Dwars door Banten, de provincie van Multatuli

Indonesie reizen - West Java - Banten

Paulien, 19 januari 2013
Sumur, Indonesië

We rijden door Banten, de provincie waar Multatuli zijn Max Havelaar situeerde. Op weg naar de dorpen van de Baduy, rijden we over het Javaanse platteland. Er wordt nog geploegd met karbouwen. De tijd lijkt stil te hebben gestaan. Dat komt goed uit, want we zijn op weg naar de dorpen van de Baduy, een volk dat vasthoudt aan zijn eeuwenoude tradities.
 
Als we uitstappen om fotos van de ploegen met karbouwen te maken, komt een vrouw met haar kinderen voorzichtig dichterbij. De jongste duwt ze in mijn armen en de puber maakt met haar mobieltje een foto. Haar moeder vindt het een stuk leuker dan de kleuter zelf... Die enge blanke vrouw! Vroeger maakten wij alleen fotos van mensen, met de komst van mobieltjes met camera's heeft opeens ieder gezin een camera. En nu staan wij dus veelvuldig op de foto! Maar dit geeft mij ook de kans om ongegeneerd fotos van hen te maken!
 
In de plaats RangkasBitung rijden we over de Jalan Multutuli (Multatuli straat). Ook een oude apotheek draagt de naam Multatuli.  We kopen dagelijkse levensmiddelen, zoals olie, thee en suiker, om aan de Baduy te kunnen geven als dank voor ons bezoek. In het winkeltje zijn ook allerlei lokale cakejes te koop, met als belangrijkste ingrediënt palmsuiker. De eigenaresse wacht niet af wat ik uitkies, maar legt het dienblaadje vol met de medeling dat dit alle lokale specialiteiten van dit district zijn, die nergens anders te krijgen zijn. Wat een goede verkooptechniek! Ik geef toe, heel veel weerstand bied ik niet!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Java - Cultuur

Indonesië reizen - Lokale cakejes. West-Java, Indonesie. Indonesië reizen - Op de foto! Banten, West-Java, Indonesie.Indonesië reizen - Banten, West Java, Indonesie.Indonesië reizen - Prachtig landschap in Banten, West Java, Indonesie.Indonesië reizen - Op de foto! Banten, West-Java, Indonesie.Indonesië reizen - Ploegen met karbouw, Banten, West Java, Indonesie.Indonesië reizen - Multatuli, Banten, West-Java, Indonesie.Indonesië reizen - Ik stribbel niet tegen!Indonesië reizen - Sundanese vrouw. Banten, West-Java, Indonesie.

Laat hier je reactie achter