Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze 2 weken Zuid-Afrika Roadtrip brengt je van Krugerpark, via Addo Elephant Park naar Kaapstad. Spot de Big Five in het Krugerpark. Verwonder je over de grillige rotspartijen van de Blyde River Canyon op de Panoramaroute. Verbaas je over de grote kuddes olifanten in Addo Elephant Park. Rijd de Tuinroute en sla af naar struisvogelhoofdstad Oudtshoorn in de Karoo. Volg de Wijnroute om uit te komen in het pitoreske Stellenbosch. Kies in het walvisseizoen voor een overnachting in Hermanus. Eindig je reis met bruisend Kaapstad voor hoogtepunten als Tafelberg, Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop. Deze reis is geschikt voor mensen die veel hoogtepunten willen zien in weinig tijd.
Hoogtepunten

Wandelsafari in Kruger Park

Panoramaroute Blyde Rivier

Olifanten in Addo Elephant Park

Tuinroute & Wijnroute

Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

Walvissen Hermanus

€ 631,- p.p. Prijs bij 2 personen 14-21 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
8,7

Beoordeling van deze reis:
8,7/10 - 24 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (24)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 11: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 12: Kaapstad
Dag 13: Vertrek Kaapstad
Dag 14: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 
Accommodatie
Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 
Johannesburg
Je slaapt in een accommodatie op 10 a 15 minuten van het vliegveld. 
 
Panoramaroute
We gebruiken verschillende leuke kleinschalige accommodaties in Hazyview, White River of Graskop.
 
Paul Kruger Nationaal Park
In het Kruger Park zijn verschillende restcamps, alle huisjes hebben (in meer of mindere mate) zelfcatering faciliteiten. In ieder geval genoeg voor een snel ontbijt ’s ochtends (je wilt vroeg op pad!) en thee of wijn en een snackje ‘s avonds. In principe proberen we je in een maincamp (een groter hoofdkamp) te boeken, hier zijn ook voorzieningen als een zwembad, restaurant en een winkel. Zit dit vol, dan kunnen we uitwijken naar een bushcamp, dit zijn kleinere, rustige kampen zonder winkels en restaurants, je zult dan zelf boodschappen moeten meenemen (dit kun je bijvoorbeeld tussen de middag in een hoofdkamp kopen). Vanwege de grote vraag is het aan te raden je reis zo vroeg mogelijk te boeken!
 
Addo
Je slaapt in een Bed&Breakfast op een biologische citrusboerderij, 10 minuten gelegen van de toegang tot Addo Elephant Park. Een leuke authentieke ervaring en het scheelt je ook nog eens in je portemonee. Apart van het woonhuis staan 5 kleine huisjes met ieder eigen badkamer en veranda. Is deze Bed&Breakfast volgeboekt, dan slaap je op een andere kleinschalige B&B in Addo. Desgewenst kunnen we ook een huisje in het Nationaal Park voor je boeken (meerprijs). 
 
Oudtshoorn
In Oudtshoorn slaap je in een guesthouse gelegen op het terrein van een werkende struisvogelboerderij. 
 
De Hoop (extensie)
Je slaapt in een zelfcatering huisje van De Hoop Nature Reserve. Op het reservaat is ook een sfeervol restaurant. Indien de huisjes in het reservaat zelf vol zijn, zoeken we een Bed&Breakfast of guestfarm even buiten het reservaat voor je. 
 
Stellenbosch
In Stellenbosch hebben we gekozen voor een comfortabel guesthouse op een wijnboerderij op 10 minuten rijden van het centrum. 
 
Kaapstad
In Kaapstad hebben we gekozen voor een guesthouse dat niet alleen een fris design en een zwembad heeft, maar ook geaccrediteerd is door Fair Trade in Tourism South Africa. Dat wil onder andere zeggen, dat iedereen, tot de schoonmakers aan toe, een eerlijk inkomen verdient én dat het guesthouse er alles aan doet om op allerlei fronten duurzaam te ondernemen. Het ligt in de wijk Seapoint. Deze wijk is gezellig, erg veilig, vlakbij de Boulevard gelegen en op loopafstand van restaurantjes.
Prijzen
Rondreis Zuid-Afrika: Combi Krugerpark, Addo & Kaapstad - 2 weken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 967,- p.p.€ 631,- p.p.€ 743,- p.p.€ 631,- p.p.€ 698,- p.p.€ 631,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 967,- p.p.€ 631,- p.p.€ 743,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 631,- p.p.€ 698,- p.p.€ 631,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
Weg van het massatoerisme en verblijf twee nachten in De Hoop Nature Reserve. Ga walvissen spotten vanaf de witte duinen, mountainbiken tussen Bontebokken, Bergzebra en elanden of maak een prachtige wandeling met een gids.

Dag 10: Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal ParkMountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park
De reis gaat langs de mooie Route 62. Met twee nachten in De Hoop is er voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het kleine dorpje Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Bij Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. Het dorpje Berrydale is mooi gelegen en prima stop voor een kop koffie, misschien ontdek je net als wij de Blue Cow langs de kant van de weg even buiten Berrydale. Hierna verlaat je de mooie R62 en rijdt je richting Swellendam, een klein historisch plaatsje. Ook een prima stop onderweg.
 
Zoek je natuur, wil je wandelen, fietsen, walvissen spotten (in het seizoen) en een plekje dat buiten de gebaande paden ligt? Dan is De Hoop echt iets voor jou. Wat het reservaat absoluut uniek maakt zijn de witte duinen en het aangrenzende marinereservaat, een van de grootste beschermde marinegebieden van Zuid-Afrika. Heel interessant vinden wij de Marine Wandeling met een gids. Vraag bij aankomst bij de receptie naar de tijden, want deze wandeling wordt gehouden bij laagtij en dat is iedere dag op een ander tijdstip. In het seizoen, ongeveer van eind juni tot en met begin november (piek in september - november), heb je kans om vanaf de duinen walvissen te spotten. Flesje Zuid-Afrikaans wijn mee naar de duinen en een betere sundowner (genieten van een drankje terwijl de zon ondergaat) kun je niet bedenken! Maar ook buiten het walvisseizoen is hier ontzettend veel te doen, zoals mountainbiken tussen de dieren. Een gids kan je meer vertellen over het fynbosch en over de zeldzame dieren die hier leven. Het handigste is om je activiteiten direct bij aankomst te boeken bij de receptie. Je slaapt in een zelfcatering huisje, dus breng zelf je boodschappen mee. Zelf koken, bijvoorbeeld barbecueën, vinden wij een typisch Zuid-Afrikaanse ervaring. Een Zuid-Afrikaans flesje wijn erbij maakt het helemaal af. Maar heb je toch geen zin om te koken of barbecueën, dan kun je ook naar het uitstekende restaurant in het reservaat gaan.
Afstand Oudtshoorn-De Hoop: ± 280 km

Dag 11: Wandeling aan de kust van De Hoop NatuurreservaatWandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat
De Hoop Nature Reserve is echt een plek om lekker actief te bewegen. De Marine Wandeling met de gids is uniek en wordt maar één keer per dag gedaan, dus het handigste is daar de rest van je activiteiten op af te stemmen. Bij laagwater zie je dat de poelen op de rotsen wemelen van het leven, zoals oesters en mosselen. Laagwater is iedere dag op een ander tijdstip, er hangt een bord met de tijdstippen van die week. Vervolgens raden we je aan de rest van het park te verkennen.
Op het reservaat van maar liefst 34.000 hectare groot loopt klein wild rond, zoals de zeldzame bontebok, Kaapse bergzebra en eland, waardoor je zelf lekker op pad kunt in de mooie natuur. Het zijn dus maar een paar soorten dieren, maar wel heel bijzondere dieren, die je niet zo vaak ziet. De Hoop is geen reservaat om in de auto te blijven zitten, dan zie je niets. Ga wandelen of huur mountainbikes en ontdek het reservaat op eigen gelegenheid. Of ga op pad met een gids. Dat laatste kan per mountainbike en is een aanrader, want een gids ziet veel meer in het fynbos dan jij als leek. Wat fynbos precies is, kan de gids je laten zien. De Hoop is namelijk onderdeel van de Cape Floral regio, een Unesco erfgoed en één van zes planten koninkrijken ter wereld. De Cape Floral regio is een van de vruchtbaarste gebieden voor planten ter wereld. Het vertegenwoordigt slechts 0,5% van de oppervlakte en toch maar liefst 20% van de flora van het Afrikaanse continent. De diversiteit, dichtheid en de endemie van de flora in deze regio behoren tot de hoogste ter wereld. De gids stopt regelmatig om je iets aan te wijzen of uit te leggen. Net als met de Marine Walk is ook hier veel meer aan het fynbosch landschap te ontdekken, dan je op eerste gezicht zou vermoeden. Daarna kun je de rest van de dag van je gehuurde mountainbikes gebruik maken. Lekker zo'n dag uit de auto en actief bezig zijn. 
 

Dag 12: Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in HermanusWijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus
Tip: Heb je vandaag genoeg tijd, dan kun je vanuit Bredasdorp (ten westen van De Hoop) een omweg (enkele reis circa 40 kilometer/een half uur rijden) naar Cape Agulhas maken. Het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent! 
 
a) Wijnproeven in Stellenbosch
Je verblijft vannacht in principe in Stellenbosch, een historisch én gezellig studentenstadje waar je heerlijk kunt eten en wijn proeven. Doordat je hier 2 nachten slaapt kun je morgen optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Aanrader! Afstand: ± 225 km
 
b) Walvissen en haaien in Hermanus
Je kunt er echter ook voor kiezen om 1 nacht naar Hermanus te gaan. Is het walvisseizoen (juni t/m november) dan kun je hier een walvisboottocht doen, als je denkt dat je er na De Hoop nog niet genoeg van hebt gehad. Je kunt hier ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen (mei t/m september). In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 140 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn - De Hoop
Dag 11: De Hoop Nature Reserve
Dag 12: De Hoop NR - Stellenbosch/Hermanus
Dag 13: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 14: Kaapstad
Dag 15: Vertrek Kaapstad
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.
Inclusief:
  • 2 overnachting in zelfcatering huisje

Exclusief:
  • Entree De Hoop Nature Reserve betaal je zelf aan de toegangspoort van het Nationaal Park

Extensie 2: Extra dag in Johannesburg
Voeg deze overnachting toe aan je reis als je een dag extra in Johannesburg wilt doorbrengen. Doe de Township Excursie of bezoek het Apartheidsmuseum.

Dag 2: Extra dag in JohannesburgExtra dag in Johannesburg
Deze tweede overnachting in Johannesburg geeft je kans om het interessante Johannesburg te ontdekken. Een bezoek aan Soweto is heel afwisselend met fietsen en eten in een lokaal restaurant, het huis van Mandela, maar ook het indrukwekkende Hector Pierson Museum, over de studentenopstanden, wat het begin van het einde van de Apartheid was. Kippenvel. Ook het Apartheidsmuseum is geen gewoon museum, maar een belevenis, een echte eyeopener. Wist je bijvoorbeeld dat mensen tijdens de Apartheid soms opeens van 'kleur' bleken veranderd? Het toont het bizarre van het systeem.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Johannesburg:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 5: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 6: Krugerpark - Johannesburg
Dag 7: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 8: Addo
Dag 9: Addo - Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 12: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 13: Kaapstad
Dag 14: Vertrek Kaapstad
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra dag in Johannesburg
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 79,- p.p.€ 58,- p.p.€ 65,- p.p.€ 58,- p.p.€ 62,- p.p.€ 58,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 79,- p.p.€ 58,- p.p.€ 65,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 58,- p.p.€ 62,- p.p.€ 58,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

Extensie 3: Extra dag in Kaapstad
Wil je meer tijd door brengen in Kaapstad? Voeg deze extensie toe aan je reisprogramma.

Dag 13: Extra dag in KaapstadExtra dag in Kaapstad
Kaapstad is een heerlijke stad, waar veel te doen is. In de stad zelf is veel te doen, er zijn verschillende musea, veel shops, en gezellige restaurantjes. We hebben leuke excursies geselecteerd. En er zijn mooie stranden om een dagje bij te komen, de beroemste is Camps Bay.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kaapstad:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 11: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 12: Kaapstad
Dag 13: Kaapstad
Dag 14: Vertrek Kaapstad
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Extra dag in Kaapstad
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 62,- p.p.€ 56,- p.p.€ 60,- p.p.€ 56,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 62,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 56,- p.p.€ 60,- p.p.€ 56,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
  • autohuur

Extensie 4: Knus Knysna aan de kust
Rijd je liever niet te lange afstanden, onderbreek dan je reis langs de Tuinroute met een nacht in Knysna. Waai uit tijdens een strandwandeling en ga daarna lekker oesters eten in het haventje. 

Dag 8: Tuinroute naar KnysnaTuinroute naar Knysna
Vandaag start je reis langs de Gardenroute of ook Tuinroute genoemd. Dit deel van de tuinroute staat bekend om zijn mooie kusten. In Plettenberg kun je een wandeling op het strand maken, of rondneuzen in het vriendelijke centrum van het dorpje. Onderweg van Plettenberg naar Knysna kun je een stop maken bij 1 of 2 parken. In Monkey Land worden wilde apen gerehabiliteerd die in dierentuinen of door mensen bij hun huis zijn gehouden. Birds of Eden is ’s werelds grootste vrije voliére met een 2 hectare grote koepel over het bos.
Knysna is gezellig plaatsje, maak een lekkere strandwandeling en ga de beroemde oesters eten in de haven! Afstand: ± 300 km

Dag 9: Struisvogelhoofdstad OudtshoornStruisvogelhoofdstad Oudtshoorn
Bij George verlaat je de N2, je hebt het mooiste stuk van de Garden Route gereden en rijdt nu omhoog naar de spectaculaire Route 62.  Vandaag kom je aan in Oudtshoorn, in het hart van de Kleine Karoo. De kleine stad staat bekend als de ‘struisvogelhoofdstad’ van de wereld. Vanuit hier zijn de struisvogels naar Australië geëxporteerd, niet andersom! Achter dit soort weetjes kom je in het museum in het dorp, dat helemaal in het teken van de struisvogel staat. Je kunt vandaag een omweg via de Swartbergpas nemen. Het is een heel stuk warmer in Oudtshoorn, dus een plons in het zwembad is erg lekker. Houdt je van wijn, ga dan naar een Cap Classique proeverij, de Zuid-Afrikaanse champagne. En vergeet vooral niet zo'n heerlijke struisvogelsteak te proeven! Afstand: ± 120 km
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Knus Knysna aan de kust:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Knysna
Dag 9: Knysna - Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 12: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 13: Kaapstad
Dag 14: Vertrek Kaapstad
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Knus Knysna aan de kust
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 40,- p.p.€ 31,- p.p.€ 34,- p.p.€ 31,- p.p.€ 33,- p.p.€ 31,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 40,- p.p.€ 31,- p.p.€ 34,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 31,- p.p.€ 33,- p.p.€ 31,- p.p.
Inclusief:
  • Overnachting met ontbijt

Extensie 5: Walvissen in Hermanus
Een overnachting in Hermanus: breek je reis op terwijl je langs de mooie kust rijdt, ga duiken met haaien en spot walvissen vanaf het land (jun-nov).

Dag 10: Walvissen spotten in HermanusWalvissen spotten in Hermanus
De stad Hermanus, oorspronkelijk een vissersdorpje, heeft de naam de beste plaats in de wereld te zijn van waar je walvissen met hun jongen kunt spotten vanaf het vasteland. De zuidkapers (of Australische walvissen) die hier komen ‘kramen’ van juni tot en met november komen zeer dicht bij het land, maar natuurlijk kun je ook meegaan met een boottocht om op walvissafari te gaan (optionele excursie). De piek in het walvis seizoen is september t/m november. Natuurlijk wil je de walvissen met hun jongen niet storen we hebben daarom gezocht naar bedrijf waarvan de walvis tocht is gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 150 km
 
Route tip: In plaats van rechtstreeks naar Hermanus te rijden, kun je ook richting Gansbaai rijden. Hier heb je bij De Kelders mooie hooggelegen uitzichtpunten om walvissen te spotten. Alternatief kun je ook eerst naar Hermanus en eind van de middag naar De Kelders rijden en onder genot van een glaasje wijn te genieten van het uitzicht met wie weet een springende walvis. Van Gansbaai is het 45 km naar Hermanus. Afstand Montagu - De Kelders - Hermanus: ± 195 km
Route tip: Je kunt ook via Bredasdorp een omweg maken naar het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika: de vuurtoren bij Cape Agulhas. Afstand Montagu - Cape Agulhas - Hermanus: ± 265 km

Dag 11: Wijnproeven in StellenboschWijnproeven in Stellenbosch
Je kunt in Hermanus en Gansbaai ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen. In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Hoewel je een dik wetsuit aankrijgt is het heel erg koud in het water, de stroming komt vanaf Antarctica. Ook is de zee behoorlijk ruw, wat voor zeeziekte kan zorgen. Het is dus best een pittige excursie! Het is belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de optionele excursie die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. (Zie excursies). Beste periode: kooiduiken met haaien is het hele jaar door mogelijk, in mei tot september de beste omstandigheden qua zichtbaarheid onderwater. Het kan zijn dat je al om 7 uur 's ochtends moet melden en na de lunch klaar bent. De exacte tijden hangen af van het weer en kunnen ter plaatse aangepast worden. 
 
Vanuit Hermanus rijdt je naar Stellenbosch. Route tip: De kustroute R44 van het Kogelberg Reserve is werkelijk prachtig. Kronkelende wegen, hoge kliffen en helderblauw water: je zult regelmatig willen stoppen om een foto te nemen. Bij Bettiesbaai kun je naar een pinguinkolonieStellenbosch is bekend om haar prachtige landschappen, Cape Dutch architectuur, en natuurlijk de wijn. Bij het toeristenbureau is een stadwandeling te boeken of een plattegrond te koop om zelf te wandelen. Sla het Dorpmuseum niet over, waar je 4 huizen uit verschillende periodes bezoekt. Een hiervan, het Schreuderhuis uit 1709, is een van de oudste bewaarde huizen van Zuid-Afrika. Ook als je geen wijnliefhebber bent, is het gezellige Stellenbosch door zijn rijke geschiedenis en prachtige landschappen een must-see. Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch veel wijndomeinen waar je kunt wijnproeven (vaak tot 17 uur en op zondag gesloten). Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn. (Tip: Je kunt ook kiezen voor een extra nacht in Stellenbosch en optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Zie tabs Extensie en Excursie) Afstand: ± 100 km

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Walvissen in Hermanus:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Port Elizabeth - Addo, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Addo
Dag 8: Addo - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Montagu - Hermanus
Dag 11: Hermanus - Stellenbosch
Dag 12: Stellenbosch - Kaapstad
Dag 13: Kaapstad
Dag 14: Vertrek Kaapstad
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Extensie 5: Walvissen in Hermanus
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 85,- p.p.€ 43,- p.p.€ 57,- p.p.€ 43,- p.p.€ 51,- p.p.€ 43,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 85,- p.p.€ 43,- p.p.€ 57,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 43,- p.p.€ 51,- p.p.€ 43,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
  • Optionele excursies

Excursies
JohannesburgExcursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis MandelaFair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
KaapstadExcursie 5: Kaapstad Township excursie met sociale impactKaapstad Township excursie met sociale impact
We garanderen je, dat deze excursie waarbij je 2 educatie projecten in de townships uitgebreid bezoekt een enorme indruk bij je zal achterlaten. Samen met de lokale gids bezoek je 2 sociale projecten die geïnitieerd zijn door de bewoners zelf, gericht op scholing van kinderen zodat zij een betere toekomst hebben. Je bezoekt een créche en een heel bijzonder studieproject waar na schooltijd scholieren en studenten bijles, coaching en een rustige plek om te studeren, eten en wonen krijgen. De slechtsten van de klas worden hierdoor opeens de besten van de klas! Hun toekomst verandert op onvoorstelbare wijze. Met deze excursie wordt een bijdrage geleverd aan het fonds dat deze projecten ondersteund. De excursie is s middags van 13:30 tot 16:30 en van maandag tot vrijdag mogelijk. Inclusief transport, gids en bezoek aan2  projecten.  Eventueel samen met andere (internationale) gasten. Vanaf 4 personen kan de excursie prive worden uitgevoerd. 

Excursie 5: Kaapstad Township excursie met sociale impact
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 40,- p.p.€ 32,- p.p.€ 27,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 40,- p.p.€ 32,- p.p.€ 27,- p.p.
Excursie 6: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
Samen met een van de inwoners van de Bo-Kaap, de kleurigste en beroemde wijk van Kaapstad, maak je een wandeling door de wijk. Roze, blauwe en gele huizen wisselen elkaar af in dit unieke straatbeeld. Dit was het voormalige slavenkwartier en er is veel invloed uit de kleurige Malay-cultuur. Je gids kan je vertellen over de geschiedenis van de wijk en haar bewoners. Je gaat koken bij één van de echte Cape-Malaymama’s thuis. Het resultaat, een heerlijk geurende lunch met curry, roti, samosa en salaatjie, eet je met zijn allen op in de huiskamer. Deze excursie levert door middel van toerisme een positieve ontwikkeling aan cultuur en natuur in Zuid-Afrika.

Excursie 6: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursie 7: Trots op mijn township! Wandeling door KhayelitshaTrots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
Dit bezoek aan township Khayelitsha is een ervaring waar je nog lang over napraat. Alleen de weg er naartoe is een beleving. Je ontmoet je gids op het station van Kaapstad en van daaruit pak je samen de lokaal taxibusje (dit busje betaal je zelf, klein bedrag). Leuk om eens ‘Go Local’ te gaan. Deze ochtend brengt je dichter bij de lokale mensen en hoe zij leven. Je gids, uit Khayelitsha zelf, wil je de kracht van mensen in de township laten zien. Hij is trots op wat er wél is, het lokale radiostation, de kleine ateliers waar de mama’s souvenirs maken, de Coffeeshop township style. Vanaf Look-Out Hill zie je de andere kant van de Tafelberg en hoor je andere verhalen. Een bezoek aan een township mag niet ontbreken aan je bezoek aan Kaapstad. 
 
Praktische informatie: Je gids ontmoet je op treinstation Kaapstad (je kunt hier je auto betaald parkeren of met een taxi naar het station gaan). Samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje, je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha per lokaal taxibusje is inclusief om een grotere afstand te overbruggen en verder wandel je vooral, zodat je veel ziet. Je kunt kiezen uit een halve dag of hele dag excursie.

Excursie 7: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Excursie 8: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
De kleurige Bokaap huisjes sieren menig reisgids. De oorspronkelijke bewoners uit dit voormalig slavenkwartier komen uit alle windstreken en hierdoor is een eigen cultuur en keuken ontstaan: Cape Malay genoemd. Je leert typische gerechten koken bij een van de Cape Malay mama’s thuis. Je gastvrouw zit vol handige trucjes waardoor deze gerechten bij haar wel lukken en zo lekker zijn. Leuk om thuis nu zelf te kunnen maken! Daarna eet je samen als lunch wat je net hebt gemaakt. Niet alleen heerlijk, maar vooral ook heel leuk en gezellig om bij de gastvrouw thuis te komen!
Deze excursie is een initiatief van een aantal ondernemende lokale vrouwen zelf, die op deze manier iets extra's verdienen voor hun gezin.  

Excursie 8: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
OudtshoornExcursie 9: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Héél vroeg, nog voor het krieken van de dag sta je op. Hét moment op de stokstaarten (meerkat in het Engels) te zien, is namelijk bij zonsopkomst. Stil zit je in het donker te wachten tot de zon op komt. Eén voor een komen de stokstaartjes te voorschijn om op te warmen in de zon. Wat een ontzettend grappige beestjes. Timon uit de Lion King in het echt!
NB: Helaas worden kinderen onder de 8 niet toegelaten tot de excursie, er is stilte nodig om de stokstaartjes niet te verjagen.
De stokstaartjes worden niet aangeraakt en de ranger bepaalt de afstand die tot de diertjes wordt bewaard om ze niet te verstoren. De excursie is weersafhankelijk, bij slecht weer kan het voorkomen dat de stokstaartjes hun holletjes niet uitkomen of dat de excursie wordt gecancelled. Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats. (NB: het kan handig zijn om je accommodatie aan de locatie van de Meerkat Safari aan te passen.)  Duur: circa 2 tot 3 uur. Starttijd excursie zomer 5:30 uur; winter 7:30 uur. 

Excursie 9: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
StellenboschExcursie 10: Bike and WineBike and Wine
Vanaf de fietsenstalling gelegen buiten Stellenbosch fiets je onder begeleiding van een locale gids door de groene wijnlanden. Op de fiets kun je over de kleine paadjes tussen de wijnstokken fietsen. De tocht is circa 9 km en begint met wat heuvels. Je stopt bij verschillende 2 wijndomeinen voor een wijnproeverij en bij 1 brandy proeverij. Omdat je op de fiets bent, kun je voluit genieten van het godennat. (Boek evt met transfer! Op aanvraag.) Hoe verder het proeven vordert, hoe minder heuvels je gelukkig hoeft op te fietsen! Onderweg krijg je gelegenheid om in een boerderij-restaurant te lunchen (niet inbegrepen). Met deze excursie draag je bij aan toerisme met een lage carbon footprint en een deel van de opbrengst gaat naar een fietsclub voor jongeren uit kansarme buurten. Excursie met positieve ecologische voetafdruk, voor elke 10 fietsers wordt een boom geplant bij scholen of crèches zonder 'groen' in achtergestelde gebieden. NB: Transfer van je accomomdatie naar de ontmoetingplaats en visa versa is op aanvraag, geef aan indien je dit wilt.

Excursie 10: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Excl transferop aanvraag€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Excl transfer€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie

Baby olifant valt in waterpoel Addo Elephant Park (Oostkaap)
Paragliden vanaf Tafelberg in Kaapstad
Duiken met haaien in Gansbaai - Zuid-Afrika
Bo Kaap - Kaapstad
De Hoop Nature ReserveZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkapers voor de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Kooi duiken met een Witte HaaiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LuipaardZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - NeushoornZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - HyenaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Drinkende Giraffe bij een WaterholeZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - Kudde OifantenZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - GrondneushoornvogelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Wevervogeltje bouwt een nestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Oh oh Olifant op de wegZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo - Jacaranda boom in bloeiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Gods WindowZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute en de Blyde rivierZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De PinnacleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Grotten (Echo Cave) aan de PanoramarouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Pelgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in Pilgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Familie OlifantenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Olifanten bad momentZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Op safariZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Op Olifanten safariZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Close upZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant park - Het olifantenbadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Slapen bij de boer in AddoZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - Swartberg pasZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Knysna laguneZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Knysna - Gezellig oesters eten op het terrasZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelshoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudshoorn - Breng een bezoek aan een StruisvogelfarmZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - De Cango Grotten - StalactietenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - In de Cango CavesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - WijnrankenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - De WijnhoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Uitzicht op de TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - De gekleurde huisje van BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Robbeneiland - De cel van Nelson MandelaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - RobbeneilandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Goede doelen Township TourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Kaap de Goede HoopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïnkolonie bij Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg
Reacties van reizigers (24)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten