf hier loop je naar de vuurtoren, die meestal te veel in de mist stond om nuttig te kunnen zijn. Er zijn hier dan ook veel schepen vergaan. Vlakbij Simonstown, kun je de pinguïnkolonie van Boulders Beach zien. De 3000 waggelende Afrikaanse pinguïns zijn toch wel een bevreemdend gezicht, als je bedenkt dat je op het Afrikaanse continent staat! Op de terugweg kun je via Chapmans Peak rijden, een route met mooie uitzichten over de baaien.  Afstand (rechtstreeks): ± 45 km Afstand (via Kaap de Goede Hoop): ± 215 km

Dag 12: Robbeneiland en Tafelberg of kies je Kaapstad Excursie

Robbeneiland en Tafelberg of kies je Kaapstad Excursie
Zodra het goed weer is (het mag niet hard waaien), pak dan de boot naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangenen heeft gezeten. Of ga met de kabelbaan de Tafelberg op, uitgeroepen tot één van de 7 wonderen der natuur. Ligt er een wit ‘tafelkleedje’ op de Tafelberg, dan wordt het uitzicht beperkt door het wolkendek en kun je niet omhoog.
 
Een andere optie is om een van onze optionele excusies te boeken. Deze excursies zijn echte smaakmakers. Bij de Bokaap Kooksafari ga je koken (en eten uiteraard) bij iemand thuis. De Bokaap is een bijzondere wijk met allerlei felgekleurde huisjes en zijn eigen geschiedenis. Het eten is in de stijl van de Cape Malay en je leert meer over de achtergrond van de slaven. Bij de Goede doelen Township Tour bezoek je 4 hoopgevende projecten in de townships. Bijvoorbeeld Mama Rosie, die iedere dag voor 182 kinderen kookt, zodat ze niet met hongerige buikjes in de schoolbanken zitten. Een erg indrukwekkend bezoek. Of maak met een local een wandeling door township Kayelitsha en hij laat je zien waarom hij Trots op zijn Township is. Ben je meer van het avontuur, ga dan paragliden vanaf Signal Hill, onderdeel van Tafelberg Natuur reservaat. Lees er meer over onder excursies en prijzen. Wil je meer zien van Kaapstad, plan gerust een extra dagje in, vervelen zul je je zeker niet. Zie ook onder extensies.

Dag 13: Afscheid van Kaapstad

Afscheid van Kaapstad
Heb je een avondvlucht, dan heb je vandaag tijd om meer van de stad te verkennen. Je kunt beginnen bij het oudste gebouw: Kasteel De Goede Hoop, door de VOC gebouwd, de Green Market Square, vol met marktkraampjes, en de Company Gardens, de VOC tuinen. En je kunt gezellig eten op een terrasje aan de haven van Waterfront.

Dag 14: Einde van je Zuid-Afrika vakantie

Einde van je Zuid-Afrika vakantie
Vandaag kom je weer aan op Schiphol. Een bijzondere reis en wat heb je ongelofelijk veel gezien in 14 dagen!

Hotel & Vervoer

Vervoer

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 
Johannesburg
Je slaapt in een accommodatie op 10 a 15 minuten van het vliegveld. 
 
Panoramaroute
We gebruiken verschillende leuke kleinschalige accommodaties in Hazyview, White River of Graskop.
 
Paul Kruger Nationaal Park
In het Kruger Park zijn verschillende restcamps, alle huisjes hebben (in meer of mindere mate) zelfcatering faciliteiten. In ieder geval genoeg voor een snel ontbijt ’s ochtends (je wilt vroeg op pad!) en thee of wijn en een snackje ‘s avonds. In principe proberen we je in een maincamp (een groter hoofdkamp) te boeken, hier zijn ook voorzieningen als een zwembad, restaurant en een winkel. Zit dit vol, dan kunnen we uitwijken naar een bushcamp, dit zijn kleinere, rustige kampen zonder winkels en restaurants, je zult dan zelf boodschappen moeten meenemen (dit kun je bijvoorbeeld tussen de middag in een hoofdkamp kopen). Vanwege de grote vraag is het aan te raden je reis zo vroeg mogelijk te boeken!
 
Addo
Je slaapt in een Bed&Breakfast op een biologische citrusboerderij, 10 minuten gelegen van de toegang tot Addo Elephant Park. Een leuke authentieke ervaring en het scheelt je ook nog eens in je portemonee. Apart van het woonhuis staan 5 kleine huisjes met ieder eigen badkamer en veranda. Is deze Bed&Breakfast volgeboekt, dan slaap je op een andere kleinschalige B&B in Addo. Desgewenst kunnen we ook een huisje in het Nationaal Park voor je boeken (meerprijs). 
 
Oudtshoorn
In Oudtshoorn slaap je in een guesthouse gelegen op het terrein van een werkende struisvogelboerderij. 
 
De Hoop (extensie)
Je slaapt in een zelfcatering huisje van De Hoop Nature Reserve. Op het reservaat is ook een sfeervol restaurant. Indien de huisjes in het reservaat zelf vol zijn, zoeken we een Bed&Breakfast of guestfarm even buiten het reservaat voor je. 
 
Stellenbosch
In Stellenbosch hebben we gekozen voor een comfortabel guesthouse op een wijnboerderij op 10 minuten rijden van het centrum. 
 
Kaapstad
In Kaapstad hebben we gekozen voor een guesthouse dat niet alleen een fris design en een zwembad heeft, maar ook geaccrediteerd is door Fair Trade in Tourism South Africa. Dat wil onder andere zeggen, dat iedereen, tot de schoonmakers aan toe, een eerlijk inkomen verdient én dat het guesthouse er alles aan doet om op allerlei fronten duurzaam te ondernemen. Het ligt in de wijk Seapoint. Deze wijk is gezellig, erg veilig, vlakbij de Boulevard gelegen en op loopafstand van restaurantjes.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.175,- p.p.€ 799,- p.p.€ 924,- p.p.€ 799,- p.p.€ 874,- p.p.€ 799,- p.p.
Inclusief:
 • Meet & Greet en transfer vliegveld Johannesburg naar accommodatie
 • 10 overnachtingen met ontbijt
 • 2 overnachtingen in een zelfcatering huisje (zonder ontbijt) in Kruger Nationaal Park
 • Morning Walk met Ranger in Kruger Park (vanaf 13 jaar)

Exclusief:

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 96,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
Inclusief: transport per auto met gids, 1 uur fietstocht met fietsgids, lunch in lokaal restaurant, entree Hector Pieterson museum, entree Apartheidsmuseum.
 

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 2 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.
 

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 3,5 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 

Excursie 5: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief transport, gids en bezoek aan projecten. De excursie duurt 4,5 uur.

Excursie 6: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Inclusief gids, kookcursus, recepten, uitgebreide lunch. De excursie duurt circa 4 uur.

Excursie 7: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
 • Inclusief: Gids ontmoet je op treinstation Kaapstad, samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje. Je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha inclusief.
 • Kies tussen halve dag of volle dag.

Excursie 8: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.
 • Inclusief: kookcursus, recepten en uitgebreide lunch.
 • Exclusief: Transport. Je kunt gemakkelijk je auto parkeren in de straat of een taxi nemen. Geen stadswandeling Bo-Kaap inbegrepen.

Excursie 9: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats.
 • Duur: circa 2-3 uur

Excursie 10: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.
Inbegrepen: fiets, helm, gids, 2 wijnproeverijen en 1 brandy proeverij. De lunch betaal je zelf, en is a la carte. De rit is circa 9 km en begint met wat heuvels. Deze excursie duurt bijna de hele dag. Je kunt kiezen of je wel of niet gebruik wilt maken van een transfer. 
 
Extensies

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve


Weg van het massatoerisme en verblijf twee nachten in De Hoop Nature Reserve. Ga walvissen spotten vanaf de witte duinen, mountainbiken tussen Bontebokken, Bergzebra en elanden of maak een prachtige wandeling met een gids.

Dag 10: Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park

Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park
De reis gaat langs de mooie Route 62. Met twee nachten in De Hoop is er voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het kleine dorpje Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Bij Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. Het dorpje Berrydale is mooi gelegen en prima stop voor een kop koffie, misschien ontdek je net als wij de Blue Cow langs de kant van de weg even buiten Berrydale. Hierna verlaat je de mooie R62 en rijdt je richting Swellendam, een klein historisch plaatsje. Ook een prima stop onderweg.
 
Zoek je natuur, wil je wandelen, fietsen, walvissen spotten (in het seizoen) en een plekje dat buiten de gebaande paden ligt? Dan is De Hoop echt iets voor jou. Wat het reservaat absoluut uniek maakt zijn de witte duinen en het aangrenzende marinereservaat, een van de grootste beschermde marinegebieden van Zuid-Afrika. Heel interessant vinden wij de Marine Wandeling met een gids. Vraag bij aankomst bij de receptie naar de tijden, want deze wandeling wordt gehouden bij laagtij en dat is iedere dag op een ander tijdstip. In het seizoen, ongeveer van eind juni tot en met begin november (piek in september - november), heb je kans om vanaf de duinen walvissen te spotten. Flesje Zuid-Afrikaans wijn mee naar de duinen en een betere sundowner (genieten van een drankje terwijl de zon ondergaat) kun je niet bedenken! Maar ook buiten het walvisseizoen is hier ontzettend veel te doen, zoals mountainbiken tussen de dieren. Een gids kan je meer vertellen over het fynbosch en over de zeldzame dieren die hier leven. Het handigste is om je activiteiten direct bij aankomst te boeken bij de receptie. Je slaapt in een zelfcatering huisje, dus breng zelf je boodschappen mee. Zelf koken, bijvoorbeeld barbecueën, vinden wij een typisch Zuid-Afrikaanse ervaring. Een Zuid-Afrikaans flesje wijn erbij maakt het helemaal af. Maar heb je toch geen zin om te koken of barbecueën, dan kun je ook naar het uitstekende restaurant in het reservaat gaan.
Afstand Oudtshoorn-De Hoop: ± 280 km

Dag 11: Wandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat

Wandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat
De Hoop Nature Reserve is echt een plek om lekker actief te bewegen. De Marine Wandeling met de gids is uniek en wordt maar één keer per dag gedaan, dus het handigste is daar de rest van je activiteiten op af te stemmen. Bij laagwater zie je dat de poelen op de rotsen wemelen van het leven, zoals oesters en mosselen. Laagwater is iedere dag op een ander tijdstip, er hangt een bord met de tijdstippen van die week. Vervolgens raden we je aan de rest van het park te verkennen.
Op het reservaat van maar liefst 34.000 hectare groot loopt klein wild rond, zoals de zeldzame bontebok, Kaapse bergzebra en eland, waardoor je zelf lekker op pad kunt in de mooie natuur. Het zijn dus maar een paar soorten dieren, maar wel heel bijzondere dieren, die je niet zo vaak ziet. De Hoop is geen reservaat om in de auto te blijven zitten, dan zie je niets. Ga wandelen of huur mountainbikes en ontdek het reservaat op eigen gelegenheid. Of ga op pad met een gids. Dat laatste kan per mountainbike en is een aanrader, want een gids ziet veel meer in het fynbos dan jij als leek. Wat fynbos precies is, kan de gids je laten zien. De Hoop is namelijk onderdeel van de Cape Floral regio, een Unesco erfgoed en één van zes planten koninkrijken ter wereld. De Cape Floral regio is een van de vruchtbaarste gebieden voor planten ter wereld. Het vertegenwoordigt slechts 0,5% van de oppervlakte en toch maar liefst 20% van de flora van het Afrikaanse continent. De diversiteit, dichtheid en de endemie van de flora in deze regio behoren tot de hoogste ter wereld. De gids stopt regelmatig om je iets aan te wijzen of uit te leggen. Net als met de Marine Walk is ook hier veel meer aan het fynbosch landschap te ontdekken, dan je op eerste gezicht zou vermoeden. Daarna kun je de rest van de dag van je gehuurde mountainbikes gebruik maken. Lekker zo'n dag uit de auto en actief bezig zijn. 
 

Dag 12: Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus

Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus
Tip: Heb je vandaag genoeg tijd, dan kun je vanuit Bredasdorp (ten westen van De Hoop) een omweg (enkele reis circa 40 kilometer/een half uur rijden) naar Cape Agulhas maken. Het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent! 
 
a) Wijnproeven in Stellenbosch
Je verblijft vannacht in principe in Stellenbosch, een historisch én gezellig studentenstadje waar je heerlijk kunt eten en wijn proeven. Doordat je hier 2 nachten slaapt kun je morgen optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Aanrader! Afstand: ± 225 km
 
b) Walvissen en haaien in Hermanus
Je kunt er echter ook voor kiezen om 1 nacht naar Hermanus te gaan. Is het walvisseizoen (juni t/m november) dan kun je hier een walvisboottocht doen, als je denkt dat je er na De Hoop nog niet genoeg van hebt gehad. Je kunt hier ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen (mei t/m september). In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 140 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn - De Hoop
Dag 11: De Hoop Nature Reserve
Dag 12: De Hoop NR - Stellenbosch/Hermanus
Dag 13: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 14: Kaapstad
Dag 15: Vertrek Kaapstad
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in Johannesburg


Voeg deze overnachting toe aan je reis als je een dag extra in Johannesburg wilt doorbrengen. Doe de Township Excursie of bezoek het Apartheidsmuseum.

Dag 2: Extra dag in Johannesburg

Extra dag in Johannesburg
Deze tweede overnachting in Johannesburg geeft je kans om het interessante Johannesburg te ontdekken. Een bezoek aan Soweto is heel afwisselend met fietsen en eten in een lokaal restaurant, het huis van Mandela, maar ook het indrukwekkende Hector Pierson Museum, over de studentenopstanden, wat het begin van het einde van de Apartheid was. Kippenvel. Ook het Apartheidsmuseum is geen gewoon museum, maar een belevenis, een echte eyeopener. Wist je bijvoorbeeld dat mensen tijdens de Apartheid soms opeens van 'kleur' bleken veranderd? Het toont het bizarre van het systeem.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Johannesburg:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 5: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 6: Krugerpark - Johannesburg
Dag 7: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 8: Addo
Dag 9: Addo - Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 12: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 13: Kaapstad
Dag 14: Vertrek Kaapstad
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra dag in Johannesburg
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 87,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.


Extensie 3: Extra dag in Kaapstad


Wil je meer tijd door brengen in Kaapstad? Voeg deze extensie toe aan je reisprogramma.

Dag 13: Extra dag in Kaapstad

Extra dag in Kaapstad
Kaapstad is een heerlijke stad, waar veel te doen is. In de stad zelf is veel te doen, er zijn verschillende musea, veel shops, en gezellige restaurantjes. We hebben leuke excursies geselecteerd. En er zijn mooie stranden om een dagje bij te komen, de beroemste is Camps Bay.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kaapstad:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 11: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 12: Kaapstad
Dag 13: Kaapstad
Dag 14: Vertrek Kaapstad
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Extra dag in Kaapstad
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 61,- p.p.€ 68,- p.p.€ 61,- p.p.€ 65,- p.p.€ 61,- p.p.


Extensie 4: Knus Knysna aan de kust


Rijd je liever niet te lange afstanden, onderbreek dan je reis langs de Tuinroute met een nacht in Knysna. Waai uit tijdens een strandwandeling en ga daarna lekker oesters eten in het haventje. 

Dag 8: Tuinroute naar Knysna

Tuinroute naar Knysna
Vandaag start je reis langs de Gardenroute of ook Tuinroute genoemd. Dit deel van de tuinroute staat bekend om zijn mooie kusten. In Plettenberg kun je een wandeling op het strand maken, of rondneuzen in het vriendelijke centrum van het dorpje. Onderweg van Plettenberg naar Knysna kun je een stop maken bij 1 of 2 parken. In Monkey Land worden wilde apen gerehabiliteerd die in dierentuinen of door mensen bij hun huis zijn gehouden. Birds of Eden is ’s werelds grootste vrije voliére met een 2 hectare grote koepel over het bos.
Knysna is gezellig plaatsje, maak een lekkere strandwandeling en ga de beroemde oesters eten in de haven! Afstand: ± 300 km

Dag 9: Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn

Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn
Bij George verlaat je de N2, je hebt het mooiste stuk van de Garden Route gereden en rijdt nu omhoog naar de spectaculaire Route 62.  Vandaag kom je aan in Oudtshoorn, in het hart van de Kleine Karoo. De kleine stad staat bekend als de ‘struisvogelhoofdstad’ van de wereld. Vanuit hier zijn de struisvogels naar Australië geëxporteerd, niet andersom! Achter dit soort weetjes kom je in het museum in het dorp, dat helemaal in het teken van de struisvogel staat. Je kunt vandaag een omweg via de Swartbergpas nemen. Het is een heel stuk warmer in Oudtshoorn, dus een plons in het zwembad is erg lekker. Houdt je van wijn, ga dan naar een Cap Classique proeverij, de Zuid-Afrikaanse champagne. En vergeet vooral niet zo'n heerlijke struisvogelsteak te proeven! Afstand: ± 120 km
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Knus Knysna aan de kust:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Knysna
Dag 9: Knysna - Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 12: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 13: Kaapstad
Dag 14: Vertrek Kaapstad
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Knus Knysna aan de kust
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 44,- p.p.€ 34,- p.p.€ 37,- p.p.€ 34,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.


Extensie 5: Walvissen in Hermanus


Een overnachting in Hermanus: breek je reis op terwijl je langs de mooie kust rijdt, ga duiken met haaien en spot walvissen vanaf het land (jun-nov).

Dag 10: Walvissen spotten in Hermanus

Walvissen spotten in Hermanus
De stad Hermanus, oorspronkelijk een vissersdorpje, heeft de naam de beste plaats in de wereld te zijn van waar je walvissen met hun jongen kunt spotten vanaf het vasteland. De zuidkapers (of Australische walvissen) die hier komen ‘kramen’ van juni tot en met november komen zeer dicht bij het land, maar natuurlijk kun je ook meegaan met een boottocht om op walvissafari te gaan (optionele excursie). De piek in het walvis seizoen is september t/m november. Natuurlijk wil je de walvissen met hun jongen niet storen we hebben daarom gezocht naar bedrijf waarvan de walvis tocht is gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 150 km
 
Route tip: In plaats van rechtstreeks naar Hermanus te rijden, kun je ook richting Gansbaai rijden. Hier heb je bij De Kelders mooie hooggelegen uitzichtpunten om walvissen te spotten. Alternatief kun je ook eerst naar Hermanus en eind van de middag naar De Kelders rijden en onder genot van een glaasje wijn te genieten van het uitzicht met wie weet een springende walvis. Van Gansbaai is het 45 km naar Hermanus. Afstand Montagu - De Kelders - Hermanus: ± 195 km
Route tip: Je kunt ook via Bredasdorp een omweg maken naar het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika: de vuurtoren bij Cape Agulhas. Afstand Montagu - Cape Agulhas - Hermanus: ± 265 km

Dag 11: Wijnproeven in Stellenbosch

Wijnproeven in Stellenbosch
Je kunt in Hermanus en Gansbaai ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen. In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Hoewel je een dik wetsuit aankrijgt is het heel erg koud in het water, de stroming komt vanaf Antarctica. Ook is de zee behoorlijk ruw, wat voor zeeziekte kan zorgen. Het is dus best een pittige excursie! Het is belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de optionele excursie die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. (Zie excursies). Beste periode: kooiduiken met haaien is het hele jaar door mogelijk, in mei tot september de beste omstandigheden qua zichtbaarheid onderwater. Het kan zijn dat je al om 7 uur 's ochtends moet melden en na de lunch klaar bent. De exacte tijden hangen af van het weer en kunnen ter plaatse aangepast worden. 
 
Vanuit Hermanus rijdt je naar Stellenbosch. Route tip: De kustroute R44 van het Kogelberg Reserve is werkelijk prachtig. Kronkelende wegen, hoge kliffen en helderblauw water: je zult regelmatig willen stoppen om een foto te nemen. Bij Bettiesbaai kun je naar een pinguinkolonieStellenbosch is bekend om haar prachtige landschappen, Cape Dutch architectuur, en natuurlijk de wijn. Bij het toeristenbureau is een stadwandeling te boeken of een plattegrond te koop om zelf te wandelen. Sla het Dorpmuseum niet over, waar je 4 huizen uit verschillende periodes bezoekt. Een hiervan, het Schreuderhuis uit 1709, is een van de oudste bewaarde huizen van Zuid-Afrika. Ook als je geen wijnliefhebber bent, is het gezellige Stellenbosch door zijn rijke geschiedenis en prachtige landschappen een must-see. Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch veel wijndomeinen waar je kunt wijnproeven (vaak tot 17 uur en op zondag gesloten). Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn. (Tip: Je kunt ook kiezen voor een extra nacht in Stellenbosch en optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Zie tabs Extensie en Excursie) Afstand: ± 100 km

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Walvissen in Hermanus:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Montagu - Hermanus
Dag 11: Hermanus - Stellenbosch
Dag 12: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 13: Kaapstad
Dag 14: Vertrek Kaapstad
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Extensie 5: Walvissen in Hermanus
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 93,- p.p.€ 47,- p.p.€ 62,- p.p.€ 47,- p.p.€ 56,- p.p.€ 47,- p.p.
Excursies

Johannesburg

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela

Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 96,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagExcursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)

I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)

I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)

Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagKaapstad

Excursie 5: Goede doelen Township Tour

Goede doelen Township Tour
We garanderen je, dat deze excursie – waarbij je verschillende projecten in de townships bezoekt- een enorme indruk bij je zal achterlaten. Samen met een lokale gids bezoek je 4 sociale projecten die geïnitieerd zijn door de bewoners zelf, gericht op moeders en kinderen, zoals een créche, een studieproject of school, een jongerenproject, of een voedselproject. Sta bijvoorbeeld versteld van Mama Rosie, die zonder subsidies, het toch voor elkaar bokst om iedere dag 182 kinderen van eten te voorzien, voordat ze naar school gaan. Met deze excursie wordt een bijdrage geleverd aan het fonds dat deze projecten ondersteund.

Excursie 5: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 6: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)

Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
Samen met een van de inwoners van de Bo-Kaap, de kleurigste en beroemde wijk van Kaapstad, maak je een wandeling door de wijk. Roze, blauwe en gele huizen wisselen elkaar af in dit unieke straatbeeld. Dit was het voormalige slavenkwartier en er is veel invloed uit de kleurige Malay-cultuur. Je gids kan je vertellen over de geschiedenis van de wijk en haar bewoners. Je gaat koken bij één van de echte Cape-Malaymama’s thuis. Het resultaat, een heerlijk geurende lunch met curry, roti, samosa en salaatjie, eet je met zijn allen op in de huiskamer. Deze excursie levert door middel van toerisme een positieve ontwikkeling aan cultuur en natuur in Zuid-Afrika.

Excursie 6: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.Excursie 7: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha

Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
Dit bezoek aan township Khayelitsha is een ervaring waar je nog lang over napraat. Alleen de weg er naartoe is een beleving. Je ontmoet je gids op het station van Kaapstad en van daaruit pak je samen de lokaal taxibusje (dit busje betaal je zelf, klein bedrag). Leuk om eens ‘Go Local’ te gaan. Deze ochtend brengt je dichter bij de lokale mensen en hoe zij leven. Je gids, uit Khayelitsha zelf, wil je de kracht van mensen in de township laten zien. Hij is trots op wat er wél is, het lokale radiostation, de kleine ateliers waar de mama’s souvenirs maken, de Coffeeshop township style. Vanaf Look-Out Hill zie je de andere kant van de Tafelberg en hoor je andere verhalen. Een bezoek aan een township mag niet ontbreken aan je bezoek aan Kaapstad. 
 
Praktische informatie: Je gids ontmoet je op treinstation Kaapstad (je kunt hier je auto betaald parkeren of met een taxi naar het station gaan). Samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje, je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha per lokaal taxibusje is inclusief om een grotere afstand te overbruggen en verder wandel je vooral, zodat je veel ziet. Je kunt kiezen uit een halve dag of hele dag excursie.

Excursie 7: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 8: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)

Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
De kleurige Bokaap huisjes sieren menig reisgids. De oorspronkelijke bewoners uit dit voormalig slavenkwartier komen uit alle windstreken en hierdoor is een eigen cultuur en keuken ontstaan: Cape Malay genoemd. Je leert typische gerechten koken bij een van de Cape Malay mama’s thuis. Je gastvrouw zit vol handige trucjes waardoor deze gerechten bij haar wel lukken en zo lekker zijn. Leuk om thuis nu zelf te kunnen maken! Daarna eet je samen als lunch wat je net hebt gemaakt. Niet alleen heerlijk, maar vooral ook heel leuk en gezellig om bij de gastvrouw thuis te komen!
Deze excursie is een initiatief van een aantal ondernemende lokale vrouwen zelf, die op deze manier iets extra's verdienen voor hun gezin.  

Excursie 8: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.Oudtshoorn

Excursie 9: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)

Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Héél vroeg, nog voor het krieken van de dag sta je op. Hét moment op de stokstaarten (meerkat in het Engels) te zien, is namelijk bij zonsopkomst. Stil zit je in het donker te wachten tot de zon op komt. Eén voor een komen de stokstaartjes te voorschijn om op te warmen in de zon. Wat een ontzettend grappige beestjes. Timon uit de Lion King in het echt!
NB: Helaas worden kinderen onder de 8 niet toegelaten tot de excursie, er is stilte nodig om de stokstaartjes niet te verjagen.
De stokstaartjes worden niet aangeraakt en de ranger bepaalt de afstand die tot de diertjes wordt bewaard om ze niet te verstoren. De excursie is weersafhankelijk, bij slecht weer kan het voorkomen dat de stokstaartjes hun holletjes niet uitkomen of dat de excursie wordt gecancelled. Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats. (NB: het kan handig zijn om je accommodatie aan de locatie van de Meerkat Safari aan te passen.)  Duur: circa 2 tot 3 uur. Starttijd excursie zomer 5:30 uur; winter 7:30 uur. 

Excursie 9: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraagStellenbosch

Excursie 10: Bike and Wine

Bike and Wine
Vanaf de fietsenstalling gelegen buiten Stellenbosch fiets je onder begeleiding van een locale gids door de groene wijnlanden. Op de fiets kun je over de kleine paadjes tussen de wijnstokken fietsen. De tocht is circa 9 km en begint met wat heuvels. Je stopt bij verschillende 2 wijndomeinen voor een wijnproeverij en bij 1 brandy proeverij. Omdat je op de fiets bent, kun je voluit genieten van het godennat. (Boek evt met transfer! Op aanvraag.) Hoe verder het proeven vordert, hoe minder heuvels je gelukkig hoeft op te fietsen! Onderweg krijg je gelegenheid om in een boerderij-restaurant te lunchen (niet inbegrepen). Met deze excursie draag je bij aan toerisme met een lage carbon footprint en een deel van de opbrengst gaat naar een fietsclub voor jongeren uit kansarme buurten. Excursie met positieve ecologische voetafdruk, voor elke 10 fietsers wordt een boom geplant bij scholen of crèches zonder 'groen' in achtergestelde gebieden. NB: Transfer van je accomomdatie naar de ontmoetingplaats en visa versa is op aanvraag, geef aan indien je dit wilt.

Excursie 10: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkapers voor de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Kooi duiken met een Witte HaaiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LuipaardZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - NeushoornZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - HyenaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Drinkende Giraffe bij een WaterholeZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - Kudde OifantenZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - GrondneushoornvogelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Wevervogeltje bouwt een nestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Oh oh Olifant op de wegZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo - Jacaranda boom in bloeiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Gods WindowZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute en de Blyde rivierZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De PinnacleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Grotten (Echo Cave) aan de PanoramarouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Pelgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in Pilgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Familie OlifantenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Olifanten bad momentZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Op safariZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Op Olifanten safariZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Close upZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Het olifantenbadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Slapen bij de boer in AddoZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - Swartberg pasZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Knysna laguneZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Knysna - Gezellig oesters eten op het terrasZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelshoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudshoorn - Breng een bezoek aan een StruisvogelfarmZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - De Cango Grotten - StalactietenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - In de Cango CavesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - WijnrankenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - De WijnhoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Uitzicht op de TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - De gekleurde huisje van BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Robbeneiland - De cel van Nelson MandelaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - RobbeneilandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Goede doelen Township TourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Kaap de Goede HoopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïnkolonie bij Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg

Baby olifant valt in waterpoel Addo Elephant Park (Oostkaap)Paragliden vanaf Tafelberg in KaapstadDuiken met haaien in Gansbaai - Zuid-AfrikaBo Kaap - KaapstadDe Hoop Nature Reserve


Reacties van reizigers (20)

"Huwelijksreis naar Krugerpark, Swaziland en Drakensberg"

Een gewildige reis in een prachtig divers land

M - 03-05-2019
De rondreis was naar een prachtig divers land en een geweldige reis. De accommodatie in White River was wat ons betreft met stip de mooiste locatie. De accommodati in St. Lucia viel op door een zeer muffe geur, verouderd i...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vakantie in een land met een scherp randje"

Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)

John - 26-04-2018
De rondreis in een zin: Een prima vakantie in een land met een scherp randje.    De meeste accommodaties zijn goede onderkomens: - Kaapstad: goede verzorging en een leuke omgeving  - Agulhas: TOP ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Veel mooie indrukken opgedaan tijdens een goed geregelde rondreis door Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark, Swaziland & Drakensberg

Edwin Oostdijk - 16-08-2017
We hebben heel veel mooie indrukken opgedaan tijdens een goed geregelde individuele rondreis. De accommodaties waar we verbleven, waren tot op 1 na (waar het rustig met wat achterstallig onderhoud) prima, schoon, met vriendelijk persoonlijk en een goed restaurant. ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Hele varierende vakantie: vele mooie dingen gezien en gedaan!"

Zuid-Afrike Reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Richard Schaap - 31-07-2017
Een hele leuke vakantie waarin we vele mooie dingen hebben gezien en gedaan! Heel variërend! De accommodaties waren prima, met de accommodatie in Stellenbosch die er voor ons uitsprong!   Aan te raden excursies:...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Boeiende en mooi vakantie in een afwisselend land"

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute en Kruger National Park

Jo Althoff - 28-07-2017
Zuid Afrika is een mooi afwisselend land, er is veel te zien en te beleven van Kaapstad, via de Tuinroute, Wijnroute en Kruger Nationaal Park. We hebben een boeiende en mooie vakantie gehad, met een paar minpuntjes. Over het algeheel waren de accomodaties...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Hele fijne en mooie familie vakantie door Zuid-Afrika."

Zuid-Afrika reizen: Garden Route

Refke Wormmeester - 26-07-2017
In een zin: dit was een hele fijn en mooie vakantie. De accommodatie in Kaapstad was een hele mooie verzorgde kamer, leuke details met inrichting,alles was goed onderhouden, heerlijk ontbijt, gastvrouw was erg betrokken en een schitterend uitzicht in tuin ove...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De mooiste vakantie ooit, in het prachtige Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mark Bernaerts - 25-07-2017
Het was voor ons de mooiste vakantie ooit. Wat een prachtig vakantieland. Met het aangeboden reisschema van Footprint Travel hebben we de veelzijdigheid van het grote land te hebben kunnen ontdekken!   Het gemid...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldige en gevarieerde vakantie in het mooie Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: gevarieerde vakantie in het mooi Zuid-Afrika

Nynke Hoogma - 09-05-2017
Onze vakantie in één woord: Geweldig! We hebben echt een super leuke, gevarieerde vakantie gehad! We vonden Zuid-Afrika heel erg mooi, met vriendelijke mensen en hebben genoten. De accommodaties waren goed. Het was leuk om iedere keer weer in een ander huisje of kam...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Waanzinnige vakantie in Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van krugerpark tot Kaapstad

Hans de Koning - 04-04-2017
Onze vakantie door Zuid-Afrika was waanzinnig. De accommodaties gedurende de reis waren op fantastische locaties. Alleen St Lucia viel ons tegen, zowel de locatie als het plaatsje. Swaziland was super, hier had ik graag veel langer willen verblijven, net als Kaap de Goede Hoo...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zoveel verschillende dingen en landschappen gezien: geweldig!"

Rondreis Zuid-Afrika: Krugerpark - St Lucia - Addo - Plettenberg - Kaapstad

Margreet Wigmans - 13-01-2017
Wat een fantastische en gave reis! Zoveel verschillende dingen en landschappen gezien! Geweldig! Excursies en accommodaties  De safari's in het Krügerpark waren geweldig. Die zou ik zeker aanbevelen en ook de wandelsafari: wat e...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Top Zuid-Afrika reis, met veel afwisseling!"

Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo

Carin Weitering - 14-11-2016
Wat een topreis met heel veel afwisseling! Over het algemeen overtroffen de accommodaties onze verwachtingen. De lodges in Limpopo waren uitstekend en de Game Reserve was absoluut een topper. Bij de Panorama Route overnachten we in een lodge met een bijzondere warme sfeer ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een mooie reis van Krugerpark tot Kaapstad"

Krugerpark - Swaziland - St. Lucia - Hluhluwe - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Niels van Norel - 22-08-2016
We hebben een mooie reis in Zuid-Afrika gemaakt. We verbleven in afwisselende locaties en hebben aan diverse activiteiten deelgenomen. De ochtendwandeling in het Krugerpark met een ranger, het bezoek aan een struisvogel farm in Oudtshoorn en de excursie na...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een super vakantie over de Tuinroute en Wijnroute in Zuid-Afrika"

Port Elizabeth - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad - Tafelberg - Addo Nationaal Park

René en Jennifer Monster - 18-08-2016
Onze vakantie was echt een super vakantie waar wij nog jaren aan terug zullen denken. De totale organisatie van de reis was goed, de informatievoorziening ook. De goede routebeschrijvingen en de mooie wegenkaart waren fijn, we hadden geen TomTom nodig. Er was veel varia...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Van Krugerpark naar Kaapstad: om nooit te vergeten!"

Krugerpark - Swaziland - St. Lucia - Hluhluwe - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Piet Kok - 15-08-2016
Dit was een vakantie om nooit te vergeten. We hebben veel meegemaakt en veel mooie mensen ontmoet. De dieren en de natuur zijn heel kleurrijk, schitterend en overweldigend. We verbleven in diverse accommodaties en die waren bijna allemaal heel goed. De kamers in Hazyview waren geweldi...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een diverse Zuid-Afrika reis, in het kader van de Two Oceans Run!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - De Hoop - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Addo

Anja en Peter Kampen - 08-04-2016
Door de verschillende gebieden die we gezien hebben en omstandigheden, is onze reis langs de Tuinroute van Zuid-Afrika heel divers geweest. Wat voor ons eruit sprong was "De Hoop Nature Reserve" Helaas zaten we hier maar 1 nacht. Ook de...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben veel wild gezien. Het was een super vakantie"

Rondreis Zuid-Afrika: Krugerpark, Swaziland en Drakensbergen

Iris van Geer - 18-01-2016
De accommodaties zijn over het algemeen allemaal prima en goed. Vaak vonden wij de accommodatie op een mooie locatie, al helemaal in de wildparken. Een aantal lokaties raden we echter niet aan.  Qua excursies is de nacht game drive in Phalaborwa geweldig. Dit raden wij ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben een fantastische Zuid Afrika reis gemaakt, waar we nog veel en vaak aan zullen terugdenken!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Krugerpark - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad

Walter Buitendijk - 11-01-2016
Wat een fantastische reis hebben we gemaakt. We zullen nog vaak aan deze reis terugdenken! We zijn heel tevreden over de verschillende accommodaties. Voor ons sprong de accommodatie in Oudtshoorn er uit. Wat een schitterende locatie! Verder vonden we de locatie in Addo tegek. Min...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Zuid-Afrika reis was boven verwachting!"

Zuid-Afrika reizen: Krugerpark - Panoramaroute - Kaapstad - Stellenbosch

Laurie Visser - 04-01-2016
Onze reis door Zuid-Afrika was boven verwachting. De accommodaties die geboekt zijn via Footprint Travel zijn over het algemeen heel erg goed bevallen. Wij hadden vrij laat geboekt, in een drukke periode. Het is Sanne toch gelukt om (meer dan) prima accommodaties te regelen met de ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"In 1 woord: SCHITTEREND! Onze Zuid-Afrika reis van Kaapstad tot Port-Elizabeth"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Port Elizabeth

Rob en Angela Broers - 04-01-2016
Onze reis omschrijven we in 1 woord: SCHITTEREND!!!!   Wij hebben niets willen missen van de gehele reis. Letterlijk elke plek en accommodatie is een hoogtepunt geweest!  Voornamelijk de accommodaties in Stellenbosch, Tulbagh,&nbs...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Imponerende Zuid-Afrika en Namibië reis door Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibië"

Zuid-Afrika en Namibië reizen: Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibie

Astrid Eegerdingk - 26-10-2015
Wat een imponerende trip door Zuid-Afrika en Namibië hebben we gehad. Het is een onvergetelijke reis voor ons.. Eigenlijk één en al hoogtepunt! De reis is prima georganiseerd en de accommodaties en het reisprogramma zijn zeer gevarieerd. Daardoor blijft het alt...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie