BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Cambodja reizen: Deze 8 dingen moet je zeker doen in Kampot!

Cambodja rondreis - Kampot - Bokor Hill - Kep - Rabbit eiland - Koh Tonsay

Wil je de tempels van Angkor zien in Cambodja? Als je toch naar Cambodja gaat, blijf dan zeker ook een paar dagen in Kampot, een sfeervol stadje uit de Franse tijd. Hier is zoveel te doen, dat je waarschijnlijk langer wil blijven dan je van plan was!

Cambodja | 27-11-2017
Paulien van der Geest

Wil je de tempels van Angkor zien in Cambodja? Als je toch naar Cambodja gaat, blijf dan zeker ook een paar dagen in Kampot, een sfeervol stadje uit de Franse tijd. Hier is zoveel te doen, dat je waarschijnlijk langer wil blijven dan je van plan was!
 

Kampot and Kep from Crisatunity79 on Vimeo.

 

Fietsen op het platteland van Kampot

Kampot is een perfecte plaats om per fiets het rondom gelegen Cambodjaanse platteland te ontdekken. Het is hier redelijk vlak, wat lekker fietst. Op het platteland is altijd van alles te zien. Proef eens exotisch fruit als durian of rambutan. Kijk hoe manden worden gevlochten.
 

Boottocht over Kampot rivier

Een brede rivier stroomt door Kampot. Maak aan het eind van de middag een boottocht en geniet van de zonsondergang. Er worden verschillende boottochten aangeboden in Kampot, die totaal andere ervaringen opleveren. Er is een grotere toeristenboot waar je met een drankje aan dek de brede rivier afvaart. Maar er zijn ook kleine privé bootjes, die je meenemen naar een stiller deel van de rivier, waarbij de kapitein je meer bijzonderheden kan vertellen over de natuur om je heen.
 

Taart eten en shoppen in gebarentaal

Bij Epic Arts Café en Gallery kun je heerlijk koffie drinken en taart eten, lunchen, of een verse juice bestellen. Op de menukaart staan pictogrammen en gebarentaal, want het merendeel van de bediening is doof of slechthorend. Een fijne stek om te verpozen. Kijk ook even in de winkel ernaast, waar fair trade producten worden gemaakt waar je spontaan hebberig van wordt. Een leuke plek voor een origineel cadeautje met een goed verhaal voor de thuisblijvers!
 
Cambodja-expert Paulien kwam in 2005 voor het eerst in Cambodja en vond het een indrukwekkend land. Voor Footprint Travel ging ze meerdere keren terug en stelde bijzondere reizen samen waarin je Cambodja en zijn vriendelijke bevolking écht leert kennen.
 
 

Spookstadje “Bokor Hill”

In de koloniale tijd zochten Franse rijkelui in de koele heuvels van Bokor verkoeling. Ruïnes herinneren aan deze tijden van weleer. In het Grand Palace hotel hoor je bijna het gelach tegen de muren weerkaatsen en zie je zo voor je hoe dames in hun baljurken rondzwierden. In het casino vergokten rijke mannen hun hele vermogen, en gooiden zichzelf van de steile klif af. Soms is het mistig op de berg, en dan krijgt het nog meer een spookachtige uitstraling. Bij mooi weer heb je prachtige uitzichten.
 

Ghost Mountain - Bokor Hill Station from Anthony Pond on Vimeo.

 

De champagne onder de pepers

Even buiten Kampot liggen zoutvelden. Hier wordt in de droge tijd zout gewonnen. Ook al zijn er niet altijd mensen aan het werk, het is een vreemd idee dat zout hier vandaan komt, en daarom toch de moeite waard voor een korte stop. Tussen Kampot en Kep liggen peperplantages. Hier komt de Kampot peper vandaan, vroeger de favoriet van Parijse chef koks! De Khmer Rouge vernietigden bijna alle pepers, maar gelukkig is de Kampot peper bezig met een comeback. De peper heeft zelfs een Geografische indicatie gekregen, net zoals Champagne alleen uit de Champagne streek mag komen. De peper heeft een wat limoenachtige geur, ruik zelf maar eens!
 
Tip van Cambodja expert Paulien: Op de markten zijn leuke gevlochten bakjes met hierin een klein zakje Kampot peper te koop. Leuke kleine souvenirs die makkelijk weg geven bij thuiskomst. Voor eigen gebruik kun je beter een flinke zak peper zonder mooie verpakking kopen.
 

Vismarkt en krab eten bij Kep

Kep ligt aan zee en dus is hier volop verse vis te krijgen. Op de vismarkt kijk je je ogen uit. Kep staat bekend om zijn verse krab. Je kunt kiezen uit verschillende sauzen, waarbij die met de zwarte Kampot peper uiteraard de beroemdste is. Ben je een liefhebber van seafood, dan zit je hier dus goed!
 

Hangmat op Rabbit eiland (Koh Tonsay)

In 2005 sliep ik als enige backpacker op het eilandje Koh Tonsay en communiceerde ik met handen en voeten met mijn gastvrouw. “Varaan op het menu? Nee bedankt, ik sla even over…” De tijden zijn (gelukkig) veranderd voor Cambodja, reizigers herontdekken het prachtige land. Inmiddels vertrekken er boten voor dagjesmensen vanaf Kep. Op Rabbit island is het heerlijk ontspannen aan het strand. In een hangmat tussen de bomen relaxed je boek uitlezen. Spring de helderblauwe zee in om af te koelen. Tip: aan het strand kun je de befaamde verse krab van Kep met Kampot peper eten!
 
Cambodja expert Paulien: “Het is ongelooflijk om te zien hoe veerkrachtig de Cambodjanen zijn. De Khmer Rouge heeft veel vernietigd. Het mooie aan Cambodja is dat je door positieve projecten te steunen op een leuke manier kunt helpen. Er zijn veel restaurantjes, winkeltjes en massagesalons waar je kunt genieten en tegelijkertijd je geld terecht komt bij de mensen die het het hardste nodig hebben.”
 

Seeing Hands: massage door blinden

Ik ben gek op massages, en als ik in Cambodja ben, zal ik altijd kijken of er een Seeing Hands massage salon is. De meeste masseurs bij Seeing Hands zijn blind of slechtziend. Een enkele keer is er iemand doof. Door Seeing Hands kunnen deze mensen werken en zelfstandig leven. Terwijl je masseur je vakkundig met ‘ziende handen’ behandelt, kun je extra ontspannen, wetende dat je geld ook nog eens heel erg goed terecht komt. Een dubbel goed gevoel!
 

3 REDENEN WAAROM REIZEN MET FOOTPRINT TRAVEL LEUKER IS!

1. avontuurlijke, individuele Zuid-Afrika rondreis op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 

Zelf op reis naar Kampot in Cambodja?

Nieuwsgierig geworden naar Cambodja? Laat je inspireren door onze avontuurlijke individuele Cambodja rondreizen van twee of drie weken. Deze reizen kun je langer maken met extensies of door een extra bouwsteen toe te voegen. Ook kun je op vrije dagen excursies naar keuze toevoegen. Zo stel je gemakkelijk je Cambodja rondreis op maat samen. Je kunt ook zelf aan de slag met onze handige Cambodja bouwstenen. Voeg je rondreis of bouwstenen toe aan je Reisvoorstel, geef je wensen aan en wij sturen je een reisvoorstel op maat. Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Neem contact met ons op of  bel 030-32 00 655.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Cambodja 

Blogs over Cambodja


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter