Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Reistip Cambodja: de beste manier om Angkor Wat te zien

Cambodja reizen - Angkor Wat - Angkor Thom - Bayon - Siem Reap - reistip

Angkor Wat is door Lonely Planet uitgeroepen tot de nr. 1 bezienswaardigheid ter wereld. Omdat je niet de enige bent die Angkor Wat wilt bezoeken, hebben wij de ideale route voor je uitgestippeld!

Cambodja | 26-09-2016
Denise Roze

Dat Angkor Wat behoort tot een van de meest bijzondere plekken ter wereld staat buiten kijf. Volgens de onlangs gepubliceerde Lonely Planet-lijst met beste toeristische attracties zijn de tempels van Angkor de nummer 1 bezienswaardigheid ter wereld!
 
 
Dat het grootste Hindoeïstische (later omgedoopt tot boeddhistische) tempelcomplex ter wereld in 2007 net niet verkozen werd tot een van de zeven new wonders of the world, lijkt vooral te komen doordat de president van Brazilië destijds zijn gehele bevolking had opgeroepen op het relatief saaie Christusbeeld in Rio te stemmen dat nu wél een van de 7 wereldwonderen heet te zijn.
 
Waar wacht je nog op? Dit is de tijd om dan ein-de-lijk een bezoek aan Angkor te brengen. En omdat je niet de enige bent die Angkor Wat (letterlijk vertaald: ‘hemel op aarde’) wilt bezoeken, heeft onze Cambodja expert Denise de ideale route voor je uitgestippeld. Zo ben je de andere reizigers net een stap voor en zie je Angkor Wat op het mooiste moment van de dag.
 
 

Rise and shine - eerste stop: Ta Prohm

De truc is om voor dag en dauw op te staan, zodat je de uiterst spectaculaire Ta Prohm, de door bomen overwoekerde tempels, min of meer voor jezelf hebt. Dit combinerend met een opkomende zon die steeds ander licht op de tempel werpt, leidt tot een onvergetelijke ervaring. Kwart over vijf vertrekken vanuit Siem Reap luidt dus het devies. Dit tijdstip is acceptabel als je jezelf voorhoudt dat je tegen het middaguur weer mag genieten van je comfortabele hotelkamer en zwembad.
 

Ontbijten tussen het groen

Na Ta Prohm ontbijt je op de muur bij Victory Gate. Dit is de ideale locatie voor een ochtendpicknick. Je zit middenin de natuur, geen geluiden van auto’s en brommers en op een paar meter afstand indrukwekkende beeldhouwwerken. Denk eraan de avond van tevoren het hotelpersoneel te vragen of ze je ontbijt de volgende ochtend in een picknickmandje mee willen geven.
 
Wil jij ook de zon zien opkomen bij Angkor en picknicken bij de Victory Gate? Bekijk dan eens de bouwsteen Tempels van Angkor of de Cambodja rondreizen die door reisexpert Denise zijn samengesteld.
 

Vredige gezichten bij Bayon

Dan is het tijd voor de Bayon-tempel, onderdeel van Angkor Thom, gebouwd door een boeddhistische koning. Hier kun je, vooral in het hoogseizoen, meemaken hoe gezellig druk het kan zijn bij het Angkor tempelcomplex. Bayon lijkt het hoogtepunt voor de Aziatische toeristen die Angkor bezoeken. En geef ze eens ongelijk. Tientallen gezichten opgebouwd uit grote stukken steen staren vredig in alle richtingen. Het maakt Bayon een indrukwekkende plek en hier zul je de andere Angkor bezoekers niet kunnen ontlopen. Probeer net als de gezichten om je heen een ontspannen hoofd te houden en sluit aan in de rij om met ze op de foto te gaan. Vergeet niet de indrukwekkende bas-reliëfs aan de zijkant van de tempel te bekijken; ondiep uitgehouwen beelden van historische en mythologische verhalen sieren de tempel.
 
 
Na Bayon is het een logische keuze de nabij gelegen Baphuon te beklimmen. Bij deze tempel die pas sinds een paar jaar bezocht mag worden is het alweer minder druk, mede doordat veel mensen zich laten afschrikken door alle trappen. Het uitzicht is zeer zeker de moeite waard, dus zorg dat je genoeg water bij je hebt en klimmen maar!
 

Cambodia - Angkor Wat Temples (includes aerial/drone footage) from Tomasz Kustrzynski on Vimeo.

 

Verder gelegen tempels

Er zijn nog veel meer tempels in het Angkor complex waar je de tuk tuk of een fiets voor nodig hebt om er te komen. Deze bouwwerken zijn minstens zo indrukwekkend en relatief rustig. De verder gelegen tempels, de ‘grote ronde’, doe je het liefst morgen, als je de beroemdste hoogtepunten hebt gezien. Na een hele ochtend tempels beklimmen in de warmte is het tijd terug te keren naar Siem Reap voor een welverdiende lunch en middagrust. Laad je camera en jezelf op voor de grande finale aan het eind van de middag.
 

Zonsondergang bij Angkor Wat

Ga naar Angkor Wat vlak voor de zonsondergang. Het is nog vol mensen als je arriveert om een uur of vijf, maar de drukte neemt vreemd genoeg af naarmate de zonsondergang dichterbij komt. De toren moet je voor 17 uur beklimmen, maar als je eenmaal boven bent, mag je wel tot na 17 uur blijven. Op de eerste verdieping kun je een rustig plekje vinden waar je met hoogstens een paar anderen van de sunset geniet.
 
Zorg dat je genoeg tijd hebt in Siem Reap om Angkor meerdere dagen te bezoeken, want we beloven je dat deze dag naar meer smaakt.
 

Zelf naar Angkor?

Wil je op reis naar Cambodja en de tempels van Angkor met eigen ogen aanschouwen? Bekijk hier onze korte rondreis naar Angkor die door Cambodja kenners Denise en Karin zijn samengesteld. Of stel zelf je rondreis Cambodja samen met onze Cambodja bouwstenen of bekijk onze kant en klare Cambodja rondreizen.
 

Zelf naar Cambodja reizen? Vraag gratis een offerte!

Tags: Tips - Cultuur 

Blogs over Cambodja


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter