De 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je Indonesie reis!

Indonesie reizen - Bali - Bromo vulkaan - Komodo varaan - Borobudur - Orang-oetans

Paulien van der Geest, 13 januari 2014
Yogyakarta, Indonesië

Met ruim 13.000 eilandjes is Indonesië de grootste archipel ter wereld. Als je op ieder eiland 1 dag zou verblijven, zou je 37 jaar onderweg zijn. Dat wordt wel een heel lange vakantie… Je zult dus keuzes moeten maken. De reisexperts van Footprint Travel hebben de vijf ‘must sees’ voor je op een rijtje gezet.
 

1. Orang-oetans (Sumatra en Kalimantan)

Ons DNA verschilt maar een paar procent met dat van de orang-oetan. Daarom herkennen we veel menselijke trekjes in deze schattige ‘knuffeldieren’. Helaas wordt deze mensaap met uitsterven bedreigd. Bij Bukit Lawang op Sumatra en in Tanjung Puting op Kalimantan zijn rehabilitatie centra. Zwangere en zogende vrouwtjes komen hier extra fruit halen, waardoor dit perfecte plaatsen zijn om de orang-oetans te spotten. Tip van Indonesië expert Obbo: ga bij het krieken van de dag op pad, dat doen de orang-oetans en andere apen ook! Je kunt dan veel meer dieren spotten.
 

2. Zonsopkomst Borobudur (Java)

Deze enorme boeddhistische stupa is 1200 jaar oud! Ondanks vulkaanuitbarstingen en aardbevingen staat de 2 miljoen blokken steen tellende Borobudur nog steeds. Pas in 1815 werd de laag vulkaanas weg gehaald en werd pas duidelijk hoe groot het bouwwerk is. De spiraalsgewijze omgang weerspiegelt de weg van het aardse bestaan naar het Nirvana, de hemel. Zonder twijfel zijn de Boeddhabeelden en stenen klokken de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Indonesië. Tip van Java expert Karin: bezoek de Borobudur bij zonsopkomst, je bent dan een van de weinige én je kunt prachtige foto’s maken! 
 

3. Komodo draken (Flores)

De Komodovaraan is uitgeroepen tot 1 van de 7 New Wonders of Nature. Het bestaan van de prehistorische reuzenhagedis is pas in 1910 bevestigd. Tot dan toe dachten de Nederlanders dat deze ‘draak’ een inlandse mythe was. De Komodovaraan, die 3 meter lang en 100 kilo zwaar kan worden, ligt vaak onbeweeglijk in de zon te soezen. Maar pas op: één bijt is dodelijk! Tip van Flores specialist Obbo: ​maak een boottocht naar de Komodo eilanden en bekijk de prachtige onderwaterwereld tijdens het snorkelen.

4. Bromo vulkaan (Java)

Het Bromo Nationaal Park is eigenlijk een enorme krater van een oude vulkaan. In de zandzee met een doorsnede van 10 km zijn 3 nieuwe vulkanen ontstaan: Bromo, Kursi en Batok. Erachter ligt de hoogste piek van Java, de Semeru (3676 m). Samen zorgen ze voor een spectaculair uitzicht over een soort maanlandschap, vooral bij zonsopkomst adembenemend mooi. Je staat er dan ook niet als enige. Tip van Ferry (oprichter van Footprint Travel): Maak een jeeptocht door de Bromo vallei en beklim de middag van aankomst al de smeulende vulkaankrater van Bromo zelf. Je bent dan een van de weinige.
 

5. Relaxen op Hindoeïstisch Bali

Op Bali is het goed relaxen aan het strand en in de vele spa’s. Hier kun je genieten van een Ayurvedische massage, afgesloten met een bloemenbad. Het Hindoeïstische eilandje vol tempels, beelden van goden en offertjes van bloemen en wierook is een lust voor het oog. Tip van Indonesië kenner Paulien: Bali kan toeristisch overkomen, maar kijk wat verder en je ziet het authentieke Bali. Bijvoorbeeld in het noorden en oosten, ver weg van de strandtoeristen.
 
 

De hoogtepunten van Indonesië zelf ontdekken

Wil jij naar Java om zowel de Borobudur als de Bromo vulkaan te zien? En eindigt jouw ideale reis met een paar ontspannen dagen op Bali? Of ben je een echte dierenliefhebber en staan orang-oetans van Sumatra en de komodo varanen al heel lang op jouw Bucket List? Stippel nu zelf je route uit en bekijk de hoogtepunten van Indonesië op je eigen manier. Onze reisexperts helpen je graag als je nog vragen hebt!

Ervaar de hoogtepunten van Indonesië tijdens jouw unieke individuele rondreis door de grootste archipel ter wereld!

Tags: Kalimantan Borneo - Java - Cultuur - Bali - Sumatra - Flores - Natuur - Dieren - Tips

Indonesië reizen - Bromo bij zonsopkomst. Indonesië reizen - De Komodo varaan is al snel 3 meter lang.Indonesië reizen - Baby orang-oetan.


Laat hier je reactie achter
Dit artikel hoort bij de volgende Indonesië reizen