BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

12 Indonesië foto's, die maken dat je direct een reis naar Indonesie wilt boeken!

Indonesië reizen - Reistips - Fotografie

Wij hebben onze 12 mooiste Indonesië foto's voor je op een rijtje gezet om eens lekker even bij weg te dromen. Ga je mee verdwalen door het prachtige Indonesie?

Indonesië | 15-10-2016
Kieke van Maarschalkerwaart

De professionele reisgekken van Footprint Travel maken iedere reis ontzettend veel foto's. Onze favorieten zijn te mooi om niet met je te delen. Wij hebben onze 12 allerfijnste foto's voor je op een rijtje gezet om lekker bij weg te dromen. Ga je mee verdwalen door het prachtige Indonesië?
 

Ben je er helemaal klaar voor?

Hier zijn ze dan .... onze 12 favoriete Indonesië foto's, die maken dat je direct een reis naar Indonesië wilt boeken!
 

Gili Meno- Lombok: Expeditie Robinson zonder vervelende mede kandidaten

Voor de kust van Lombok liggen drie prachtige koraaleilandjes met witte poederstranden en een turkooise zee, waar je fantastisch kunt snorkelen of duiken. Gili Meno is het kleinste en rustigste eilandje.
 

Maros - Sulawesi: Even lekker van de gebaande paden ...

Met een lokaal houten sampan vaar je naar een onbekende grot met prehistorische tekeningen -de oudsten ter wereld! Wandel over sawadijkjes in het Maros gebied, een onbekend gedeelte van Nationaal Park Bantimurung-Bulusaraung. Je loopt tussen de kalksteen kliffen die steil herrijzen uit de rijstvelden; werkelijk een uniek landschap in Indonesië.
 

Palau Buton - Sulawesi: Op een onbewoond eiland daar zou ik willen zijn ...

Bestaat het paradijs? Jawel, en wij hebben het gevonden! Tenminste, als je een echte avonturier bent en het leuk vindt om lokale mensen te ontmoeten. Je gaat met hen koken, zeldzame dieren spotten in de jungle, samen de zee in op zoek naar seafood en blijft bij de lokale mensen slapen. Een onvergetelijke, authentieke ervaring op het eiland Buton in het nauwelijks bezochte Zuidoosten van Sulawesi.
 
Indonesië expert (omdat hij er ontelbaar vaak is geweest en er jaren heeft gewoond!) Obbo adviseert je graag over een rondreis Sulawesi waarbij je ook Buton aandoet!
 
 

Loksado - Kalimantan: Ga je mee verdwalen ik weet de weg ...

Ga van de gebaande paden naar de dorpen van het Dayak volk in Borneo/Kalimantan. Maak een trekking in Loksado en zak per bamboevlot de rivier af. Zie hoe mensen leven in de heuvels en aan de rivier. Je komt geen toerist tegen...
 

Padang - Sumatra: Echt vervelend zo'n uitzicht ...

Maak een relaxed snorkeltochtje naar bounty eilandjes voor de kust van Padang. Aan het strand kun je heerlijk luieren en snorkelen of maak wandelingen in de jungle. Noord Sumatra met zijn orang-oetans is populair, maar West-Sumatra is een praktisch vergeten gebied. Onterecht!
 

Borobudur - Java: Een magische sunrise...

De imposante Borobudur is de grootste boeddhistische stoepa van Indonesië. De 9 etages stellen de weg naar het Nirvana voor... Het is inderdaad magisch als je als eerste de zon ziet opkomen over de Borobudur.
Foto credit: Eric Burger
 

Ubud - Bali: Zullen we een terrasje pakken?

Ubud is het spirituele en creatieve hart van Bali. Een heerlijke plek voor wandelingen door de frisse groene rijstterrassen. Het is misschien wel hét favoriete plekje op Bali van Paulien van der Geest, mede-oprichter van Footprint Travel.
Foto credit: Jeroen Nieuwenhuisen
 

Kelimutu - Flores: Geef je leven wat meer kleur ...

Bewonder bij het krieken van de dag de drie verschillende kleuren van de kratermeren van de Kelimutu vulkaan. Volgens de lokale legende vinden de zielen van de overledenen hun laatste rustplaats in het meer. Het is een heilige plek voor de lokale bevolking. Geniet aan de top van het meest spectaculaire uitzicht van heel Flores.
 

Rijstvelden - Bali: Simply the best

Ten noorden van de toeristische stranden in het zuiden, zoals Kuta, ontdek je het authentieke Bali. Ga lekker eten, bidden en beminnen in het groene hart van rijstterrassen bij MundukSidemen en Ubud.
Foto credit: Bibi Vet
 

Gili Meno - Lombok: Paradijs op aarde en gewoon even helemaal niks ...

Zie je jezelf hier al lekker liggen met verkoelend drankje? Op Gili Meno word je helemaal relaxt! Wil jij ook naar dit paradijs? Reisfanaat Karin of één van de andere reisadviseurs helpen je graag bij het samenstellen van jouw reis.
 

Tana Toraja - Sulawesi: Proef de traditionele  cultuur!

De Tana Toraja cultuur met zijn voorouderverering, zijn kleurrijke begrafenis ceremonieën, bizarre graven, buffelmarkt en traditionele huizen met daken in de vorm van buffelhoorns, is wel een meerdaags bezoekje waard. Je kijkt je ogen uit! Hike door de bergen, blijf slapen bij mensen thuis en proef de lokale gerechten zoals papiong manuk, kip gekookt in een bamboe stengel. 
Foto credit: Sanne Jacobs
 

Sanur - Bali: Set your sails ...

Sanur biedt niet alleen een relaxed strandleven, je kunt er ook goed shoppen en heerlijk eten. Lokale vissersmannen gebruiken eenvoudige zeilbootjes. Zin in een tochtje of om te vissen? Vraag of je mee kunt varen!
 

Wat is jouw favoriet?

Dat waren ze al. Mocht je nu denken: "Nee! Meer, meer, meer...!" of "ik moet nodig weer eens op avontuur!" Dan hebben wij volop meer goede adviezen voor leuke Indonesië trips! Bekijk de Java reizen, Bali reizen, Sumatra reizen, Sulawesi reizen, Flores en Lombok reizen, Kalimantan reizen en Molukken reis. Onze Indonesië kenners Obbo, Karin, Ferry en Paulien helpen je graag met het samenstellen van jouw droomreis.
 
 

Zelf op reis naar Indonesië? vraag gratis een offerte aan.

Tags: Bali - Java - Sumatra - Sulawesi - Reisadvies 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter