Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Footprint Travel gelooft dat toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een land. Hierbij speel jij als reiziger een cruciale rol. Allereerst door het kiezen van een duurzame reisorganisatie. Daarnaast door de keuzes die jij op je Zuid-Afrika vakantie maakt, kun je bijdragen aan een betere wereld. Je kunt aan de volgende zaken denken.
 
 • Zuid-Afrika heeft als enige land een Fair Trade keurmerk voor toerisme: FTTSA (Fair Trade Tourism South Africa). Footprint Travel kiest zoveel mogelijk voor accommodaties en excursies met dit keurmerk. Ook maken we veel gebruik van de accommodaties in de SAN parken (South Africa National Park), door middel van de conservatie bijdrage (entreegeld), draag je bij aan natuurbehoud. Daarnaast hebben accommodaties, excursies en leveranciers die milieuvriendelijk zijn of een positieve bijdrage aan de lokale gemeenschap leveren, een streepje voor bij ons. Kies je onderweg zelf voor een excursie, overweeg dan een excursie met het FTTSA logo.
 
 • We maken zoveel mogelijk gebruik van partners van TEP: Tourism in Enterprise Partnership. TEP ondersteunt kleinschalige en/of beginnende ondernemers die toeristen culturele ervaringen bieden, ambachtelijk werk laten zien én een authentieke kijk op de geschiedenis laten zien. Naast iconen als het Krugerpark en de Tafelberg zijn ook verborgen schatten, de zogenaamde ‘Hidden Treasures’, die je reis helemaal bijzonder maken. Op onze ontdekkingsreis door Zuid-Afrika hebben we uit deze ‘Hidden Treasures’ een selectie van accomodaties en excursies gemaakt, bezocht en in onze bouwstenen opgenomen.
 
 • We werken samen met een lokale organisatie die The Code of Conduct of Child Protection in de toeristische industrie onderschrijft. Organisaties die The Code onderschrijven dulden geen seksuele uitbuiting van kinderen, dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de contracten met de accommodaties die wij gebruiken. Ook ontvangt de reiziger bij aankomst in Zuid-Afrika een voorlichtingsfolder wat je als reiziger zelf kunt doen om kinderen te beschermen.
 
 • Op onze website en in onze Vertrekbrief vind je als reiziger informatie, zodat je kunt reizen met respect voor cultuur en natuur.
 
 • Water is Afrika’s meest kostbare goed. Een korte douche is beter dan lang in bad gaan. Hang je handdoek op het droogrek om de volgende dag nogmaals te gebruiken. Handdoek op de grond betekent een verzoek om nieuwe handdoeken.
 
 • Sommige accommodaties recyclen badwater om de tuin te besproeien. Overweeg biologisch afbreekbare badproducten te gebruiken.
 
 • Doe lichten en airconditioning uit als je de kamer verlaat.
 
 • Helaas ontbreekt in veel ontwikkelingslanden voorlichting over milieuvervuiling. Ook al zie je in ontwikkelingslanden regelmatig plastic afval langs de kant van de weg liggen, geef als gast het goede voorbeeld en doe hier niet aan mee. Met name in natuurparken neem je al je afval weer mee naar buiten. Take nothing but pictures, leave nothing but footprints!
 
 • Compenseer je ecologische voetafdruk met bijvoorbeeld www.greenseat.nl.
 
 • Behandel mensen met respect. Gedraag je als een gast in andermans land. Leer bijvoorbeeld een lokale begroeting. Maak niet ongevraagd een foto van iemand, maar maak een praatje en vraag of je een foto mag nemen.
 
 • Betaal een eerlijke prijs voor diensten en producten.
 
 • Hoe goed bedoeld ook, stimuleer bedelen niet, door geld te geven. Draag liever bij aan een lokaal project. Je kunt zelf ter plekke een project bezoeken en/of wij kunnen je  hierbij adviseren. Heeft je reis veel indruk op je gemaakt, en wil je mensen ter plaatse helpen? Na afloop van je reis kunnen wij je helpen om een donatie aan een project te geven, zoals Mama Rosies Community Kitchen, weeshuizen, creches, moeders in opleiding, een voetbalteam met Bafanakids etcetera.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter