Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Genieten op de Midlands Meander

Zuid-Afrika reizen - Midlands Meander - Howick - Kwazulu-Natal

We ontdekken één van de best bewaarde geheimen van Zuid-Afrika: de Midlands Meander rondom Howick. Verspreid langs de Midland Meander liggen leuke ateliertjes en winkeltjes.

Zuid-Afrika | 16-10-2011
Paulien van der Geest

Vanaf de kustlijn gaan we het binnenland van de provincie KwazuluNatal verkennen. Tot onze verbazing rijden we door glooiende, groene heuvels. Het lijkt Engeland wel! We toeren over de Midlands Meander; mooie smalle weggetjes met nauwelijks verkeer die door het landschap kronkelen.
 
Verspreid langs het routenet rondom Howick liggen leuke ateliertjes en winkeltjes. Je kunt er wijn, kaas en chocola proeven bijvoorbeeld. Maar je kunt er ook heerlijk shoppen. En ik krijg dus volop de kans om de verjaardagsbelofte van Ferry in te lossen: shop je eigen souvenier!
 
Bij Outlander koop ik een prachtige handgemaakte leren schoudertas. Bij het brocante Things We Love een hart van schelpen voor aan de slaapkamermuur thuis. We bekijken ateliers voor keramiek, schilderijen en winkels met lokale delicatessen. Onderweg strijken we neer in een gezellig koffietentje, want het weer doet ook opeens wat Engels aan, zo in de heuvels. ’s Avonds gaan we een hapje eten in een bierbrouwerij, heel toepasselijk een taartje van kip gestoofd in Guinness bier. En natuurlijk moeten we ook wat huis gebrouwen bier uit proberen.
 
We slapen in een statig historisch hotel. Hier hebben Paul Kruger (voormalig president van Zuid-Afrika), Mark Twain (schrijver), Cecil Rhodes (oprichter en president van Rhodesië, tegenwoordig Zimbabwe) en Henry Morton Stanly (ontdekkingsreiziger, beroemd vanwege de zin ‘Dr Livingstone, I presume?’) geslapen.  En wat een mazzel, als verrassing krijgen wij de zeer ruime Paul Kruger suite. Ontbijten doen we in de Victoriaanse lunchroom, waar ook heerlijke taartjes staan.
 
Ik vind het een gezelligheid! De Midlands doen meer aan het gebied van de Kaap denken, met kleine winkeltjes en bijzondere handgemaakte spullen. Na al het rondrijden in safari gebieden en prachtige natuur, is dit een verrassinde afwisseling. Onder Zuid-Afrikanen die op vakantie gaan in eigen land, is dit gebied al ontdekt. Maar Europese reizigers zie je gek genoeg nauwelijks.
Ssst… het blijft ons geheim!
 
Heb jij ook zo'n best bewaard geheim in Zuid-Afrika, laat het ons weten!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Drakensberg regio - Cultuur - Off the beaten track

Zuid-Afrika reizen - Howick, Midlands MeanderZuid-Afrika reizen - Howick, Midlands MeanderZuid-Afrika reizen - Howick, Midlands Meander 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter