Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

9 redenen waarom je Cambodja op je bucketlist moet zetten

De beste bestemmingen in Azië - Cambodja reizen - bucket list

Als je denkt dat je Zuidoost-Azië nu wel kent na twee keer Thailand, een maand Vietnam en eilanden hoppen in Indonesië heb je het mis. Cambodja is onze favoriete underdog en zal je zeker verrassen.

Cambodja | 18-02-2019
Denise Roze

Cambodja is het kleinere buurland van Thailand en Vietnam, dat vooral bekend is van Angkor Wat met zijn duizenden tempelruïnes, heeft zoveel te bieden dat je 3 weken op reis moet om het échte Cambodja te zien. Een paar redenen om Cambodja nu dan toch écht op je verlanglijst te zetten (in willekeurige volgorde).
 

- 1 - De mensen

In Cambodja wonen hele toffe mensen. Er wonen over de hele wereld een heleboel leuke mensen, maar Cambodja lijkt een een relatief hoog aantal vriendelijke inwoners te hebben. Buiten de toeristische gebieden in Siem Reap en Phnom Penh is het tempo van leven rustig, men werkt hard en leeft in familieverband samen, opa, oma, vader, moeder en kids samen onder één dak.
 

- 2 - Khmer eten

Cambodja heeft heerlijk eten. Smaken verschillen natuurlijk maar hou je van Aziatisch eten dan zit je ook in Cambodja goed. Niet te pittig en gezond. Probeer Amok of Beef Loc lac.
 

- 3 - Positieve sfeer

Dat het land na de val van de Rode Khmer en de burgeroorlog nogal wat uitdagingen had is overduidelijk. Des te mooier om nu te zien dat er gebouwd wordt aan de toekomst van kwetsbare jonge Cambodjanen door tal van sociale ondernemingen. Via horeca en winkels ontvangen ze opleiding en onderdak. Bovendien doen ze dit stralend met vaak een glimlach van oor tot oor. Daar word je blij van en zo kan je op een praktische manier positief bijdragen aan het land.
 

- 4 - Angkor Wat en vele anderen

Cambodja kent bizar veel indrukwekkende tempels. Je moet de tempels van Angkor een keer gezien hebben en dan plak je er beter gelijk nog een paar weken Cambodja aan vast.
 
Tip: vlieg vanuit Amsterdam naar Siem Reap en start met bezoek aan Angkor. Zo start je de reis met het culturele hoogtepunt en kun je nagenieten terwijl je de rest van het land bewondert. Sluit je reis af met stranddagen in Sihanoukville of op Koh Rong Samloem en vlieg terug vanuit Phnom Penh.
 

- 5 - Onontdekte jungle en bergen

De Cardamombergen bieden een ideale achtergrond om in actie te komen. Hiken, fietsen, kayakken en varen dwars de groene jungle.
 

- 6 - Paradijselijke stranden

Waar vind je nog een afgelegen eiland met hutjes tussen de palmbomen en uitgestrekte stranden? Precies, in Cambodja. Waar Thailand de toeloop van toeristen bijna niet aankan, heeft Cambodja een kleine trouwe schare fans die terugkeren naar de idyllische eilandjes voor de kust zoals Koh Rong Samloem en Koh Ta Kiev. Niet doorvertellen dus.
 

- 7 - Historie

De rijke historie van het land wordt deels overschaduwd door de gruwelijkheden die tijdens het bewind van Pol Pot plaats vonden. Leerzaam is een bezoek aan de Killing Fields nabij Phnom Penh, de audiotour is een must (ook in het Nederlands ingesproken). Het Landmijnmuseum bij Siem Reap is ook een aanrader. In Phnom Penh kan je het Nationaal museum meer artifacts zien uit de bloeiende Khmer-periode. En wil je je écht verdiepen in het nationale verleden dan is er een ‘Heritage Walk’ door Phnom Penh als excursie te doen.  
 

- 8 - Mix van moderne en traditionele cultuur

Cambodja bruist van cultuur. Apsara dansen, Circus Phare en poppenshows met ‘schaduw’ kun je in de grote steden vinden. Laat je betoveren!
 

- 9 - Authentieke ervaringen

In Cambodja zijn er nog zoveel plekken onontdekt dat je vaak slechts een handjevol andere reizigers treft. Wat te denken van Tatai, het Cardamom gebergte, Chambok en Sen Monorom? Als je niet direct weet wat daar de trekpleisters zijn, is dat des te meer reden om te gaan; van de gebaande paden heb je unieke ervaringen en échte ontmoetingen.
 

Waar ga jij naartoe op reis?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze rondreizen Cambodja. Zit daar niet tussen wat je zoekt? Stel dan je Cambodja reis op maat samen met onze bouwstenen Cambodja.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan 

Blogs over Cambodja


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter