BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Reistips: 5x fietsen in Cambodja!

Cambodja reizen - Fietstochten - Activiteiten - Excursies - Kratie - Battambang - Kampot - Chi Pat - Silk island

Cambodja is een ideaal vakantieland voor Nederlanders. Je kunt op veel plaatsen namelijk prima fietsen!

Cambodja | 01-10-2018
Paulien van der Geest & Denise Roze

Een leuke manier om de locals te ontmoeten en het dagelijkse leven op het platteland te zien. We zetten de leukste plaatsen voor fietstochtjes voor je op een rij!
 

1. Battambang - bamboestok met kleefrijst

Op het platteland van Battambang is veel bedrijvigheid van kleine bedrijfjes. Families maken hier al generaties lang vispasta, rijstpapier, rijstcakes of persen sap van suikerriet. Grappig zijn de bamboestokken gevuld met kleefrijst en bonen: een heerlijke snack voor stevige trek!
 

2. Chi Pat - leer de Cambodjanen kennen

Het kleine dorpje Chi Pat is ver weg van massatoerisme. Hier ontmoet je écht de lokale mensen. Je slaapt in eenvoudige houten bungalows of in een kamer bij mensen thuis. Samen met een lokale gids maak je hier een leuke mountainbiketocht. De gidsen hebben hier geen officiële opleiding voor, maar hebben zichzelf Engels geleerd. Juist het feit dat zij onbevangen en echt zichzelf zijn, maakt Chi Pat zo’n bijzondere en grappige ervaring.
 
Bij Footprint Travel geloven we dat ontmoetingen met lokale mensen, je voor altijd bij blijven. Van de gebaande paden ervaar je het land, de natuur en de bevolking pas echt. Wij zijn doorgewinterde reisfreaks die onze reizigers het land écht willen laten ervaren, en we willen dat de bevolking en de bestemming beter worden van de ontmoeting.
 

3. Kampot - allerlei soorten fruit

De vlakke en landelijke omgeving van Kampot leent zich uitstekend om per fiets te verkennen. Probeer onderweg wat lokaal fruit zoals de ‘rambutan’. Je gaat op bezoek bij een boerderij waar lotus wordt gekweekt en een plek waar men Khmer noodles produceert. Eten is een groot onderdeel van de cultuur, dus je steekt er ook iets van op. De gidsen zijn lokale studenten die je met alle liefde hun geboortestreek laten zien. Het is een relaxte tocht van een halve dag en je trapt zo’n 20 kilometer, wat heel goed te doen is op de mountainbikes die je krijgt.
 
Go Local Tip: Je fietst op het platteland door traditionele dorpen, pas je kleding hierop aan. Geen hemdjes en korte broeken, maar draag een t-shirt en een broek tot aan je knie (of langer, zoals een luchtige harembroek). Bijkomend voordeel: je verbrandt een stuk minder hard!
 

4. Kratie - eiland in de rivier

Voor de kust van het stadje Kratie ligt een eilandje midden in de rivier. Per fiets maak je met een gids een ommetje over het eiland. Zie je iemand in de velden, stop dan en maak een praatje met de vriendelijke bevolking. Met een beetje geluk zie je iemand voorbij komen met een ossenkar. De witte ossen zijn een prachtig plaatje! Tip: Tijdens onze reizen slaap je ook op het eiland in luxe ingerichte traditioneel houten Khmer huizen.  
 

5. Phnom Penh - Silk eiland (Koh Dach) - landelijke bedrijvigheid

Vlakbij hoofdstad Phnom Penh ligt een eilandje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Je stapt op een lokale ferry om de smalle rivier over te steken, een belevenis op zich. Op Silk island is geen enkel teken van de nabijheid van een grote dynamische stad; zandwegen, houten huizen op palen en koeien bepalen het straatbeeld. Overal word je vrolijk begroet door zwaaiende kinderen. Het eiland dankt haar naam aan de productie van zijde, je kunt hier het productieproces van dichtbij zien en als je wilt een mooie sjaal aanschaffen.
 
3 REDENEN WAAROM REIZEN MET FOOTPRINT TRAVEL LEUKER IS!
1. avontuurlijke, individuele Cambodja rondreis op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 

Zelf op reis naar Kampot in Cambodja?

Nieuwsgierig geworden naar Cambodja? Laat je inspireren door onze avontuurlijke individuele Cambodja rondreizen. Deze reizen kun je langer maken met extensies  (verlengingen) of door een extra bouwsteen toe te voegen. Je kunt ook zelf aan de slag met onze handige Cambodja bouwstenen. Voeg je rondreis of bouwstenen toe aan je Reisvoorstel, geef je wensen aan en wij sturen je een reisvoorstel op maat.
 
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Cambodja 

Blogs over Cambodja


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter