Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Advies: elke vier uur een nieuw mondkapje op reis

Corona - coronamaatregelen - Schiphol - vliegreis - mondkapje - gezondheidsverklaring

Wie op reis gaat in deze coronatijd wordt geadviseerd zich voor vertrek goed voor te bereiden. Informeer jezelf over de regels die gelden op het vliegveld van vertrek en van bestemming en aan boord van het vliegtuig. Kijk ook op de websites van de luchthavens en de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

24-07-2020
Uniglobe Travel

Op sommige piekmomenten en vanwege de veiligheidseisen op de luchthaven kan de afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd worden. Daarom vragen de luchthavens passagiers op aangewezen plaatsen een mondkapje te dragen zoals bij het inchecken en bij security.

Gezondheidsverklaring

Gezondheidsverklaring

Daarnaast moet je vooraf een gezondheidsverklaring invullen. In het buitenland kan ook gevraagd worden een temperatuurscreening of een coronatest in de keel te ondergaan.

In het vliegtuig

In het vliegtuig

In het vliegtuig is het dragen van een mondkapje verplicht. Vlieg je met een Nederlandse luchtvaartmaatschappij dan zijn een gezondheidsverklaring en het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Vlieg je met een buitenlandse luchtvaartmaatschappij, informeer voor vertrek welk type mondkapje je moet dragen tijdens de vlucht.

Bekijk welke maatregelen airlines nemen

Elke 4 uur een nieuw mondkapje

Neem voldoende mondkapjes mee, ook voor de terugreis. Voor vluchten langer dan vier uur moeten reizigers meerdere mondkapjes meenemen. De vuistregel is dat reizigers aan boord elke vier uur van mondkapje dienen te wisselen. Bij een vlucht langer dan 8 uur heb je dus al meer dan 2 mondkapjes nodig.

Afbeelding

De beschreven situatie is een momentopname (21 juli 2020) en kan op elk moment wijzigen. Bekijk voor de actuele situatie de website van de airline waarmee je vliegt of neem contact op met je airline. 

Blogs


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter