BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Reizen door Thailand en Cambodja - zo ontmoet je de locals

Thailand - Cambodja - Go Local - Meet the world

Go local meet the world is onze slogan, maar hoe ontmoet je de locals op de leukste manier? En waar? Wij geven je onze tips. Leer Thais koken of een idyllisch eilandje of slaap in een homestay in Cambodja. Ga mountainbiken of spring achterop de trekker!

Cambodja | 27-05-2019
Denise Roze en Paulien van der Geest

Of je nou van lekker Thais eten houdt of graag in een homestay wil slapen. Of je actief wil mountainbiken of liever lekker lui achterop de trekker een rondje over het platteland maakt. Wat er ook bij jou past: we geven je de leukste plekken in Thailand en Cambodja om in contact te komen met de locals!   
 

Koh Yao Noi from Philip Bloom on Vimeo.

 

Thailand - Reis per lokale longtailboot en ga samen met Mina de keuken in op tropisch eiland Yao Noi

 
Op Koh Yao Noi woont de kleurrijke spraakwaterval Mina. Om van Koh Yao Yai naar Yao Noi  te reizen stap je op de lokale boot die je deelt met de eilandbewoners. De meeste mensen hier zijn moslim en dit zijn geen feest-eilanden, kleed je dus netjes aan voordat je naar Mina gaat; beter geen tanktop over bikini.
 

Thailand - Mountainbike met lokale fietsgids Jib rond Sukhothai

 
Sukhothai Historisch Park is hartstikke mooi natuurlijk, maar net zo leuk is mountainbiken in de omgeving met Jib. Deze enthousiaste fietser laat je de landelijke omgeving zien terwijl je gezellig met elkaar kletst. Start is bij zijn huis in een dorpje verderop, een half uurtje rijden. Afhankelijk van het seizoen stop je bij een visfabriek en wanneer er geen rijst kan worden verbouwd, maken de mensen tabak. De tabaksbladeren hangen in dikke rijen in schuren aan het plafond te drogen. Lunch is bij een lokaal restaurant.
 

Cambodja - Eet bij mensen thuis in Siem Reap

 
Nodig jezelf uit op het eten! Er is een alleraardigste familie in een dorpje net buiten Siem Reap die graag diners organiseert voor reizigers. Je wordt welkom geheten door de oudste familieleden, je groet hen door je handen tegen elkaar te drukken ter hoogte van je hart en een buiging met je hoofd te maken. Je strijkt met z’n allen neer op een kleed op de grond, de schalen vol verrukkelijk eten worden doorgegeven. Een Cambodjaanse maaltijd deel je met elkaar; rijst en noodles vormen de basis. Er zijn tal van groenten, vlees- en visgerechten. Smakelijk tezamen!
 

Cambodja - Spring op de trekker bij Chambok en logeer in een homestay

 
Chambok is een vrijwel onbekende plek in Cambodja en daardoor dé ideale plek om locals te ontmoeten. Chambok is een beschermd gebied waar ‘community based tourism’ en eco-toerisme samenkomen. Je mag er logeren om het échte lokale leven te ervaren en door de komst van toerisme kan de natuur behouden blijven. Eén van de hoogtepunten van je verblijf: een rit op de aanhangwagen van een lokale tractor - de ijzeren buffel - naar de rivier waar je lekker kunt zwemmen.
 

Waar ga jij naartoe op reis?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze rondreizen Thailand en Cambodja. Zit daar niet tussen wat je zoekt? Stel dan je Thailand en Cambodja reis op maat samen met onze bouwstenen Thailand en Cambodja.

 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan 

Blogs over Cambodja


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel