Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Wij reizen de wereld over op zoek naar de leukste plekjes voor onze duurzame reisorganisatie Footprint Travel. Onze leukste momenten zijn de contacten met de lokale bevolking en het ontdekken van plekjes waar het gros van de mensen niet komen. Ons credo is: Go local, meet the world. Reis in dit blog met ons mee naar Indonesië!

Vorstelijk overnachten in Indonesië

Indonesië | 20-04-2020

Wil je eens overnachten in een speciaal hotel? Denk dan eens aan een van de mooie koloniale hotels. Je overnacht hier in de sfeer van lang vervlogen tijden. We geven je de insider tips.

Zó eet je het lekkerste op de verschillende eilanden van Indonesië

Indonesië | 08-02-2020

Bij Footprint vinden we eten een van de belangrijkste onderdelen van een reis. Het liefste eten we bij lokale mensen thuis. Niet alleen om het zo lekker is, maar ook omdat samen koken en eten ervoor zorgen dat je snel oprecht contact maakt met de lokale mensen. Zo krijg je een beeld van het dagelijks leven in Indonesië.

Footprint Travel ontvangt het Travelife certificaat voor duurzaam toerisme

Indonesië | 29-01-2020

Trots! Footprint Travel mede-oprichter Paulien ontvangt het Travelife certificaat voor duurzaam toerisme op de Vakantiebeurs uit handen van ANVR en Travelife.

Bucket List: beklim een actieve vulkaan! De 5 mooiste vulkanen in Indonesië.

Indonesië | 27-01-2020

Indonesie is een land vol actieve vulkanen. Waar vind je de meest spectaculaire wandelingen? In Indonesië vind je 400 actieve vulkanen en daardoor wordt het land wel eens “the ring of fire” genoemd. Een aantal van deze vulkanen kun je beklimmen, mits de vulkaan op dat moment niet té actief is.

Wil jij met jouw gezin op vakantie avontuur in Azië in 2020?

Indonesië | 31-12-2019

Wil je met de kids samen de wereld verkennen en een keertje verder dan Europa op vakantie? Moet het wel betaalbaar en binnen het budget, want vliegen in de vakantieperiode is niet goedkoop? Check deze gave familietrips is Azië en onze extra tips om er een onvergetelijk familieavontuur van te maken.

Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam

Indonesië | 19-11-2019

Wil je kennismaken met de mensen achter Footprint Travel? Ontmoet ons dan in januari op de Vakantiebeurs voor Bijzondere reizen in Amsterdam. Kom naar een van onze presentaties vol inspirerende reistips!

Met de trein over Java: de mooiste treintrajecten op een rij

Indonesië | 11-11-2019

Wat is er nu leuker dan met de trein te reizen? Heerlijk met een boek op schoot wegdromen onder genot van een hapje en een drankje. Op Java is het mogelijk om grote afstanden over de rails af te leggen. Een aantal trajecten voert door spectaculaire landschappen, dus je hoeft je onderweg niet te vervelen.

Reistip Bali: Op fietsexcursie vanuit Ubud

Indonesië | 21-10-2019

Zoek je een relaxte plaats op Bali, van waaruit je veel actieve excursies in de omgeving kunt doen? Het centraal gelegen Ubud op Bali is een ideale uitvalsbasis. Een van de aanraders is een fietstocht. We fietsen mee en vertellen je hoe we het zelf hebben ervaren.

Kies voor de trein! Ideale treinroutes in Zuidoost-Azië

Indonesië | 30-09-2019

Duizenden kilometers spoor verbinden de mooiste bestemmingen met elkaar in Zuidoost Azië. Waarom zou je vliegen als je treinend het land door kan kruisen? Al trein reizende ontmoet je lokale bewoners, zie je de omgeving én bespaar je veel CO2 uitstoot. Uitstekende redenen om te treinen. We zetten de mooiste routes in Vietnam, Thailand, Myanmar en Indonesië per trein voor je op een rij.

100 toerismebedrijven tekenen voor minder plasticvervuiling op vakantiebestemmingen

Indonesië | 26-09-2019

Ruim 100 bedrijven en organisaties uit de toerismesector tekenen vandaag de International Tourism Plastic Pledge. Hiermee spreken ze uit zich gezamenlijk in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen. Ook Footprint Travel behoort tot de ondertekenaars. MVO Nederland is initiatiefnemer en begeleidt de bedrijven naar verdere stappen.

Bijzonder familie avontuur in Indonesië: vaar naar de komodovaranen bij Flores.

Indonesië | 16-09-2019

Altijd een dilemma: je wilt met de kids op vakantie, maar wat is nou een fijne bestemming waar het hele gezin van geniet - dus ook jullie als ouders? Een boottocht naar de Komodo draken met 1 of 2 nachten op een boot slapen is een groot avontuur voor groot en klein. Met deze tips en een beetje fantasie maak je er een onvergetelijke zeerover avontuur van!

Footprint Travel heeft een nieuwe website én logo

Indonesië | 03-07-2019

Tadaaa! Met trots presenteren we jullie de nieuwe website, logo en slogan van Footprint Travel! Na een jaar brainstormen, stijl kiezen, ontwerpen, bouwen, uitproberen, bugs vangen en verder bijschaven is het eindelijk zover: de website is live! We zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wat is er allemaal veranderd aan de website?

Indonesië | 02-07-2019

Onze website heeft een extreme make-over gehad! De inhoud is nog steeds hetzelfde, alleen in een nieuw fris jasje gestoken. We nemen je graag even mee en laten je zien wat er is veranderd.

Het lekkerste streetfood van Indonesië volgens locals

Indonesië | 03-06-2019

Reizen in Azië betekent genieten van al het lekkers wat de keuken te bieden heeft. En net als in alle andere Aziatische landen is het lekkerste eten vaak op straat te vinden.

De 5 mooiste onbekende strandjes van Indonesië

Indonesië | 26-04-2019

Indonesië heeft met 16.000 eilanden vele strandjes. Een aantal daarvan trekken veel toeristen. Wij gingen op zoek naar de onbekende alternatieven. Hier heb je strand en zee nog voor jezelf!

Waarom je naar Sulawesi en Lombok op vakantie moet gaan (juist nu!)

Indonesië | 01-04-2019

We kunnen ons voorstellen dat je Sulawesi en Lombok, voorlopig van je lijstje van bestemmingen hebt gestreept na het rampjaar 2018. Maar, omdat wij deze eilanden en hun bevolking zo’n warm hart toedragen, willen we je graag een aantal redenen geven waarom je, misschien wel juist nu, naar Sulawesi en Lombok zou moeten afreizen.

Reizen in Indonesië? Zó ontmoet je lokale mensen!

Indonesië | 25-02-2019

Vaak zijn de dierbaarste herinneringen aan een reis niet die tempel of dat natuurpark die iedereen bezoekt, maar de ontmoetingen onderweg met de lokale bevolking. Maar, hoe vind je eigenlijk die leuke mensen?

Ogoh Ogoh en Nyepi: de meest spectaculaire tijd op Bali

Indonesië | 28-01-2019

Een bijzonder fenomeen op Bali is Nyepi, de Dag van de Stilte. Het Indonesische eiland Bali wordt jaarlijks op Nyepi volledig stil voor 24 uur. De avond ervoor zijn er de spectaculaire Ogoh Ogoh optochten

Op zoek naar tempo doeloe in Indonesië

Indonesië | 19-11-2018

Dat Indonesië een Nederlandse kolonie is geweest, weet vrijwel iedereen. Meer dan drie eeuwen heeft het land onder Nederlandse invloed gestaan, waarvan de laatste 100 jaar heel intensief. Deze periode wordt, enigszins melancholisch, door Indische Nederlanders tempo doeloe genoemd, letterlijk de tijd van vroeger.

Hulp voor Sulawesi - Nieuws van onze partner in Indonesië

Indonesië | 10-10-2018

Onze lokale partner vertelt over de hulpgoederen die ze hebben gebracht. En hoe jij kunt helpen.

Op twee wielen door Indonesië - Tips voor fietstochten

Indonesië | 01-09-2018

Voor reizigers is fietsen een ideale manier om, op een ontspannen en eco-vriendelijke wijze, het platteland te verkennen. Omdat de meeste tochten vaak gecombineerd worden met een lunch bij mensen thuis is dit dé manier om dichtbij het dagelijkse leven te komen. We hebben de leukste fietstochten uit onze reizen op een rijtje voor je gezet:

Indonesië: Steun Lombok na de aardbeving

Indonesië | 09-08-2018

De bevolking van Lombok heeft je hulp nu hard nodig. Na de aardbeving zijn vele huizen ingestort en ook is er gebrek aan de eerste basisbehoeftes.

5 TIPS VOOR EEN PLASTICVRIJE VAKANTIE

Indonesië | 13-07-2018

Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we je vijf tips om je plasticgebruik op vakantie te verminderen.

Handige Indonesische woorden en begrippen voor op reis

Indonesië | 18-06-2018

Maar weinig Indonesiërs buiten de toeristencentra spreken Engels. Daarom is het fijn om een paar woorden Indonesisch te spreken. Niet alleen is het handig op marktjes en op straat, maar het opent letterlijk deuren. We geven je een paar handige Indonesische woorden en begrippen!

7 redenen waarom Indonesië de leukste vakantiebestemming ter wereld is!

Indonesië | 21-05-2018

Waarom gaan wij keer op keer terug naar Indonesië? Hoe komt het dat we het land missen als we een jaar niet zijn geweest? Indonesië experts Obbo, Karin, Ferry en Paulien vertellen waarom Indonesië volgens hun de leukste vakantiebestemming ter wereld is!

Hoe word jij een Floortje Dessing?

Indonesië | 09-04-2018

Floortje Dessing reist de hele wereld over voor haar tv-programma’s. Zij staat bekend als een fanatiek reiziger die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Met deze stappen treed je in de voetsporen van Floortje.

Mini Reisgids Indonesië : In no-time op de hoogte!

Indonesië | 12-03-2018

Sta je op het punt om te vertrekken, maar heeft je partner alles geregeld en heb jij werkelijk geen idee waar je naartoe gaat? We maken het je makkelijk met deze snelle reisgids Indonesië. We bespreken in vogelvlucht natuur, cultuur, handige weetjes, eten en drinken.

De 4 beste bestemmingen voor een familiereis naar Indonesië

Indonesië | 12-02-2018

Een familiereis naar Indonesië: is dat wat voor ons gezin? Het belangrijkste is dat je een vakantie kiest die bij jullie past! WIj geven tips!

6 Must Do's voor de actieve reiziger in Indonesië

Indonesië | 22-01-2018

Houd je van actief bezig zijn op je vakantie? Zet deze top 6 op je wensenlijstje!

Footprint Travel compenseert 100% van de CO2 van alle reizen

Indonesië | 11-01-2018

Te weinig reizigers kiezen vrijwillig voor CO2 compensatie om het verschil te maken en klimaatverandering tegen te gaan. Daarom besloot Footprint Travel zelf 100% van de CO2 uitstoot van onze reizen te gaan compenseren.

Must-do: Dit zijn de leukste lokale markten van Indonesië!

Indonesië | 04-12-2017

Niets is leuker dan rondsnuffelen op lokale markten. Proef exotisch fruit dat je nog nooit eerder hebt gezien. Waar vind je de beste lokale markten van Indonesië.

Impact onderzoek naar de reizen van Footprint Travel in Indonesië.

Indonesië | 13-11-2017

Door een casestudy naar de impact van onze reizen in Indonesië, werd onderzocht in hoeverre deze reizen bijdragen aan een positieve verandering.

De 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je Indonesie reis!

Indonesië | 23-10-2017

Wil je de hoogtepunten van Indonesië zien? Zet deze top 5 op je verlanglijstje en lees de tips hoe je deze hoogtepunten net even anders (beter!) kunt beleven!

Zet het op je Bucket List: Koffie drinken in Indonesië!

Indonesië | 24-09-2017

Wist jij dat Indonesië bekend staat als leverancier van s’ werelds meest exclusieve koffiesoorten? Alle koffie ins- en outs en andere belangrijke koffie-‘weetjes’ vind je hier!

Fasten your seat belt! 12 tips om een lange vlucht te overleven

Indonesië | 04-09-2017

De reisexperts van Footprint Travel hebben er al vele vlieguren op zitten en hebben de beste survivaltips voor lange vluchten op een rijtje gezet.

Need to know! Spoedcursus exotische Indonesische vruchten

Indonesië | 14-08-2017

Zuurzak, slangenvrucht of drakenfruit: heb je enig idee wat het is? Met deze spoedcursus exotische vruchten weet je wat je zeker eens moet proeven in Indonesië.

Dieren spotten in Indonesie: welke 8 moet je gezien hebben?

Indonesië | 10-07-2017

In Indonesië leven een aantal bijzondere dieren die je nergens anders op de wereld kunt zien. Dierenvriend en reisexpert Paulien vertelt je er meer over!

DE MAGISCHE KRIS

Indonesië | 21-06-2017

Mindwellness Reizen biedt iswm Footprint Travel een bijzondere Bali reis met NLP trainer en Sjamaan aan.

De 9 meest gestelde vragen (én antwoorden) over reizen naar Indonesië

Indonesië | 12-06-2017

Wil je naar Indonesië, maar heb je nog vragen? We hebben de 9 meest gestelde vragen aan ons Footprint Travel-team én de antwoorden voor jou op een rijtje gezet.

5 tips voor prachtige reisportretten

Indonesië | 22-05-2017

Reiziger Maurits Bos is parttime fotograaf en maakt het liefst portretten van interessante mensen die hij op straat tegen komt. Lees zijn tips voor het maken van krachtige reisportretten.

Deze 16 ultieme reistips van ervaren reizigers mag je niet missen!

Indonesië | 01-05-2017

Bij Footprint Travel werken echte reisjunkies. Door hun uitgebreide reiservaringen worden ze vaak gevraagd naar de beste reistips. We hebben ze nu maar eens opgeschreven!

De 7 beste duik- en snorkelspots van Indonesië

Indonesië | 10-04-2017

Met 17.000 eilanden heeft Indonesie heel wat te bieden aan duikers en snorkelaars. 7 tips voor de mooiste plekjes!

Chris Zegers over zijn reis naar Sulawesi en Kalimantan in Indonesië

Indonesië | 23-03-2017

Chris Zegers komt met zijn reisprogramma's op de mooiste plekken. Footprint Travel regelde zijn reis naar Sulawesi en Kalimantan en mocht Chris interviewen!

Boek voor 30 april je reis en krijg een (fiets)excursie cadeau!

Indonesië | 20-03-2017

Boek je Azië reis bij ons en ontvang een (fiets)excursie cadeau!

Fietsexcursie cadeau bij je Indonesië reis!

Indonesië | 19-03-2017

Boek voor 30 april je Indonesië reis en krijg een fietsexcursie cadeau!

Fietsexcursie cadeau bij je Azië reis!

Indonesië | 18-03-2017

Boek voor zondag 30 april je nieuwe Azië reis bij ons en krijg een fietsexcursie cadeau!

Keuze-stress? Dit zijn de must-sees in Indonesië!

Indonesië | 02-03-2017

Indonesië telt zo’n 17 duizend eilanden en eindeloze reis mogelijkheden. Kun je niet kiezen? Wij wel! Een blog speciaal voor alle reislustige twijfelaars en enthousiastelingen met wanderlust.

200-jarig bestaan: Botanische tuin van Bogor

Indonesië | 01-03-2017

De tentoonstelling 'Kroonjuwelen uit Azië' van Hortus botanicus Leiden laat je kennismaken met Bogor en Indonesië van 200 jaar geleden.

Nieuwe kasten voor Stichting De Stralende Parel in Ubud op Bali

Indonesië | 16-02-2017

Wat gebeurt er met jouw donatie voor het goede doel? We keken wat Stichting De Stralende Parel heeft kunnen doen van de financiële bijdrage.

Komodo archipel: Shit, wat zou jij doen als je een komodo varaan in de badkamer vindt?!

Indonesië | 24-01-2017

Heb jij altijd al rond willen lopen in Jurassic Park? Ga dan naar de Komodo-eilandengroep in Indonesië en spot de ‘komododraak’.

6 Overtuigende redenen om zo snel mogelijk naar Bali te vliegen!

Indonesië | 16-01-2017

Droom jij van een vakantie naar Bali? Maar moet je reisgenootje nog overtuigd worden? Met deze argumenten lukt het zeker!

Boek voor 30 april je reis en ontvang €50,- Footprint Friends korting!

Indonesië | 01-01-2017

Voor trouwe Footprint-traveller hebben we nu tijdelijk een Footprint Friends actie!

Footprint travel wenst je een reislustig 2017

Indonesië | 20-12-2016

We wensen je een een reislustig 2017, vol mooie ontmoetingen, spannende avonturen en onvergetelijke momenten.

Vermijd deze 8 culturele blunders in Indonesië! En 8 tips hoe het wel moet!

Indonesië | 19-12-2016

Wil je geen flater slaan in Indonesië? Dit is een lijstje van de vaakst voorkomende culturele blunders met tips hoe je die kunt voorkomen.

10 tips voor trips met tieners in Indonesië (en nou eens niet op Bali)

Indonesië | 14-11-2016

Voor avontuurlijke reizigers zetten we de gaafste ervaringen met je tieners op een rijtje. Dit keer niet op het bekende Bali, maar juist op al die andere eilanden van Indonesië.

12 Indonesië foto's, die maken dat je direct een reis naar Indonesie wilt boeken!

Indonesië | 15-10-2016

Wij hebben onze 12 mooiste Indonesië foto's voor je op een rijtje gezet om eens lekker even bij weg te dromen. Ga je mee verdwalen door het prachtige Indonesie?

Nieuws update: Rinjani vulkaan uitbarsting Lombok 27 september

Indonesië | 29-09-2016

Update uit Indonesië over de status van de Rinjani/Barujari vulkaan uitbarsting in Lombok.

5 redenen waarom je zou moeten fietsen op het platteland van Indonesie!

Indonesië | 12-09-2016

Kun je fietsen op het platteland van Indonesië? Footprint Travel probeert het uit op het Indonesische eiland Sulawesi. Dit is het échte Indonesië!

7 Insider tips voor Yogyakarta (en omstreken) op Java

Indonesië | 18-07-2016

Yogyakarta is de leukste stad van Indonesië! We geven je insider tips zodat jij het meeste uit je Yogyakarta ervaring haalt.

De lekkerste must-eats van Java, Bali en de rest van Indonesië

Indonesië | 13-06-2016

De leukste manier om een land te leren kennen is door het eten. Lees daarom deze heerlijke tips voor de lekkerste must-eats van Indonesië!

Duikparadijzen waar je een lange adem voor moet hebben

Indonesië | 09-05-2016

Heb jij letterlijk en figuurlijk een lange adem? Bezoek dan de mooiste duikparadijzen van Indonesië! Hier lees je er alles over!

De vrijgevige Indonesiërs. “Welcome to Indonesia!”

Indonesië | 11-04-2016

Tijdens het backpacken door Java, Bali, Lombok en Flores stond blogger Jorieke keer op keer perplex van de vriendelijkheid, gastvrijheid en vrijgevigheid van de Indonesiërs. Lees over haar eerste uur in het land.

De 10 beste geheimtips voor eten onder een tientje in Indonesië

Indonesië | 04-04-2016

Pssst… we hebben een geheimpje! Wil je in Indonesië wat anders dan bami goreng eten? Met deze restaurant-tips eet je lekker en het zijn meestal plekken waar nog niet zo veel toeristen komen. Niet verder vertellen hè?!

De ultieme bucket list Indonesië: de mooiste bekende en onbekende plekjes!

Indonesië | 07-03-2016

Indonesië telt zo’n 17.500 eilanden en strekt zich over zo’n 5.350 kilometer uit. Dus waar begin je? Deze bucket list kan je helpen. Wat laat jouw travel wishes uitkomen?

Indonesië experts geven hun beste reistips Indonesië

Indonesië | 05-02-2016

Indonesië experts Obbo, Karin, Ferry en Paulien komen al jaren in Indonesië. Zij kennen de leukste plekjes op de verschillende eilanden en weten precies waar je moet zijn. Zij delen hun beste reistips met jou.

Op reis naar Indonesië met kinderen: waar kun je het beste naar toe?

Indonesië | 24-01-2016

De reisexperts van Footprint Travel zetten de beste beste bestemmingen voor een familiereis naar Indonesië voor je op een rijtje!

Deze reisbestemmingen moet je zien in 2016!

Indonesië | 23-12-2015

Welke bestemming streep jij van je bucketlist dit jaar? Bekijk onze 10 bijzondere reistips voor 2016.

Footprint Travel Naar het Einde van de Wereld

Indonesië | 07-12-2015

Droom jij ook weg bij al die bijzondere plekken die Floortje Dessing bezoekt? Indonesië is een ideale bestemming om afgelegen plekjes te vinden en bijzondere stammen van Indonesië te ontdekken. Reis je met ons mee?

Laat je niet beetnemen! Kies je goede doel zorgvuldig uit!

Indonesië | 16-11-2015

Hoe zorg je ervoor dat jouw gift ook echt dáár terechtkomt waar het nodig is? Wij geven je 6 tips waar jij én de goede doelen verder mee komen.

Doe de test: ben jij avontuurlijk genoeg voor Flores? Met video!

Indonesië | 19-10-2015

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke bestemming binnen Indonesië? Doe deze test en ontdek of jij avontuurlijk genoeg bent voor het eiland Flores en de Komodo-archipel! Mét filmpje met sfeerimpressie van Flores.

Foute vakanties: olifantenritjes en foto’s met tijgers

Indonesië | 05-10-2015

Om in de toekomst te kunnen blijven genieten van overweldigend mooie reisbestemmingen, is het belangrijk dat je weet wat je zeer zeker wel én absoluut niet op reis zou moeten doen. Bekijk onze tips!

Het dodelijke geheim van de komodovaraan

Indonesië | 06-09-2015

Hoe komt het dat deze mega-hagedis nu nog vrolijk rondloopt en we dinosauriërs alleen nog maar kennen uit films? We onthullen voor jou de geheime survivaltrucs van deze James Bond onder de dieren…

Orang-oetan baby wees wilde niet meer leven zonder moeder

Indonesië | 31-08-2015

Deze pasgeboren orang-oetan baby was zo depressief dat hij niet meer wilde leven. Stropers vermoorden zijn moeder en stopten hem in een klein kooitje als huisdier. Maar zijn redders in nood gaven niet op. Udin moest blijven leven.

Ben jij een cultuurbarbaar of een cultuurkameleon? Doe de test!

Indonesië | 17-08-2015

Nasi als ontbijt of een boterham met pindakaas, eten niet met je linkerhand aanraken of eten met mes en vork? We zijn benieuwd of jij in het buitenland vasthoudt aan je eigen Nederlandse gewoontes of juist helemaal opgaat in de Indonesische cultuur? Doe de test en ontdek of je een cultuurbarbaar of een cultuurkameleon bent.

NIEUWSBERICHT Bikini veroorzaakt file in Indonesië!

Indonesië | 20-07-2015

Onlangs verscheen in de Indonesische krant JAKARTA POST het volgende bericht: ‘Op het eiland Flores was vandaag sprake van een complete verkeerschaos. Aan de kust bij Ende werd een lange file veroorzaakt door mensen die naar een jong echtpaar op het strand keken. De vrouw was enkel gekleed in een bikini aan het zonnebaden en aan het zwemmen.

Authentieke Balinese tempelceremonie bijwonen? Kleed je als een Balinees!

Indonesië | 22-06-2015

Ook jij kunt tijdens je vakantie in Indonesië een authentieke Balinese tempelceremonie bij te wonen. De Balinezen delen graag hun cultuur met anderen, op voorwaarde dat je respect toont voor hun gebruiken en je volgens traditionele voorschriften kleedt. In deze blog vertellen we hoe je je in 5 stappen als een echte local kleedt en voorbereidt op een authentieke Balinese tempelceremonie.

Gratis online reisgids Sumatra!

Indonesië | 22-06-2015

Wat moet je absoluut weten voordat je Sumatra bezoekt? Heb je je vakantie geboekt en zoek je meer achtergrondinformatie? Dan vind je hier alvast een voorproefje over bijzondere weetjes en de hoogtepunten Sumatra uit onze online reisgids Sumatra. Meer informatie en reisadvies vind je in onze gratis online reisgids Sumatra!

Per wanneer is het Visa On Arrival Indonesië gratis?

Indonesië | 15-06-2015

Visa On Arrival gratis voor Nederlanders en Belgen? Door de nieuwe wetgeving is het niet langer een plan, maar een feit. Er is echter geen exacte ingangsdatum vastgelegd en het gaat uitsluitend om de 5 grote airports. Zorg dat je goed geïnformeerd op reis gaat.

Wat betekent 'technisch faillisement' Malaysia Airlines voor de reiziger?

Indonesië | 02-06-2015

Naar aanleiding van berichten in de media over een zogenaamd ‘technisch faillissement’ van Malaysia Airlines, hebben wij een reactie gevraagd van Malaysia Airlines in Amsterdam. Zij verzekerden ons van het volgende: er is nadrukkelijk géén sprake van een faillissement, maar wel een ingrijpende sanering en hervorming.

Gratis online reisgids Java!

Indonesië | 25-05-2015

Zoek je informatie over Java om een reis te plannen? Of heb je je vakantie al geboekt en wil je alvast meer achtergrondinformatie lezen? Dan vind je nú op onze website een gratis online reisgids Java! Lees hier alvast een voorproefje over de hoogtepunten Java, bijzondere weetjes, en wat je absoluut moet weten voordat je Java bezoekt.

4 bijzondere wandelingen waarmee jij Indonesië nooit meer vergeet

Indonesië | 18-05-2015

Met deze 4 bijzondere wandelingen kom je op plekken in Indonesië, waar nauwelijks een toerist komt. Ga mee naar de mysterieuze Bada vallei en Tana Toraja in Sulawesi, de onbekende Harau vallei in Sumatra, en bezoek de Dayak koppensnellers van Kalimantan op Borneo.

Gratis online reisgids Bali!

Indonesië | 29-04-2015

Wil je op vakantie naar Bali? Ben je op zoek naar meer informatie over een plaats of activiteit op Bali? Of heb je je vakantie al geboekt en wil je je inlezen? Dan vind je nu op onze website een gratis online reisgids over Bali! In dit nieuwsbericht tref je alvast een voorproefje en de link naar de complete online reisgids.

4 Indrukwekkende Unesco-erfgoederen in Indonesië die je nooit meer vergeet

Indonesië | 15-04-2015

In Indonesië zijn veel bijzondere tempels en vergezichten te zien. Sommige zijn zo uniek dat ze op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Wij nemen je mee naar 4 indrukwekkende Unesco Werelderfgoederen in Indonesië, die een must-see zijn!

9 ultieme manieren om je Azië reis te verknallen. Met tips!

Indonesië | 23-03-2015

Sta je op het punt te vertrekken om je droomreis naar Azië te maken? Lees deze 9 tips over wat je vooral NIET moet doen op reis. We geven je ook 9 praktische tips wat je vooral WEL moet doen om van je reis een succes te maken!

Visum Indonesië gratis?

Indonesië | 18-03-2015

Opeens kwam het in de Indonesische media in het nieuws: het visa on arrival (maximaal 30 dagen) voor Indonesië zou gratis worden voor Nederlanders en Belgen. Maar wanneer dan precies? En waarom staat er niets op de website van de ambassade? Footprint Travel ging op onderzoek uit.

Eten bij een local in Indonesië. Met deze 8 stappen ben je goed voorbereid!

Indonesië | 09-03-2015

Voor veel reizigers is eten bij locals thuis een van de hoogtepunten van hun reis. Maar het is ook wel spannend, want wat kun je verwachten? En hoe voorkom je dat je een blunder maakt? Lees deze 8 stappen door en je bent goed voorbereid.

De 4 natuurlijke Unesco-Werelderfgoederen in Indonesië: ga voordat het te laat is!

Indonesië | 23-02-2015

Ga mee op ontdekkingstocht naar 4 indrukwekkende natuurlijke Unesco-Werelderfgoederen in Indonesië! Ontdek de knuffelbare orang-oetans in het tropische regenwoud van Sumatra, de dodelijke komodovaraan in Komodo Nationaal Park, de bedreigde Javaanse neushoorn in Ujung Kulon op Java en een wereld aan natuur in Nationaal Park Lorentz op Papoea, bekend van de Baliemvallei.

3 Op Reis: Chris Zegers ontdekt Sulawesi

Indonesië | 12-02-2015

BNN 3 op reis presentator Chris Zegers koos voor Kalimantan (Indonesisch Borneo) en Sulawesi voor een avontuurlijke reis naar Indonesië. In de uitzendingen op 15 en 22 februari en 1 maart bezoekt Chris Zegers het eiland Sulawesi. Hij laat zich verrassen door de trance dans van de Bissu, de bizarre dodencultuur van Tana Toraja en Chris belandt op een bruiloft van de Bugis. We zijn er trots op dat we Chris mochten helpen zijn reis samen te stellen. Mis de BNN 3 op reis uitzendingen op 15 en 22 februari en 1 maart om 19:55 uur niet!

Verliefd, verloofd, getrouwd op Bali

Indonesië | 09-02-2015

Hoe zit het eigenlijk met de liefde en het huwelijk in Bali? Alles op Bali gaat vaak net even anders dan in Nederland. In dit artikel lees je de overeenkomsten én de verschillen.

9 tips van ervaren reizigers voor jouw droomvakantie naar Azië

Indonesië | 26-01-2015

Hoe zorg je er voor dat je vakantie écht een droomvakantie wordt waaraan je nog jarenlang terugdenkt? We verzamelden 9 tips van ervaren reizigers!

Bali Quiz: And the winner is...

Indonesië | 18-01-2015

Er werd fanatiek meegespeeld met de Bali Quiz, iedereen bedankt voor het meespelen! Hier zijn de antwoorden van de Bali Quiz: And the winner is...

Weet jij alles over Bali? Win een Bali-pakket met de Bali Quiz!

Indonesië | 05-01-2015

Denk jij alles van Bali te weten? Test dan nu je kennis met deze Bali Quiz en maak kans op het prijzenpakket!

32 zinnen die je verder brengen in Indonesië. Met audio!

Indonesië | 22-12-2014

Stel je voor: je bent op reis in Indonesië en je moet héél nodig naar de wc. Hoe vraag je dat? Gewapend met deze 32 Indonesische basiszinnen kun jij je redden in Indonesië! Dus print ze uit en neem ze mee!

Footprint Travel wenst je veel avontuurlijke reizen in 2015!

Indonesië | 20-12-2014

Op de foto zie je alvast een voorproefje voor onze goede voornemens voor 2015: Papua!

To do or not to do: Hanengevechten op Bali

Indonesië | 24-11-2014

Hanengevechten zijn cultureel en religieus diep verankerd in de Balinese maatschappij. Daarnaast kan men met deze hanengevechten de jackpot winnen. Voor je afreist naar Bali, is het goed om er wat meer over te weten.

Bescherm jij net als John de Wolf en Yolanthe kinderen tegen sekstoerisme?

Indonesië | 17-11-2014

Wij denken dat jij als reiziger ook iets kunt doen tegen kindersekstoerisme. Don’t look away, lees deze blog en kijk hoe jij ’t verschil kunt maken!

Deze kleding is absoluut not-done in Indonesië! En dit pak je wel in!

Indonesië | 20-10-2014

In dit artikel krijg je handige tips van locals over must have items in je koffer naar Indonesië.

Ben jij een ontdekkingsreiziger of een pantoffelheld?

Indonesië | 13-10-2014

Ben jij een echte ontdekkingsreiziger of een pantoffelheld die liever veilig thuis op de bank naar National Geographic kijkt? Doe de test!

Foodies opgelet: 3 échte toprestaurants op Java en Bali!

Indonesië | 27-10-2013

Stop een nette outfit in je koffer en laat je culinair verwennen in een bijzonder restaurant in Indonesië. Drie restaurant tips voor als je in Indonesie bent!

Onvergetelijke fietstocht in Pemuteran

Indonesië | 02-09-2013

Reiziger Jacquelien Bredenoord gaat fietsen met Putu, een jongere uit Pemuteran. Het blijkt een geweldige ervaring om te zien hoe de Balinezen wonen en werken. Ze zijn diep onder de indruk hoe de 20 jarige Putu in het leven staat.

Kookcursus bij Balinese familie en crematie ceremonie bijwonen

Indonesië | 15-08-2013

Reiziger Jacquelien hakt en stampt kruiden tijdens een authentieke kookworkshop bij een Balinese familie thuis. Onverwachts worden ze uitgenodigd om een crematie in het dorp bij te wonen. Een waar spektakel van feestende en rouwende mensen, Jacquelien en Henk kijken hun ogen uit.

Met een Happy Heart bij Stichting Senang Hati

Indonesië | 28-02-2013

“Als ik eens een minder leuke dag heb, moet ik nog maar eens aan hen terug denken,” zegt mijn zus Ingrid, die mee is naar Senang Hati Foundation. De naam Senang Hati betekent Happy Heart, een goed gekozen naam. Door de enorm positiviteit van de Senang Hati leden, de meesten in een rolstoel, krijg je spontaan een 'happy heart'.

Zonsopkomst Borobodur vanaf uitzichtspunt

Indonesië | 18-02-2013

Nog enigzins slaperig fietsen we om half 5 's ochtends naar hét uitkijkpunt over de Borobodur. Een bakkie koffie is welkom. Maar als de zon de mistflarden van blauw naar oranje-geel kleurt zijn we klaar wakker. Wat is dit prachtig!

Fietsen in Solo en eten bij Javaanse familie thuis.

Indonesië | 11-02-2013

Net als de locals fietsen we over het platteland van Solo. Lunchen doen we heerlijk bij een familie thuis. En dan is er ook nog een antiekmarkt en een fijn heritage hotelletje. We zijn helemaal fan van Solo!

Theeplantages en strand in Java

Indonesië | 03-02-2013

Met een grote glimlach op ons gezicht genieten we van twee goed bewaarde geheimen van West-Java. Waar komt die Hollandse appeltaart vandaan op dit stille strandje? En die prachtig ontworpen Villa op een van de oudste theeplantages van Java?

Op audientie bij de koning van Ciptagelar

Indonesië | 01-02-2013

Diep verscholen in de bergen van Halimun, ontmoeten we de koning en de koningin van Ciptagelar.

Op bezoek bij de schuwe, traditionele Baduy

Indonesië | 21-01-2013

We gaan op bezoek bij de traditionele Baduy. Een schuw volkje, dat strikt blijft leven zoals ze al eeuwenlang doen. Anders zouden de goden maar boos worden...

Dwars door Banten, de provincie van Multatuli

Indonesië | 19-01-2013

We reizen terug in de tijd... De tijd van rijstvelden ploegen met karbouwen... De tijd van Multatuli...

Bambi, Pumba en een lekke kano

Indonesië | 13-01-2013

In de jungle van Ujung Kulon worden we verrast door de dieren die we tegenkomen. Maar eerst moeten we aan wal zien te komen in een klein, lekkende kanootje...

Op zoek naar neushoorns in Ujung Kulon

Indonesië | 12-01-2013

Op zoek naar de met uitsterven bedreigde Javaanse neushoorns. Per boot varen we naar de jungle van Nationaal Park Ujung Kulon (West-Java).

Orang Oetans in Tanjung Puting Park

Indonesië | 25-02-2011

Ruziënde apen zijn zo veel beter wakker worden dan een wekker! We voelen ons helemaal back to nature en ik sla mezelf aan de haak.

In een klotok boot naar neusapen en orang-oetans

Indonesië | 24-02-2011

Varend op een klotok boot speuren we naar neusapen en orang-oetangs. Slapend onder een klamboe aan dek voel ik me de koningin van de jungle!

Op een bamboe vlot de rivier af.

Indonesië | 23-02-2011

In plaats van een pakketje rubber, worden wij op een lokale bamboe raft de rivier af vervoerd.

Trekking in Loksado

Indonesië | 22-02-2011

We maken een wandeling door de jungle en kopen de hele watervoorraad van een dorpje op.

Diamant mijnen van Martapura

Indonesië | 21-02-2011

Mannen staan tot hun knieën in de modder, op zoek naar die ene diamant, die hun rijk zal maken.

De rivieren van Banjarmasin

Indonesië | 20-02-2011

Vrouwen met enorme 'paraplu' hoeden op tegen de zon, handelen driftig op de drijvende markt. Jong en oud koelt eind van de dag af in de rivier.

Romantische huwelijksnacht? NOT!

Indonesië | 19-02-2011

We komen onverwachts terecht op een lokale bruiloft... en Ferry blijkt de bruidegom te kennen.

Ritueel bij mensen thuis, Bajawa - 2

Indonesië | 03-02-2010

Om de voorouders te eren, moet er bloed vloeien. We worden uitgenodigd bij een vooraanstaand gezin van de Ngada stam en zijn getuigen hoe kippen en varkens ritueel worden geslacht.

Ritueel bijwonen in Langga , Bajawa

Indonesië | 02-02-2010

Gekleed in traditionele saron van de Ngada stam blijken we hooggeëerde gasten op het Rabe festival te zijn. Een carnavalesk festival dat draait om de oogst. Hondenvlees staat op het menu...

11 jaar op reis in oldtimer!

Indonesië | 10-01-2010

Herman en Cande reizen al 11 jaar de wereld in een oldtimer. Zonder geld, maar met 4 kinderen op de achterbank.

Schildpadden opvang in Pemuteran

Indonesië | 03-01-2010

We zien een reuzeschildpad die zich als een kat laat aaien en een baby-schildpad die als een raket door het water schiet.

Snorkelen en duiken bij Menjangan en Pemuteran

Indonesië | 28-12-2009

Een plant op pootjes en koraal dat opnieuw aangroeit door zee-tuinierders: bijzondere ervaring in onderwaterparadijs Menjangen eiland en Pemuteran!

Munduk, de fruittuin van Bali

Indonesië | 22-12-2009

In Munduk worden we verrast door alles wat hier groeit en bloeit. Een lokale warung draait in één bezoek van ons hun weekomzet.

Wonen & werken in Ubud

Indonesië | 15-12-2009

We zijn al ruim een jaar in Indonesië en onze reisorganisatie Footprint Travel begint vorm te krijgen.

Bali People

Indonesië | 01-12-2009

Ik blijk de vergelijking met Julia Roberts ruimschoots te doorstaan.

PADI Advanced Duikbrevet op Gili Meno

Indonesië | 10-08-2009

Na flink wat duiken in Indonesië te hebben gemaakt, besluit ik op Gili Meno voor mijn PADI Advanced te gaan.

Ceremonie in de Holy Spring voor een nieuw begin

Indonesië | 08-08-2009

Een speciale ervaring is de Purificatie Ceremonie in de heilig bron. Een Balinees ritueel om het oude achter te laten en fris aan iets nieuws te beginnen.

Reuzenschildpadden en baby schildpadjes

Indonesië | 03-08-2009

Stil liggen we in het donker te wachten op reuze zeeschildpadden die op het strand hun eieren komen leggen.

Off the beaten track in Meru Betiri Nationaal Park

Indonesië | 02-08-2009

Met een jeep hobbelen we over zandpaden naar het Meru Betiri Nationaal Park, bekend om zijn reuzenzeeschildpadden. Apen hangen in de bomen en neeushoornvogels vliegen over ons hoofd.

Brrrrrr..omo!

Indonesië | 30-07-2009

Bovenop de Bromo vulkaan daalt het kwik. Brrr...! Maar het is het allemaal waard: we maken prachtige foto's van de magnifieke zonsopgang.

Wandelen op het Dieng Plateau

Indonesië | 25-07-2009

Een wandeling op het Dieng plateau en slapen in de grandeur van een oud koloniaal hotel: de tijd lijkt stil te staan.

Borobudur en Pramabanan

Indonesië | 23-07-2009

We zien de zon opkomen vanaf de Borobodur en ontdekken Kama Sutra afbeeldingen in de ruïnes van Prambanan.

Nostalgie op Malabar theeplantage

Indonesië | 20-07-2009

We slapen op de theeplantage waar ook de Heeren van de Thee zich afspeelt. We blijken reuzen te zijn.

Welkom terug in je geboorteland.

Indonesië | 15-07-2009

Met spandoeken staan we op het vliegveld van Jakarta om Lex na 48 jaar weggeweest, in zijn geboorteland in te halen.

10 dagen leven als een monnik-2

Indonesië | 16-05-2009

Wat doe je als je 10 dagen alleen maar mag mediteren. Wat gaat er door je heen als je 10 dagen niet mag communiceren? Wordt je helemaal gek of juist rustig en helder?

Tien dagen leven als een monnik-1

Indonesië | 15-05-2009

10 dagen lang niet praten, geen oogcontact, geen activiteit, zelfs niet schrijven... Voor 10 dagen sluit ik me op voor een 10 daagse stilte meditatie.

Japanse tunnels Bukittingi

Indonesië | 30-04-2009

Met open mond kijken we naar de bronzen beelden van een stel Japanse militairen. Wat doen die beelden hier?!

Diep de Jungle van Sumatra in

Indonesië | 20-04-2009

Bij Ketambe, waar het onderzoekscentrum naar orang-oetans is gevesigd, gaan we off the beaten track in de jungle. Lukt het ons om hier orang-oetans te vinden?

Fluit spelen in een Karo-Batak dorp

Indonesië | 19-04-2009

De jongens in het Karo-Batak dorpje Lingga, spelen met hun fluit, om zo een meisje te versieren... Wat moeten we hier nu weer van denken?!

Orang-oetans in Sumatra

Indonesië | 18-04-2009

In de jungle van Bukit Lawang, Sumatra, zien we gibbons en Thomas Leaf Monkeys. De spanning stijgt, want we zijn vooral op zoek naar de bedreigde orang-oetans. Ze leven alleen op Sumatra en Borneo. Lukt het ons om orang-oetans in het wild te spotten?

Vulkaan beklimmen in Berastagi

Indonesië | 18-04-2009

De gekste picknickplek ooit: in de zwaveldampen aan de top van de Sibayak vulkaan bij Berastagi!

Muziek in Berastagi

Indonesië | 17-04-2009

In het dorpje Berastagi raken we aan de praat met Roy, een dorpsjongen van 16 die graag net zo'n rockster als Bon Jovi wil worden.

Fundive op Pulau Weh, Sumatra

Indonesië | 15-04-2009

We duiken op Pulau Weh bij Sumatra. Ik begin nu echt lol te krijgen in duiken.

Weerzien met een oude bekende in Manado

Indonesië | 12-04-2009

Met een auto volgeladen met een Indonesisch gezin, verkennen we vanuit Manado het achterland van Noord Sulawesi. Go Local op zijn best!

Op zoek naar een rubberfabriek en Chinese school in Zuid-Sumatra

Indonesië | 11-04-2009

Een Chinese school blijkt onvindbaar. Onverwachtse hulp komt bij het vinden van een voormalig rubberfabriek in de jungle.

Sporen van de oorlog op Tarakan

Indonesië | 05-04-2009

Achter op een roze brommer scheur ik door de modder van Tarakan (Borneo) op zoek naar artillerie uit de Tweede Wereldoorlog.

Ja, ik wil!

Indonesië | 29-03-2009

We gaan off the beaten track naar een afgelegen ressort in de jungle. Eenvoudige houten huisjes op palen hebben uitzicht op het strand. Een romantische locatie...

Balinese healer: The Holy Knife

Indonesië | 27-03-2009

Wayan, de kruidendokter uit Eten, bidden en beminnen, nodigt me uit om mee te gaan naar haar eigen Balinese healer. Zijn naam? The Holy Knife (Het Heilige Mes). Dit klinkt zo spannend, dat ik direct ja zeg tegen de uitnodiging.

Wayan uit het boek Eten, bidden en beminnen bestaat!

Indonesië | 26-03-2009

Bij toeval ontdek ik het kruidenwinkeltje waar Wayan haar multivitamine lunch serveert. Ik onderga een traditionele behandeling en Wayan spuugt kruiden uit over mijn buik.

Duiken Bunaken: Schildpadden en haaien!

Indonesië | 22-03-2009

Ik bevind me op 25 meter diep in de oceaan en zowel boven als onder me zwemt een haai...

Purificatie ceremonie in de Heilige bron

Indonesië | 12-03-2009

In de tempel van de Heilige bron volgen we een ceremonie met bloemen en wierrook. Hierna dompelen we ons onder in ijskoud water om een Purificatie ritueel te ondergaan.

Mijn eigen goeroe!

Indonesië | 28-02-2009

Op een ietwat ranzig yogamatje krijg ik les van mijn eigen 'goeroe'...

In Indonesie ben je een echte gast

Indonesië | 30-12-2008

Ik maak kennis met de ongekende gastvrijheid in Indonesië en wordt uitgenodigd om bij mijn nieuwe Indonesische vrienden thuis te komen eten.

De dag des Heeren

Indonesië | 15-12-2008

Steeds komt er iemand bij om ons de weg te wijzen. Uiteindelijk zijn we met 2 nonnen, 2 agenten, 2 katholieke kerkgangers, een chauffeur en wijzelf op zoek naar het Ursulinen klooster, dat tijdens de Bersiap -na de oorlog- kampziekenhuis was.

Van Jakarta leer je te houden

Indonesië | 05-12-2008

Bonet en Antonie helpen ons in Jakarta bij onze zoektocht naar plaatsen die belangrijk zijn voor ons onderzoek naar WOII.

Van reuma tot viagra: jamu helpt.

Indonesië | 02-01-2008

Vita leert mij alles over Jamu, geneeskrachtige kruiden. Een dag vol bittere drankjes, viagra, en een snoeiharde pijit massage door een blinde vrouw.

Naar de 'bank' in Yogyakarta

Indonesië | 01-01-2008

We ontdekken een bijzondere 'bank' op het platteland van Java.