Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

9 ultieme manieren om je Azië reis te verknallen. Met tips!

Reisadvies Indonesie - Tips voor vakantie Indonesie

Sta je op het punt te vertrekken om je droomreis naar Azië te maken? Lees deze 9 tips over wat je vooral NIET moet doen op reis. We geven je ook 9 praktische tips wat je vooral WEL moet doen om van je reis een succes te maken!

Indonesië | 23-03-2015
Paulien van der Geest

Sta je op het punt te vertrekken om je droomreis naar Azië te maken? Dan hebben we voor jou eens een heel ander soort blog. We geven je 9 tips over wat je vooral NIET moet doen. Grappig bedoeld natuurlijk én een beetje lachen zorgt voor de broodnodige ontspanning met al die reis- en inpakstress. We geven je aan het eind van het artikel nog even 9 SERIEUZE en praktische tips van wat je vooral WEL moet doen om van je reis een succes te maken!
 

1. Neem géén reserve mee van iets waar je echt niet zonder kunt (bril, lenzen, medicatie)

Draag je een bril of lenzen? Neem absoluut géén reservebril of -lenzen mee. Zo weet je zeker dat je die prachtige zonsopkomst of tempel in een blur ziet, omdat je je enige lenzenpaar bent verloren. Ben je afhankelijk van medicatie? Stop vooral géén reserveset extra medicijnen in je handbagage en in de tas van je medereiziger. En vraag vooral níet aan je huisarts om een medisch paspoort als je medicatie of naalden meeneemt. Stop je naalden gewoon in je tas en kijk wat er gebeurt bij de douane. Spannend!
 
 

2. Controleer vooral niet de geldigheid van je paspoort

Een goed begin is het halve werk. Laat de ellende dus al op de luchthaven beginnen. Is je paspoort korter dan een halfjaar geldig op het moment dat je het land van bestemming in komt? Prachtig, je kunt niet inchecken en het vliegtuig vertrekt zonder jou. Terwijl jij snel een nieuw paspoort tegen extra kosten regelt, boek je ook meteen even een nieuwe ticket. Met een beetje geluk kun je een paar dagen later wel vertrekken met je nieuwe paspoort. Maar, de eerste dagen van je vakantie heb je alvast gemist. Check!
 
 

3. Stop dure sieraden (liefst met emotionele waarde!) en kostbare apparatuur in je ruimbagage

100% failproof! Mensen die koffers moeten sjouwen, zijn geselecteerd op spierballen en niet per se op eerlijkheid. Stop dus al je waardevolle sieraden en apparatuur in de bagage die je incheckt. Met scanners kunnen de luchthavenmedewerkers zien dat er iets waardevols in je tas zit. Leuke bijverdienste voor hen! Neem uitsluitend sieraden mee die van grote emotionele waarde voor je zijn. Vissen luchthavenmedewerkers deze niet uit je tas, dan lukt het je vast om ze onderweg te verliezen of te laten liggen. Als je niets hebt, heb je immers ook niets te verliezen. En dat zou jammer zijn!
 
 

4. Ga snorkelen zónder T-shirt aan

Dit is een tip uit eigen ervaring! Natuurlijk wil je lekker bruin thuiskomen en trek je niet zo’n stom T-shirt aan tijdens het snorkelen. Vergeet ook een wat langere short aan te trekken en smeer zeker je knieholtes niet in met een hoge factor waterproof zonnebrandcrème. Blijf vervolgens uren snorkelen en genieten van die prachtige onderwaterwereld! Dat wordt zeker een week op je buik slapen!
 
 

5. Neem dure merkkleding mee in je rugzak

Om een avontuurlijke rondreis te laten mislukken, is het een uitstekend idee om dure merkkleding die niet vies mag worden of mag beschadigen mee te nemen in je rugzak. Een wandeling door de jungle doe je stylish met merkkleding en je blijft vast niet met je kleding achter een tak haken. En als je je zijden Dolce & Gabbana-bloesje meegeeft aan de wasserette wordt het mogelijk authentiek met de hand gewassen in de rivier. Dus niks geen praktische kleding inpakken die tegen een stootje kan, maar gewoon je allermooiste en dure kleren meenemen!
 
 

6. Trek charmante, oncomfortabele sandaaltjes aan

Waarom zou je praktische, platte slippers aantrekken, als je ook op charmante sandaaltjes met een stilettohak kan lopen? De straten en stoepen zijn in Indonesië toch net zo goed onderhouden als in Nederland? Wat nou, zwikkende enkels en blaren, dat valt toch wel een beetje mee? Die stilettohakken staan nu eenmaal perfect bij je nieuwe zomerjurkje!
 
 

7. Kijk je hele vakantie op je iPhone en mis niets van thuis

Blijf in contact met al je vrienden, familie en collega’s thuis, door continu op je iPhone te kijken. Denk bij alles wat je doet: kan ik een foto van dit bord rijst op Facebook zetten of kan ik twitteren dat ik heel gezellig met de locals aan het praten ben? Dien na afloop een klacht in bij je reisorganisatie omdat er geen wifi was in dat pittoreske hutje in de afgelegen bergen. Geen wifi: zó 2014!
 
 

8. Verwacht dat alles hetzelfde is als in Nederland

Je vliegt de halve wereld over naar een exotisch ontwikkelingsland, dan wil je natuurlijk wel dat alles een beetje voldoet aan de Nederlandse standaard. Op zijn minst moet dat guesthouse in de jungle van een lokale familie beschikken over airco, wifi, warm water, een douche, een westers toilet en een zwembad. Eis dat het eten westers is, je chauffeur vloeiend Engels spreekt en verwacht dat de snelwegen zonder gaten zijn. Zeg bij alles: “Bij ons in Nederland gaat dat héél anders, hoor!” Bonus: je medereiziger knapt er ook zo lekker van op. De stemming stijgt weldra tot ongekende hoogte!
 

9. Neem drugs mee

Let op, nu komt de Gouden Tip. Om je reis echt goed af te ronden: neem een zakje wiet of pilletjes mee. Dit levert je een gratis verblijf op! In de gevangenis, welteverstaan. En niet te flauw hè, neem gelijk grote hoeveelheden mee, want daar staat de doodstraf op. In de vertrekbrief die je van ons krijgt, staat het nummer van de Nederlandse ambassade. Zij kunnen je komen bezoeken om je te vertellen dat ook zij niets voor je kunnen betekenen. Jij, en je drugs, vallen onder de wetten van het land dat je bezoekt. Een onvergetelijke afsluiting van je reis!
 
 
Oproep! Heb jij uit eigen ervaring goede tips? We horen graag op welke manier(en) jij, of je medereiziger, een reis hebben laten mislukken.
 

PS: Voor de lezer die een heel ander gevoel voor humor heeft…

Volg deze tips vooral niet letterlijk op. Lees onderstaande serieuze tips en bezorg jezelf een ontspannen en prettige reis!
 
1. Neem reserve-exemplaren mee van dingen waar je echt niet zonder kunt (bril, lenzen, medicatie).
2. Controleer minimaal een maand voor je reis de geldigheid van je paspoort: deze moet nog een halfjaar geldig zijn.
3. Neem zo min mogelijk kostbaarheden mee. Neem je wel kostbaarheden mee (camera, mobiele telefoon), stop dit dan in je handbagage achter een rits, eventueel met een slotje.
4. Ga snorkelen met een T-shirt aan en voorkom dat je rug verbrandt in de felle zon.
5. Neem kleding mee die tegen een stootje kan of waarvan je het niet erg vindt dat er iets mee gebeurt.
6. Neem comfortabel, ingelopen schoeisel mee.
7. Geniet lekker van je vakantie en check alleen je mail, Facebook en telefoon als het nodig is.
8. Stel je open voor een andere cultuur en gewoonten.
9. Neem geen drugs of pakketjes voor andere mensen mee.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Reisadvies

Indonesië reizen - 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter