BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Van deze video viel onze mond open! Angkor Wat vanuit de lucht. Wat ontzettend mooi!

Cambodja reizen – Angkor Wat – Siem Reap – Excursie Angkor Wat

Dat Angkor Wat en het hele complex van tempels van de heilige stad Angkor prachtig zijn, dat wisten we al. Maar van deze drone video viel onze mond open. Wat ontzettend mooi!

Cambodja | 13-07-2015
Paulien van der Geest

Dat Angkor Wat en het hele complex van tempels van de heilige stad Angkor prachtig zijn, dat wisten we al. Maar van deze drone video viel onze mond open. Wat ontzettend mooi!
 

Angkor Watt from the Air - Trailer from Max Seigal on Vimeo.

 

Wat is Angkor eigenlijk?

Angkor betekent ‘heilige stad’. De koningen van het Khmerrijk bouwden de tempels tussen de 9e en 15e eeuw. Het hele gebied van tempels ligt verspreid over 400 km2 en is het grootste tempelcomplex ter wereld. Er stonden meer dan 100 tempels in de heilige stad Angkor en er leefden naar schatting zo’n miljoen mensen. Angkor staat dan ook op de Unesco-Werelderfgoedlijst.
 
 

Angkor Wat?

‘Wat’ betekent tempel. Ankor Wat betekent dus ‘tempel van de heilige stad’. Angkor Wat is de bekendste tempel van de antieke stad Angkor. Miljoenen toeristen per jaar komen de tempel bewonderen. Angkor Wat is tussen 1113 en 1145 gebouwd ter ere van de Hindoegod Vishnu. De hoogste piek is 65 meter en de tempel beslaat een oppervlakte van 1 km2! Bijzonder indrukwekkend!
 

Zelf Angkor bezoeken?

Angkor ligt ongeveer 10 kilometer van Siem Reap in Cambodja. Alleen al om de meest bekende tempels te bekijken, is het aan te raden 2 dagen uit te trekken. Wil je nog wat minder bezochte tempels of verder weg gelegen tempels zien, dan heb je meer dagen nodig. Een toegangspas voor 1 dag kost $20, voor 3 dagen $40 en voor 6 dagen $60. Bekijk hier onze Cambodja reizen of Cambodja bouwsteen naar de tempels van Ankor.
 

Zelf naar Cambodja reizen? Vraag gratis een offerte!

Cambodja reizen - 

Blogs over Cambodja


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter