BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Riksja Travel wordt financieel partner van Footprint Travel

Footprint Travel - Riksja Travel - partner - 12 jarig jubileum

Het afgelopen weekend was Footprint Travel jarig en bestonden we precies 12 jaar! Het werd een extra groot feest omdat we met Riksja Travel zijn overeengekomen dat zij onze financieel partner worden. Waar tijdens de coronapandemie de druk op de reisbranche groot is, is ons voortbestaan daarmee in ieder geval gegarandeerd.

12-06-2020
Ferry Bounin

Marius Appelman van Riksja Travel

Riksja Travel is al jaren bezig met de noodzakelijke transitie naar verantwoord reizen. Mede door de coronacrisis is deze ontwikkeling in sneltreinvaart gekomen. “Reizen zoals we het kenden zal nooit meer hetzelfde zijn”, aldus Marius Appelman, oprichter Riksja Travel.

“We zijn bij Riksja Travel al jaren keihard aan het werk om onze reizen te verduurzamen. Met Footprint Travel delen we de visie op verantwoord reizen. Allebei doen we dit door de CO2-uitstoot van al onze reizen in hetzelfde jaar nog te compenseren en door te kiezen voor lokale partners die verantwoorde keuzes maken, die iedereen op een positieve manier raken. We zorgen dat hoteleigenaren, chauffeurs en gidsen eerlijk betaald krijgen en selecteren accommodaties, vervoermiddelen en activiteiten waarbij het geld ook direct terugvloeit naar de lokale bevolking.”

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Afbeelding

Footprint Travel werd in 2008 opgericht door Ferry Bounin en Paulien van der Geest, met als doel om reizigers duurzame verre reizen te laten maken waarin contact met de lokale bevolking vooropstaat. We hebben de afgelopen jaren tal van reizigers de wereld laten zien, maar door de coronacrisis kwamen we, net als veel andere reisorganisaties, in zwaar weer. Door de samenwerking met Riksja Travel kunnen we gelukkig als zelfstandig merk doorgaan. Bovendien hebben we nu de mogelijkheid om onze ambitie door te voeren om in de komende jaren nog veel meer mensen en op veel meer bestemmingen te laten reizen met het Footprint-gevoel. Samen gaan we de komende tijd plannen smeden hoe we dit gaan vormgeven. Eén ding is zeker, de reizen zijn en blijven 100% Footprint Travel. Zoals je van ons gewend bent: reizen op een duurzame en go local manier.

Wij hebben ontzettend veel zin om samen met Riksja Travel de wereld te ontdekken! Reis ook jij, zodra dat mag, weer met ons mee? 

Blogs


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter