Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

De 5 mooiste onbekende strandjes van Indonesië

Reizen Indonesië - strandvakantie - reistips - onbekende stranden

Indonesië heeft met 16.000 eilanden vele strandjes. Een aantal daarvan trekken veel toeristen. Wij gingen op zoek naar de onbekende alternatieven. Hier heb je strand en zee nog voor jezelf!

Indonesië | 26-04-2019
Obbo Spanjaard

Met een archipel van 16.000 eilanden kan het niet anders dat Indonesië gezegend is met een groot aantal prachtige stranden. Een aantal daarvan, zoals die in Zuid-Bali en op de Gili –eilanden, trekken al jaren grote aantallen toeristen, zodat de rust er ver te zoeken is en vervuiling van zwerfplastic oprukt. Maar gelukkig zijn er nog vele andere alternatieven die een stuk rustiger zijn, omdat ze alleen bij de locals bekend zijn, of omdat ze wat verder weg liggen. Je moet er dus vaak wel even voor reizen, maar op deze plekken heb je strand en zee voor jezelf.
 

Onbekend Sumatra: snorkelen bij Padang

Sumatra is niet een eiland waar je heengaat voor de stranden. Een deel van de kust is moerassig of de stranden liggen eenvoudigweg te ver van de toeristenroute. Ten zuiden van de stad Padang liggen echter een paar strandjes op een afgelegen schiereiland. Ze zijn zo afgelegen dat je er alleen met de boot kunt komen. Gelukkig zijn er wel een aantal eenvoudige accommodaties om er te overnachten. Als je het niet erg vindt om een aantal nachten back to basic te gaan, maar snorkelen direct van het strand en maaltijden op het strand met vers gevangen vis inclusief zijn, dan is dit je plek!
 
Tip: Om hier te komen kies voor West Sumatra. Combineer dit met de orang-oetans in Noord Sumatra tot een complete rondreis.
 

Onbekend Java: rotsstrand in het zuiden

Ook Java heeft weinig goede stranden. De noordkust is er te moerassig voor en op de zuidkust beukt de Indische Oceaan. Is een rotsachtige baai, waar je van hoge golven kunt genieten, echter jouw idee van een mooi strand, dan zijn er ten zuiden van de stad Yogyakarta een aantal echte aanraders. Een reeks van baaien en strandjes liggen op een uur rijden van de stad, waarvan Baron Beach de meest sfeervolle is. Er zijn een paar zeer eenvoudige overnachtingsplekken gericht op lokale toeristen (hurk wc, mandi en dergelijke)  en als je buiten het weekend komt heb je het strand voor jezelf.
 
Tip: Om hier te komen kies voor Betoverend Borobodur en Yogyakarta, inclusief een leuke streetfood brommertocht met de locals. Combineer dit met Oost-Java tot een complete rondreis.
 

Onbekend Bali: wit zandstrand in het oosten

Op Bali worden de meeste stranden drukbezocht. Zowel in het zuiden, met zijn brede, drukke, witte stranden als in het noorden met zijn veel minder volle vulkanisch-zwarte stranden, komen overal toeristen. Toch zijn ook hier nog prachtige stille stranden te vinden, zeker als je eigen vervoer hebt. Perasi Beach (ook wel Pantai Pasir putih genoemd, letterlijk het witte zandstrand) ligt iets ten noorden van Padangbai en Candidasa. Om er te komen moet je een lange onverharde weg af rijden, dus je komt er alleen met eigen auto of scooter.
 
Tip: Om hier te komen verblijf in Padangbai. Combineer met een bouwsteen Oost-Bali met de rijstvelden van Sidemen en snorkelen boven een scheepswrak. Pak daarna vanuit Padangbai de snelboot naar de Gili eilanden, voor de kust van Lombok.
 

Onbekend Lombok: stranden aan de zuidkust

Lombok is natuurlijk bekend van de Gili-eilanden en Senggigi, maar de mooiste stranden liggen in het zuiden.  Ook voor deze stranden geldt dat je er alleen met eigen vervoer kunt komen, en daarom zijn ze nog relatief onontdekt. De zuidkust van Lombok is rotsachtig en herbergt een reeks van baaien met fantastische witte stranden. De mooiste is waarschijnlijk Mawun Beach: een perfect gevormde hoefijzervormige baai met poederwit strand. Er zijn alleen maar een paar kleine strandtentjes, maar dat gaat veranderen. Er zijn grootse plannen voor dit deel van Lombok, dus wees er snel bij.
 
Tip: Om hier te komen: kies voor Lombok Lovers: een rondreis met heerlijke strandjes in combinatie met onbekende kant van Bali.
 

Onbekend Sulawesi: snorkelen bij Bira

Een uur of zes ten oosten van Makassar op Sulawesi ligt Bira. Niet direct een onontdekte plek, maar doordat deze plek niet op de toeristenroute ligt, relatief onbekend bij toeristen. De lokale bevolking weet de plek echter goed te vinden en in het weekend kan het er erg druk zijn. Het leuke van Bira is dat er accommodaties in alle prijsklassen te vinden zijn,  dus je kunt hier ook in alle luxe van de prachtige witte stranden genieten. Het is er ook goed snorkelen, huur hiervoor een bootje.
 
Tip: Om hier te komen combineer Bira met een rondje Tana Toraja. Combineer naar het onontdekte Pulau Buton tot een complete rondreis Sulawesi van de gebaande paden.
 

Onbekend Flores: snorkelen bij Pulau Tujuhbelas bij Riung

Wijk van de Trans Flores weg af, en reis naar het vissersplaatsje Riung aan de noordkust. Met een bootje vaar je naar Nationaal Park Pulau Tujuhbelas, oftewel de 17 eilanden. Vanuit je bootje plons je zo het water in om te snorkelen. En als lunch eet je een visje die je kapitein zojuist heeft gevangen.
 
Tip: Combineer de route over Flores met een boottrip naar de Komodovaranen. Slaap aan boord en spring bij wijze van douche in het heldere water. Wie weet zie je zelfs reuze manta roggen!

Waar ga jij naartoe op reis?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze rondreizen Indonesië. Zit daar niet tussen wat je zoekt? Stel dan je Indonesië reis op maat samen met onze bouwstenen Indonesië.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter