BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

18 Fotos die bewijzen dat Zuid-Afrika de slechtste vakantiebestemming ooit is!

Zuid-Afrika rondreis - safari Krugerpark - Panoramaroute - Drakensbergen - Kaapstad - Addo - walvissen Hermanus

Bekijk deze foto's maar eens goed en besluit dan of een vakantie naar Zuid-Afrika een goed idee is.

Zuid-Afrika | 11-09-2017
Paulien van der Geest

Uhm, zeiden we slechtste? We bedoelen natuurlijk beste! Staat Zuid-Afrika nog niet op je verlanglijstje? Als je deze foto's hebt gezien, komt daar direct verandering in!
 

1. Pinguïns bij Boulders Beach

Pinguïns maken ons altijd aan het lachen!

2. Fietsend langs de wijngaarden van Stellenbosch

Pak de fiets zodat je die lekkere wijn ook echt mag drinken. Uitspugen is zonde, toch?

3. Olifanten in Addo Elephant Park

Op hete dagen badderen kuddes olifanten rond het middaguur graag in een van de waterpoelen. Meer dan 450 olifanten leven in Addo, het moet gek lopen wil je er niet eentje tegenkomen.

4. De Panoramaroute

Een naam als Gods Window zegt genoeg over het waanzinnig mooie uitzicht dat je hier hebt. De Drie Rondavels mag je zeker ook niet missen.

5. Het fantastische eten

In Zuid-Afrika eet je topkwaliteit voor de prijs van een Nederlands eetcafé. Maar ook in eenvoudige tentjes is het eten heerlijk. Proef ons favoriete gerecht Boboti!

6. Cheeta spotten

In de Oostkaap zijn twee goede plekken om cheeta's te spotten. Amakhala Privé Reservaat nabij Port Elizabeth. Of Mountain Zebra Nationaal Park bij Cradock, samen met een ranger die het radiosignaal opvangt van de halsband die de cheeta's daar voor onderzoeksdoeleinden dragen.

7. De Tafelberg bij Kaapstad

Of er nu een strakblauwe lucht is of er een tafelkleedje op ligt, je raakt nooit uitgekeken op de Tafelberg.
 
Onze Afrika-experts Mark en Judith wonen zelf in Kaapstad. Ze kunnen je dus uit eigen ervaring adviseren over alle leuke plekjes! Ze helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale Zuid-Afrika rondreis op maat. De meest populaire reis onder onze reizigers is: Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark naar Kaapstad in 3 weken.
 

8. Zeldzame neushoorn

Je kunt hem treffen in het Krugerpark en anders is Hluhluwe-Imfolozi Nationaal Park nabij St Lucia ook een goede optie. Bij Spioenkop kun je zelfs een neushoorn wandelsafari maken met de ranger van de Fair Trade lodge. Helaas wordt de imposante neushoorn met uitsterven bedreigd door de gigantische bedragen die op de Chinese markt worden betaald om de hoorn als traditioneel wondermedicijn te gebruiken.

9. Wandelen in de Drakensbergen

De Drakensbergen zijn indrukwekkend grillige bergen en ideaal voor wandelaars. Let op: in juli kan het er sneeuwen! Onderstaande foto maakten we in het gedeelte Royal Natal vanuit de Fair Trade lodge in Witsiehoek.

10. Nijlpaarden bij St Lucia

Stap op een boot en zie de nijlpaarden in de lagune van St Lucia. Een ideale relax stop halverwege je route.

11. De haarspeldbochten van de Sani Pass naar Lesotho

Rij in een 4x4 auto 2800 meter steil omhoog, lunch in de hoogste pub van Afrika, zet voet in Lesotho en dezelfde dag weer terug naar Zuid-Afrika!

12. Idyllisch dorpje Montagu aan de wijnroute

CNN heeft de wijnroute (Route 62) uitgeroepen tot ‘Must Do Road Trip’. Wij zijn het er helemaal mee eens. Dit is de mooiste route van Zuid-Afrika!

13. Walvissen spotten bij Hermanus

De beste plaats ter wereld om walvissen te spotten vanaf het vasteland. Spot ze vanaf de boulevard bij Hermanus of de uitzichtpunten bij Gansbaai. Om nog dichterbij te komen ga je op een bootsafari. De zuidkapers ‘kramen’ hier van juni tot november.
 

3 redenen waarom reizen met Footprint Travel leuker is!

1. avontuurlijke, individuele Zuid-Afrika rondreis op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 

14. De moeilijke, maar indrukwekkende geschiedenis  

Als je naar Zuid-Afrika gaat, is het een must om je in te lezen in de geschiedenis, bijvoorbeeld door Long Walk to Freedom van Nelson Mandela te lezen. Bezoek het indrukwekkende Apartheidsmuseum in Johannesburg, het huis van Mandela in Soweto bij Johannesburg, het gedenkwaardige Robbeneiland bij Kaapstad of het bijzondere 3D monument bij de Capture Site in Howick.

15. Leeuw spotten in Kruger Nationaal Park

Het Krugerpark is 380 km lang, 60 km breed en heeft een totale oppervlakte van 20.000 km2. Daar kun je aardig wat dieren in kwijt! Naast de Big Five, leven hier ook giraffes, nijlpaarden en tal van andere dieren. Verhoog je kansen om een leeuw te spotten door mee te gaan met een ranger (vanuit de restcamps of boek een privé reservaat inclusief safaris).

16. De Cango grotten in Oudtshoorn

Dit grottenstelsel van in totaal 4 km onder de Swartbergen worden tot de mooiste grotten van de wereld gerekend. De grootste kamer is maar liefst 90 meter lang, 50 meter breed en 18 meter hoog.

17. Kleurrijke tradities 

Zuid-Afrika wordt niet voor niets de Regenboognatie genoemd, de bevolking bestaat uit 10 verschillende stammen (die weer onderverdeeld in subgroepen zijn). De bekendste zijn de Zoeloe, Xhosa, Sotha, en de kleurrijke Venda. Daarbij rij je vaak ook door het mini koninkrijkje Swaziland, en maak je kennis met de Swazi en hun cultuur.

18. Luipaard in Timbavati Greater Krugerpark

De schuwe luipaard is moeilijk te spotten, maar als je meegaat met een van de rangers in Timbavati dan maak je een goede kans. Timbavati is een privé domein met verschillende lodges dat onderdeel uitmaakt van het Greater Krugerpark. Wij verblijven hier graag in de Fair Trade lodge, duurzaam gebouwd en een goede sfeer!
 

Zelf naar Zuid-Afrika?

Natuurlijk wil je na het zien van deze foto’s direct naar Zuid-Afrika, dat snappen we helemaal! Laat je inspireren door onze Zuid-Afrika rondreizen. Deze kun je op maat aanpassen met extra overnachtingen en excursies. Je kiest zelf welke auto je wilt rijden en wanneer jij wil vliegen. Zit jouw ideale rondreis er niet bij? Stel zelf je reis samen met onze flexibele Zuid-Afrika bouwstenen! Vraag een reisvoorstel aan, en onze Afrika-experts Lisanne, Kimberley en Judith stellen een Zuid-Afrika rondreis op maat voor je samen!
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Zuid-Afrika 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter