BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Het Spinnenmeisje in Skun

Cambodja reizen - Skun - Spinnendorpje

Mmm! Geroosterde maden, gebakken kikkers, reusachtige riviertorren en ook...gefrituurde spinnen. Lees hier wat Elmer en Denise voorgeschoteld kregen op reis in Cambodja!

Cambodja | 01-03-2015
Elmer Roze

Het spinnenmeisje

“Are you afraid?”, vraagt het meisje met een tarantula hangend aan haar truitje, zo groot als een bierviltje. “Yes”, antwoord ik resoluut.
 
 
We zijn net aangekomen in Skun, dat bekend staat als Spider Village. Het doet echter meer denken aan een Aziatische busterminal dan aan een dorpje. Toch is het een bijzondere plek, want er worden hier snacks verkocht zoals geroosterde maden, gebakken kikkers, reusachtige riviertorren en ook…. gefrituurde spinnen. Het ziet er allemaal nogal gruwelijk uit, maar veel Cambodjanen zien dit gedierte als smakelijk tussendoortje. De enorme bergen waarmee alles wordt uitgestald, doen veronderstellen dat deze snacks werkelijk populair zijn bij de plaatselijke bevolking. Ik vraag me af waar ze al die beesten vandaan halen, maar nog meer hoe men dit binnen kan krijgen (en houden).
 

Nog niet voor een miljoen!

Kinderen verdienen wat dollars bij door reizigers zo ver te krijgen op de foto te gaan met hun spin op de hand. Ik peins er niet over, al was ik voornemens voor deze gelegenheid over mijn arachnofobie heen te stappen en inderdaad eventjes een tarantulaatje over mijn hand te laten lopen. Meer meisjes komen op me af en argwanend screen ik snel hun kleding op spinnen. Gelukkig lijken deze meisjes slechts ananas aan te bieden, maar toch vertrouw ik het zaakje niet en ik blijf op veilige afstand.
 
 
 
 
Ik vraag het spinnenmeisje of ik een foto van haar met haar huisdier mag nemen. Ze vindt het goed, maar ze weet niet dat de spin zich inmiddels bij haar nek heeft genesteld. Zoekend tast ze haar kleding af, vindt de spin en etaleert hem stoïcijns midden op haar trui om voor mijn foto te poseren.
 
 
 
 
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Go Local

Cambodja reizen - 

Blogs over Cambodja


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter