BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

200-jarig bestaan: Botanische tuin van Bogor

Indonesie reizen - Botanische tuinen Bogor - Java - Hortus botanicus Leiden

De tentoonstelling 'Kroonjuwelen uit Azië' van Hortus botanicus Leiden laat je kennismaken met Bogor en Indonesië van 200 jaar geleden.

Indonesië | 01-03-2017
Paulien van der Geest

Java: het eiland van de Borobudur en de Prambanan, de Bromo vulkaan, de vele theeplantages, spectaculaire nationale parken en veel historisch erfgoed. Maar ook het eiland van de botanische tuin in Bogor!
 

200-jarig bestaan: Botanische tuin van Bogor

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de tuin, vroeger bekend als 's Lands Plantentuin te Buitenzorg, werden aangelegd. En dat verdient een feestje! In 2017 is de Hortus botanicus Leiden in Aziatische sferen tijdens de tentoonstelling 'Kroonjuwelen uit Azië'. Hortus botanicus Leiden combineert de geschiedenis van de botanische tuin in Bogor met de collectie in Leiden.
 

Kroonjuwelen uit Azië

De tentoonstelling 'Kroonjuwelen uit Azië' laat je kennismaken met Bogor en Indonesië van 200 jaar geleden en is te bezichtigen van 14 april tot en met 8 oktober 2017. Een bezoek aan deze tentoonstelling is een leuk uitje ter voorbereiding of ter inspiratie voor een reis naar Indonesië.
 
De tentoonstelling laat mensen zelf zien en ervaren hoeveel producten uit Azië wij in Nederland dagelijks gebruiken. Denk hierbij aan specerijen, kruiden en rijst. Tevens bewonder je de prachtige collectie planten die deze producten voortbrengen.

Naar de tuinen van Bogor? Vraag een reisvoorstel aan! 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter