Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. Onze leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking en het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komen. Ons credo is: Go local, meet the world. Reis in dit blog met ons mee naar Cambodja!

Reizen door Thailand en Cambodja - zo ontmoet je de locals

Cambodja. 27-05-2019

Go local meet the world is onze nieuwe slogan, maar hoe ontmoet je de locals het leukst?

De beste eetadresjes in Cambodja: lekker en voor een goed doel

Cambodja. 22-04-2019

Cambodja kent een bruisende restaurant- en café scene. Onze favoriete adresjes serveren niet alleen heerlijk eten, maar hebben ook hele positieve uitstraling. Dit komt omdat het sociale ondernemingen zijn, die jongeren aan een baan helpen. We geven je onze favoriete eet-adresjes.

9 redenen waarom je Cambodja op je bucketlist moet zetten

Cambodja. 18-02-2019

Als je denkt dat je Zuidoost-Azië nu wel kent na twee keer Thailand, een maand Vietnam en eilanden hoppen in Indonesië heb je het mis. Cambodja is onze favoriete underdog en zal je zeker verrassen.

De 9 beste reisblogs van 2018

Cambodja. 31-12-2018

Op zoek naar reisinspiratie voor je vakantie in 2019? Lees dan de 9 meest inspirerende reisblogs van het afgelopen jaar. Per land geven we je het door onze reizigers best gelezen reisblog.

Reistips: 5x fietsen in Cambodja!

Cambodja. 01-10-2018

Cambodja is een ideaal vakantieland voor Nederlanders. Je kunt op veel plaatsen namelijk prima fietsen!

Angkor en de andere must see tempels van Cambodja

Cambodja. 25-06-2018

Een bezoek aan Cambodja is niet compleet zonder tempels. Het Angkor complex bij Siem Reap is een schatkist voor historici en voor de gewone stervelingen een enerverende ervaring om te bezichtigen. Het is indrukwekkend te zien wat men eeuwen geleden heeft gebouwd. Maar ook buiten Siem Reap en Angkor zijn er een aantal tempels een bezoekje waard.

Cambodja reizen: Deze 8 dingen moet je zeker doen in Kampot!

Cambodja. 27-11-2017

Wil je de tempels van Angkor zien in Cambodja? Als je toch naar Cambodja gaat, blijf dan zeker ook een paar dagen in Kampot, een sfeervol stadje uit de Franse tijd. Hier is zoveel te doen, dat je waarschijnlijk langer wil blijven dan je van plan was!

9 verrassende adresjes die je absoluut móet bezoeken als je naar Cambodja gaat!

Cambodja. 21-08-2017

Cambodja is zoveel meer dan alleen Angkor Wat. We hebben 9 bijzondere adresjes gevonden die je zeker niet mag overslaan!

Sunset Mekong Rivier Cruise cadeau bij je Cambodja reis!

Cambodja. 19-03-2017

Ervaar Cambodja vanaf het water. Nú een Sunset Mekong Rivier Cruise bij Phnom Penh cadeau!

Een must visit: drijvend dorp op het Tonle Sap meer in Cambodja

Cambodja. 23-01-2017

Go local! Hoe is het om te logeren bij de mensen thuis? Een nachtje in een homestay aan het Tonlé Sap meer maakte veel indruk op ons.

Olifant valt dood neer in Angkor Wat. Wat doe jij op reis?

Cambodja. 12-12-2016

In Mondulkiri ontdekken we Elephant Valley Project. Hier kunnen werkolifanten genieten van een welverdiend pensioen. Kom jij ook langs bij de olifanten?

4 Reisgeheimen in Cambodja die je niet mag missen!

Cambodja. 07-11-2016

Wij zetten onze 4 reisgeheimen in Cambodja op een rijtje. Deze 4 plekjes mag je niet missen op je Cambodja reis!

Reistip Cambodja: de beste manier om Angkor Wat te zien

Cambodja. 26-09-2016

Angkor Wat is door Lonely Planet uitgeroepen tot de nr. 1 bezienswaardigheid ter wereld. Omdat je niet de enige bent die Angkor Wat wilt bezoeken, hebben wij de ideale route voor je uitgestippeld!

Let op: tips voor een ideaal bezoek aan Angkor Wat!

Cambodja. 19-04-2016

Het Cambodjaanse Angkor Wat is een magische plek. Eén van de meest indrukwekkende gebouwen ter wereld is tot in het kleinste detail oogverblindend mooi. Volg deze tips, ga tegen de stroom toeristen in en je zal merken dat je veel minder andere toeristen ziet.

Wandel met olifanten door de jungle van Cambodja

Cambodja. 21-03-2016

Jack Highwood kwam tijdens zijn reis in Cambodja in contact met de Bunong bevolking en haar olifanten. Hij wil graag het leven van olifanten verbeteren, maar wel in samenwerking met de locals. Lees hier zijn verhaal!

16 Must-do ervaringen in 2 dagen in Phnom Penh

Cambodja. 23-02-2016

De hoofdstad van Cambodja is een fascinerende stad. Er is hier zoveel te zien, dat je je met gemak twee volle dagen vermaakt. Deze 16 must-do ervaringen mag je zeker niet missen als je in Phnom Penh bent!

Cambodja reisexperts Denise en Paulien geven hun beste reistips Cambodja

Cambodja. 21-09-2015

Reisexperts Denise Roze en Paulien van der Geest keerden Cambodja binnenste buiten op zoek naar de leukste plekjes om te slapen en de leukste dingen om te doen. De dames delen nu al hun reistips met jou!

Van deze video viel onze mond open! Angkor Wat vanuit de lucht. Wat ontzettend mooi!

Cambodja. 13-07-2015

Dat Angkor Wat en het hele complex van tempels van de heilige stad Angkor prachtig zijn, dat wisten we al. Maar van deze drone video viel onze mond open. Wat ontzettend mooi!

Het Spinnenmeisje in Skun

Cambodja. 01-03-2015

Mmm! Geroosterde maden, gebakken kikkers, reusachtige riviertorren en ook...gefrituurde spinnen. Lees hier wat Elmer en Denise voorgeschoteld kregen op reis in Cambodja!