BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Zo leuk was het Storytelling Zuid-Afrika Reis Evenement!

Zuid-Afrika - Aftermovie Storytelling Zuid-Afrika Experience - Fotoverslag

Op 2 februari organiseerde Footprint Travel het unieke Storytelling Zuid-Afrika Reis Evenement. Deelnemers aan het evenement maakten een virtuele reis door Zuid-Afrika. Zij proefden de sfeer van Zuid-Afrika door middel van verhalen van echte Afrika- liefhebbers.

Zuid-Afrika | 06-02-2019
Paulien van der Geest

Op 2 februari heeft Footprint Travel het unieke Storytelling Zuid-Afrika Reis Evenement georganiseerd. Deelnemers aan het evenement maakten een virtuele reis door Zuid-Afrika. Zij proefden de sfeer van Zuid-Afrika door middel van verhalen van echte Afrika- liefhebbers. 11 mensen gingen naar huis met een fantastische prijs.
 

We nemen jullie graag mee naar 2 februari: bekijk hier de Aftermovie!

   

Verhalenvertellers op safari in de Wildtuin

De reis begint op safari in de ‘wildtuinen’ oftewel de nationale parken van Zuid-Afrika. In de tropische tuinen van het kassencomplex lopen de gasten kruip-sluip achter de storytellers aan. “Oppassen voor de neushoorns!”
   
Storyteller Emilie vertelt hoe spannend het is om op neushoorn wandelsafari te gaan bij Three Tree Hill Lodge in Spioenkop Nature Reserve.
 
Ken je die mop van de toeristen die een dagje aan het zwembad willen liggen? Dat ging niet door, want een nijlpaard maakte een bommetje in hun zwembad en ging er niet meer uit! Storyteller Kieke vertelt ook nog de Afrikaanse legende van het nijlpaard.
 
  
Storyteller Ferry vertelt over zijn magische ervaringen en ontmoetingen met lokale mensen in de Cultural Camps op de African Ivory Route.
 
  

‘Swingen in Soweto’ met de Silent Disco

De reis gaat verder naar het swingende Soweto! Hier swingen de deelnemers op deunen uit de top 40 van Zuid-Afrika met hun Silent Disco koptelefoons op. Dansleraar Patrick Karijowidjojo doet de hipste moves voor.  
 
 
 

Wijnproeven in de wijnlanden

Madri van De Wijnlijst komt uit Zuid-Afrika en schenkt de heerlijkste Zuid-Afrikaanse wijnen tijdens de proeverij. Haar persoonlijke verhalen en Afrikaanse tongval maken dat iedereen het gevoel heeft in de wijnlanden te zijn!
 

Verhalenvertellers rond het kampvuur in de Kaap

 
Terwijl de gasten marshmallows ‘roosteren’ bij het ‘kampvuur’ vertelt storyteller Paulien over haar dwalingen in de bergen van het prachtige Royal Natal Nature Reserve, een noordelijke uitloper van de Drakensbergen. Ze maakten deze avontuurlijke wandeling vanuit Witsieshoek Mountain lodge, de hoogst gelegen berglodge van Zuid-Afrika.
 
  
Simone vertelt hoe haar enorme liefde voor de cheeta zorgde voor een wake-up call en de oprichting van Stichting SPOTS. Een stichting die zich inzet voor de wilde katachtigen.
 
  
Verhalenverteller Marieke vertelt over haar bloedstollende avonturen tijdens het kooiduiken tussen de haaien met Marine Dynamics. Het koude water staat haar tot de lippen… maar het publiek hangt aan haar lippen!
 
  

Voetsporen van Mandela

De Nederlandse Mark vertelt waarom hij als student verliefd werd op Zuid-Afrika en besloot daar te blijven wonen: de hartelijke mensen. Mark vertelt hoe je op reis historische plekken van zijn grote inspirator Nelson Mandela kunt bezoeken en door middel van bijzondere excursies in de township kennis maakt met de lokale mensen. Ook vertelt hij waarom kiezen voor een accommodatie of excursie met het Fair Trade Toerisme certificaat helpt om een positieve bijdrage te leveren aan een betere toekomst van Zuid-Afrika.
 
 
 

Zuid-Afrikaanse gastvrijheid

De crew bestond uit onze super stagaire Nina, Karin & Karin en een team van enthousiaste vrijwilligers. Allemaal super bedankt! En natuurlijk mag in de geest van de Zuid-Afrikaanse gastvrijheid een lekker hapje en drankje niet ontbreken. Wist je dat we oesterzwam-bitterballen serveren? Vegetarisch en lokaal geproduceerd in de botanische tuinen: lekker en duurzaam!
 

Fantastische prijzen

Bezoekers maakten kans op één van de 11 fantastische prijzen. Alle accommodaties en excursies zijn Fairtrade gecertificeerd. De andere deelnemers gingen met een goedgevulde goodiebag naar huis met daarin onder andere het tijdschrift Oog voor Afrika en een kruidenpasta van Fair Trade Original. En inclusief een reischeque van Footprint Travel t.w.v. €50,-.
 
Hoofdprijs: 2 KLM retourtickets naar Zuid-Afrika
Roelien en Alfred Oomen kunnen hun geluk niet op, binnenkort vliegen zij naar Zuid-Afrika! Caroline de Graaf-van Dorp van KLM overhandigt het giant ticket. 
 
Krugerpark: 2 overnachtingen in Rhino Post Lodge inclusief safaris
Anneke en Elly winnen 2 geheel verzorgde nachten inclusief maaltijden in Rhino Post Lodge inclusief 4 game drives en beginnen direct met het plannen van hun reis. Kieke van Footprint Travel overhandigt de prijs. 
 
  
African Ivory Route: 2 overnachtingen in Cultural Camp naar keuze
Ferry, mede-oprichter van Footprint Travel overhandigt Els van Hal de prijs: 2 nachten in de Cultural Camps aan de African Ivory Route, nabij Krugerpark. Els hoopt dat vriendin Miranda, die haar vliegangst heeft overwonnen, meegaat naar Zuid-Afrika. 
 
  
Timbavati Greater Krugerpark: 2 overnachtingen Umlani Bush Camp inclusief safaris
Geert van Autenboer is na eerdere reizen met Footprint Travel door Azië enthousiast geraakt over Zuid-Afrika. Volgens Emilie die namens Fair Trade Tourism de prijs overhandigt komt dat helemaal goed met deze fantastisch safari prijs!
 
  
Royal Natal Greater Drakensberg: 2 overnachtingen in Witsieshoek Mountain Lodge
Paulien, mede-oprichter van Footprint Travel, maakt Hans en Christel blij. Zij houden van wandelen en zoeken graag met Footprint Travel de niet-toeristische plekjes op. “Deze prijs is echt helemaal iets voor ons!”
 
  
Spioenkop: 2 overnachtingen in Three Tree Hill Lodge inclusief neushoorn walking safari
Wilrik Meijer gaat zelf ervaren hoe spannend het is om te voet op zoek te gaan naar neushoorns in Spioenkop Nature Reserve. “We gaan meteen aan de wijn om het te vieren!” vertelt hij Emilie van Fair Trade Tourism.
 
  
Amakhala Greater Addo: 2 overnachtingen in Amakhala Safari Lodge inclusief safaris
Cathy Bosgoed en Mark Majoor zijn echte reisfanaten en kunnen bijna niet geloven dat ze zo’n luxe safari prijs hebben gewonnen. Simone van Stichting SPOTS reikt deze fantastische prijs uit, want Amakhala Game Reserve heeft een gezonde wilde cheeta populatie. Cathy is dol op fotograferen. We kijken uit naar je reisfotos Cathy, wie weet spot jij bij Amakhaha een cheeta! 
 
  
Walvissafari met Dyer Island Cruise in Gansbaai
Margreet Visser en Gerard de Jong hadden hun Zuid-Afrika reis al geboekt bij Footprint Travel, en krijgen nu nog een mooie walvissafari cadeau! Marieke reikt de prijs uit namens Dyer Island Cruise.
 
  
Stellenbosch: 2 overnachtingen in Spier Hotel
Shirley Albus mag 2 nachten in luxe doorbrengen in Spier hotel, een fairtrade wijnlandgoed met verschillende kwaliteitsrestaurants. “Dit is echt fantastisch!” Madri van De Wijnlijst heeft genoeg tips voor mooie wijnadresjes voor haar.
 
  
Haaiensafari met Marine Dynamics in Gansbaai
De droom van Marco van Dam komt uit: hij gaat kooiduiken met haaien! Zijn vriendin blijft liever op veilige afstand op het dek staan.
 
  
Kaapstad: 2 overnachtingen Antrim villa
Mark van het Afrika team van Footprint Travel maakt Karin Fonken blij met 2 gratis overnachtingen in Antrim Villa, waar ze haar dochter gaat opzoeken die in Kaapstad studeert.
 

Waar ga jij naartoe op reis in Zuid-Afrika?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika. Zit daar niet tussen wat je zoekt? Stel dan je Zuid-Afrika reis op maat samen met onze bouwstenen Zuid-Afrika.
 

 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Zuid-Afrika 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter