BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Doe de test: ben jij avontuurlijk genoeg voor Flores? Met video!

Indonesie reizen - Flores rondreis - Komodo eilanden

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke bestemming binnen Indonesië? Doe deze test en ontdek of jij avontuurlijk genoeg bent voor het eiland Flores en de Komodo-archipel! Mét filmpje met sfeerimpressie van Flores.

Indonesië | 19-10-2015
Paulien van der Geest

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke bestemming binnen Indonesië? Doe deze test en ontdek of jij avontuurlijk genoeg bent voor het eiland Flores en de Komodo-archipel! Onder elke vraag staat een toelichting, waarbij je meer te weten komt over reizen op Flores. Tel op hoe vaak je A of B scoort en kijk bij de totaalscore onderaan. Kijk, om alvast een beetje in de sfeer te komen, ons filmpje over Flores die onderaan dit artikel staat.
 
Vraag 1: Welke stelling past bij jou?
A.Ik ben altijd druk, druk, druk en alles moet snel, snel, snel!
B.Ik neem de tijd en geniet van de kleine dagelijkse dingen in het leven.
 
Moet bij jou alles snel en efficiënt? Ik zou Indonesië maar helemaal overslaan! Indonesiërs zijn namelijk dé uitvinders van jam karet, de rubberen tijd. Je hebt tijd en geduld nodig om op Flores te reizen, want de wegen zijn ruig en je kunt niet hard rijden. Dat biedt je mooi de gelegenheid om uit het raampje te kijken en te genieten van de prachtige natuur!
 
Vraag 2: Wil je op vakantie uitslapen of vind je vroeg opstaan om iets bijzonders mee te maken geen bezwaar?
A. Ik heb pas vakantie als ik iedere dag kan uitslapen.
B.Als er iets bijzonders te zien is, wil ik dat zeker niet missen. Geen probleem om vroeg op te staan!
 
Wil je elke dag uitslapen, dan is een avontuurlijke rondreis door Indonesië waarschijnlijk niet jouw ding. Je kunt wel een reis boeken naar Indonesië en vanuit één of enkele plaatsen excursies doen. Dat is relaxter en je kunt lekker uitslapen. Ben jij heel actief, dan is een avontuurlijke rondreis echt iets voor jou. Als je bijvoorbeeld de zonsopgang op de Kelimutu-vulkaan wilt zien, zul je om een uur of 5 je bed uit moeten. Eenmaal op de top aangekomen, word je beloond met een wonderschoon uitzicht over 3 vulkaanmeren. Alsof dat al niet bijzonder genoeg is; die meren hebben allemaal een andere kleur.
 
Vraag 3: Eet je liever pizza in een toeristisch restaurant of geroosterde verse vis op een bounty-eiland?
A.Ik kies voor een pizza in een toeristisch restaurant, dan weet ik tenminste wat ik kan verwachten.
B.Ik ga graag het avontuur aan, dus doe mij maar een geroosterde vers gevangen vis op een bounty-eiland.
 
In de havenplaats Labuan Bajo (waar veel toeristen komen om naar de Komodo-eilanden te gaan), vind je heerlijke Italiaans pizza’s. Maar buiten Labuan Bajo kun je op Flores nauwelijks ergens pizza krijgen. Zijn westerse maaltijden in een toeristisch restaurant een must voor jou, dan is Flores niet jouw bestemming. Kies dan liever voor Bali, Java of grotere steden.
Houd je wel van een culinair avontuur, dan is de snorkeldag bij de plaats Riung helemaal iets voor jou! Terwijl een vers gevangen vis ligt te garen boven een vuurtje, ga jij lekker zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. Krijg je dorst? Hak dan een kokosnoot open!
 
Vraag 4: Verblijf je liever in een vijfsterrenhotel of in een lokaal guesthouse?
A.Ik zit het liefst in een vijfsterrenhotel, met airco, wifi en een zwembad.
B.Ik vind een klein lokaal guesthouse juist gezellig.
 
Binnen Indonesië is Bali het eiland met chique hotels en de meer westerse voorzieningen. Hoeft voor jou niet altijd alles te gaan en te zijn zoals in Nederland? En heb je geen probleem met een eenvoudige, maar sfeervolle locatie? Dan kun je Flores zeker overwegen voor je vakantie.
 
Vraag 5: Wat doe je liever: bakken bij het zwembad of snorkelen in zee?
A.Ik breng mijn vakanties door aan de rand van het zwembad. Ieder halfuur gaat het alarm en dan draai ik me om de andere kant te bruinen.
B.Stilliggen en zonnebaden is niets voor mij. Ik ga liever snorkelen of een boottochtje maken.
 
Is het belangrijkste doel van je vakantie om gelijkmatig gebruind weer thuis te komen, dan kun je beter niet kiezen voor een avontuurlijke rondreis. Wil je echter snorkelen bij bounty-eilandjes en een avontuurlijke boottocht maken naar de Komodo-eilanden, zet dan Flores op je wensenlijst!
 
Vraag 6: Wat doe jij: hoogtepunten afvinken of genieten van sfeer?
A.Ik wil in zo kort mogelijke tijd alle hoogtepunten afvinken. Ik wil niet het gevoel hebben dat ik iets heb gemist!
B.Ik hoef niet zo nodig alles te doen wat anderen doen. Ik vind het juist wel leuk om een beetje van de gebaande paden af te gaan.
 
Ga jij op reis om veel beroemde hoogtepunten te zien? Kies dan voor Java. Dan kun je Borobodur, Prambanan en de Bromo-vulkaan in één keer van je lijstje afvinken. Pak de Ijen-vulkaan ook nog even mee, als je toch bezig bent. Ga je graag van de gebaande paden af? Op Flores zit je goed voor een authentieke sfeer. Neem de tijd voor kleine dingen en kom erachter hoe ontzettend vriendelijk de bevolking is.
 
Vraag 7: Wat wil jij op vakantie? Lekker lui of actief?
A.Ik werk het hele jaar hard. Ik ga op vakantie om niets te doen.
B.Ik ontspan door iets te doen, bijvoorbeeld wandelen in de natuur.
 
Zit je het liefst de hele dag in een strandstoel, waarbij je belangrijkste lichaamsbeweging het wenken van de ober is voor een nieuw drankje? Dan is een rondreis op Flores waarschijnlijk niet iets waarvan je blij wordt. Ben je liever actief in de natuur bezig, dan is reizen op Flores zeker het overwegen waard. Op verschillende plekken onderweg zijn er prachtige wandelingen van 1 tot 2 uur om de reis te onderbreken. In de bergen van Bajawa kijk je je ogen uit als je wandelt door traditionele dorpen,  en bij de Komodo-eilanden en Riung kun je niet alleen wandelen, maar ook fantastisch snorkelen.
 
Vraag 8: Wat doe je liever? Op één plek in een all inclusive resort of eilandhoppen?
A.Het liefst verblijf ik mijn hele vakantie in een all inclusive resort. Ik hoef drie weken mijn koffers niet meer in- of uit te pakken, en ik kan kiezen uit wel vijf verschillende restaurants met westers eten. Ik voel me helemaal thuis!
B.Het liefst ontdek ik veel verschillende dingen. Eilandhoppen lijkt me leuk!
 
Verwacht op Flores geen all inclusive of vijfsterrenresorts. De meeste accommodaties zijn klein en heel eenvoudig. Flores is een perfect eiland om te combineren met een avontuurlijke rondreis naar verschillende Kleine Sunda-eilanden. Je kunt Flores en de nabijgelegen Komodo-eilanden goed combineren met andere Kleine Sunda-eilanden, zoals Lombok met de Gili-eilanden en Bali. In 3 weken kun je een mooie eilandenrondreis maken! Tip: heb je meer dan 3 weken, neem dan wat relaxte stranddagen aan het begin en het einde van je reis!
 
Vraag 9: De komodovaraan die alleen voorkomt op de Komodo-eilandengroep is uitgeroepen tot Unesco Erfgoed en tot 1 van de 7 New Wonders of Nature. Wil jij hem in levende lijve zien?
A.Ik ben doodsbang voor dieren. Een dodelijke, uit de kluiten gewassen oerhagedis? Ik moet er niet aan denken. Ik ben al bang voor een fruitvlieg!
B.Een komodovaraan zien van 3 meter lang en 100 kilo zwaar lijkt mij een unieke ervaring!
 
Ben je bang voor van alles en nog wat, dan is een avontuurlijke Flores-reis wellicht niet echt iets voor jou. Het meest avontuurlijke van de rondreis is de tweedaagse boottocht door de Komodo-archipel, waarbij je aan dek blijft slapen. Je wandelt dan op twee eilandjes om de komodovaraan te spotten en je hebt tijd om te snorkelen. Als alternatief kun je ook vanuit Labuan Bajo een boottocht van één dag doen: je gaat dan alleen op het eiland Rinca op zoek naar de komodovaraan en slaapt ’s avonds veilig in je hotelbed.
 

De uitslag:

 

Tel hoe vaak je A of B hebt geantwoord.
 
 
De meeste A’s
Helaas, jij bent niet avontuurlijk genoeg voor Flores. Dat geeft niets, je kunt er beter thuis achter je computer achter komen, dan huilend aan het andere eind van de wereld. Wil je toch graag naar Indonesië? Kijk eens naar onze Bali-reis. Op Bali kun je authenticiteit combineren met luxe hotels. Stel je voor dat je in een heerlijk strandhotel met uitzicht op zee verblijft, of in een gezellig hotelletje vlak bij leuke winkeltjes en heerlijke spa’s. Vanuit je hotel kun je excursies in de omgeving maken. Een mooie mix van comfort en een beetje avontuur!
 
De meeste B’s
Gefeliciteerd! Jij bent avontuurlijk genoeg voor Flores! Je houdt van afwisseling, natuur en ontmoetingen met locals. Je vindt het leuk om te snorkelen en om te wandelen door rijstvelden en traditionele dorpen. Je kunt wel wat hebben, klaagt niet snel en ziet er wel de humor van in als iets anders loopt dan gepland.
 
Kijk naar het filmpje van Flores hierboven om helemaal in de stemming te komen en stel zelf je reis samen met Bouwstenen Kleine Sunda-eilanden. Of kijk bij Rondreis Kleine Sunda-eilanden als je meer wilt weten over reizen op Flores.
 
Evenveel B’s als A’s
Wat jij nodig hebt, is persoonlijk advies. Bel ons tijdens kantooruren op 030 - 32 00 650 en wij stellen samen met jou een reis samen. Misschien is een combinatie van onze bouwstenen dé oplossing voor je. Combineer bijvoorbeeld de avontuurlijke eilanden Flores en Komodo met wat relaxte bouwstenen op Bali aan het begin en einde van je reis. Zo heb je the best of both worlds.

Zelf naar Flores reizen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Indonesië reizen - 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter