BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

De 4 beste bestemmingen voor een familiereis naar Indonesië

Indonesie Familiereis - Java - Bali - Sumatra - Gili

Een familiereis naar Indonesië: is dat wat voor ons gezin? Het belangrijkste is dat je een vakantie kiest die bij jullie past! WIj geven tips!

Indonesië | 12-02-2018
Paulien van der Geest

Welk eiland in Indonesië geschikt is voor jullie gezin is vooral afhankelijk van jullie eerdere reiservaring. Ben jij als ouder een doorgewinterde backpacker en reageer je ontspannen op onverwachte situaties, dan is de kans groot dat je kind deze houding overneemt. Heb je helemaal geen reiservaring en maak je je snel zorgen, kies dan een minder ‘avontuurlijke’ bestemming. Het belangrijkste is dat je een vakantie kiest die bij jullie past! Het team van Indonesië reisexperts geven je tips voor de 4 leukste bestemmingen voor een familiereis! 
 
 

1. Stranden in Bali

Bali is de absolute nummer 1 met kinderen. De Balinezen zijn erg lief voor kinderen. De afstanden zijn relatief klein. De accommodaties zijn goed, veelal met zwembad óf aan het strand. Restaurants bieden ook westerse maaltijden, wat een hoop gedoe aan tafel kan schelen; papa en mama hebben tenslotte ook vakantie. Daarnaast zijn er goede voorzieningen voor gezondheidszorg: internationale ziekenhuizen in Denpasar. Bonus: jullie hoeven geen malaria pillen te slikken.
 
 

2. Goed geregeld Java

Zijn de kinderen groter, bijvoorbeeld 10 plus, dan kun je aan combinatie van Java en Bali denken. De bekendste hoogtepunten van Indonesië Borobudur en Bromo, vind je op Java. Borobudur is gemakkelijk te bereiken vanuit Yogyakarta. De jeeptochten bij Bromo vinden stoere kinderen machtig. Houd wel rekening met flinke reisafstanden op Oost-Java, 5 tot 7 uur per dag in de auto is geen uitzondering. Maar hierna kun je uitrusten op Bali. Sla de grote steden van West-Java maar liever over met kinderen. Ook op Java heb je goede voorzieningen wat betreft accommodatie, eten en gezondheidszorg. En ook hier is geen malariapreventie nodig.
 
 

3. Orang-oetans in Sumatra

Wat Sumatra top maakt voor avontuurlijke kinderen zijn de dieren in de jungle. In Bukit Lawang kun je orang-oetans spotten. De voorzieningen zijn basic, soms ‘kampeerniveau’. Denk aan een ‘mandi’, een bakje koud water als douche (bij 30 graden). Je kids moeten echte avonturiers zijn! Voor Sumatra is het tegenwoordig niet meer nodig om preventief malariapillen te slikken, wel wordt aangeraden een noodbehandeling mee te nemen. Ouders onder onze reizigers vinden dit geschikt voor avontuurlijke kinderen vanaf een jaar of 10, die gewend zijn aan reizen. Met jonge kinderen kun je daarna het beste doorreizen naar Bali, vanaf middelbare school leeftijd kun je een bezoek aan Sumatra ook combineren met Java en Bali.
 
Reisexperts Obbo en Karin hebben een speciale familiereis samengesteld naar Sumatra en Bali. Gezellig met z’n allen snorkelen, dolfijnen spotten en naar de orang-oetans! Met de extensies kun je bijvoorbeeld ook nog kiezen om te tuben op een rivier  met apen boven je hoofd diep in de jungle en een vulkaan te beklimmen. Op die manier laat je je reis helemaal aansluiten op de wensen van jouw gezin!
 
 

4. Kleine Sunda eilanden: Flores, Komodo, Lombok en Gili eilanden

Onder de kleine Sunda eilanden vallen Flores (slechte wegen, grotere reistijden), Komodo eilanden (avontuurlijke boottocht met slapen aan dek), Lombok (kleinere reisafstanden) en de Gili eilanden (strandvakantie, ook voor jongere kinderen zeer geschikt). Een reis naar deze eilanden is leuk met grotere, avontuurlijke kinderen én bereisde ouders. Je gaat Back to Basic want voorzieningen zijn minimaal, er is geen keuze in de eenvoudige accommodatie, je treft er geen zwembaden of wifi.  Met pubers kun je de hele Sunda eilanden reis doen. Kies met jongere kinderen voor één eilanden groep, bijvoorbeeld Flores en Komodo of Lombok en Gili, gecombineerd met Bali. Internationale vluchten hebben als bestemming Bali. Voor een bezoek aan Flores en Komodo worden malariapillen aanbevolen, voor Lombok alleen noodbehandeling mee. 
 
 

Een familiereis door Indonesië

Wil jij ook met de kinderen op vakantie naar Indonesië? Bekijk de bouwstenen van Java, Bali, Sumatra en de kleine Sunda eilanden en stippel de route uit die het beste past bij jou en je gezin. Obbo en Karin kennen Indonesië op hun duimpje en kunnen putten uit een jarenlange ervaring als ze je adviseren over de mogelijkheden van een familiereis door Indonesië. Stel gerust al je vragen!
 

WIl je voor het eerst een verre reis maken met je gezin? Bali is een ideale bestemming!

Tags: Bali - Java - Sumatra - Lombok - Flores - Strand - Off the beaten track - Avontuur - Actief - Kinderen - Cultuur

Indonesië reizen - Indonesië reizen - 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter