BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Foodies opgelet: 3 échte toprestaurants op Java en Bali!

Eten in Indonesie - Restaurant Jakarta - Restaurant Bali

Stop een nette outfit in je koffer en laat je culinair verwennen in een bijzonder restaurant in Indonesië. Drie restaurant tips voor als je in Indonesie bent!

Indonesië | 27-10-2013
Paulien van der Geest

Stop een nette outfit in je koffer, met bijpassende schoenen (slippers worden vaak niet geaccepteerd), en laat je culinair verwennen in een bijzonder restaurant in Indonesië.
 

1. Gastronomisch wereldtop: Mozaic in Ubud, Bali

Mozaic is uitgeroepen tot één van de beste restaurants van heel Zuid-Oost Azië en behoort daardoor tot de wereldtop. Het zit ‘verstopt’ in Ubud, een dorp met maar 1 stel stoplichten! De gastronomische menu’s zijn een feest voor de smaakpapillen. Er zijn 4 verschillende menu’s van 6 gangen. Alle gerechtjes zijn prachtig opgemaakt. Op tafel staat een mandje met exotische kruiden en andere ingrediënten. Bij elk gerecht wordt toegelicht en aangewezen welk bijzonder ingrediënt erin zit. Het Chef’s Tasting menu (ca. €75) verandert aan de hand van de verse seizoensingrediënten op de markt. Het Suprise Menu (ca. €100) won vele awards en zette Mozaic op de gastronomische kaart. Dit restaurant met chef Chris Salans aan het roer is ongeëvenaard!
 
Een ander culinaire hoogtepunt in Ubud is het volgen van een kookworkshop bij een Balinese familie thuis. Obbo is dé reisspecialist voor Indonesië en helpt je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis-op-maat!
 
 

2. Biologisch fusion cooking: The Damai in Lovina, Bali

Verborgen in de bergen bij Lovina ligt het serene en luxe resort Damai, ideaal voor een romantisch diner. Het alom geprezen restaurant combineert biologische groenten uit eigen tuin met vers gevangen vis en geïmporteerde delicatessen. De fusion van westerse en Aziatische ingrediënten zorgen voor een innovatieve menukaart, waar zelfs al een kookboek en verschillende tijdschriftartikelen aan zijn gewijd. Een dagelijks wisselend driegangenmenu (ca. €30) steekt klassieke Balinese gerechten in een vernieuwend jasje. Verwen al je zintuigen op dit hemelse plekje!
 

3. Rijsttafel met 12 serveersters: Oasis in Jakarta, Java

Met een bezoek aan restaurant Oasis reis je terug in de tijd naar Nederlands-Indië. Hier geniet je van een authentieke Indische Rijsttafel (ca. €30) in de bijzondere ambiance van een koloniale villa in Jakarta. Deze wordt opgediend door een stoet van 12 serveersters in traditionele kleding, die één voor één een gerecht uitserveren. Een hele ervaring! Nog niet uitgegeten? Dan komen alle 12 prachtige dames nog een keer langs om je te bedienen. Het is moeilijk om hier niet een beetje verlegen van te worden. Lady Diana, Bill en Hillary Clinton en Phil Collins zijn een paar van de beroemde gasten die je voorgingen!
 

Ontdek zelf de Indonesische keuken

Naast prachtige stranden, eeuwenoude tempels, prachtige natuur en rokende vulkanen heeft Indonesië ook het enorme grote pluspunt dat je er heerlijk kunt eten. Of het nu in één van bovenstaande restaurants op Bali en Java is of bij een street food stalletje in een klein dorpje op Sumatra, je likt je vingers er bij af!  Obbo is onze Indonesië kenner én foodliefhebber (hij heeft zelfs een restaurantje op Sumatra gerund!) bij uitstek en assisteert je graag bij het bepalen van de route, de keuze in accommodaties en het samenstellen van het programma voor jouw reis naar Indonesië. Wist je trouwens dat we ook heel leuke culinaire ontdekkingstochten op een brommer in Yogyakarta aanbieden?

Loopt het water je al in de mond? Boek dan een reis naar Indonesië en laat je culinair verwennen!

Tags: Bali - Java - Culinair - Tips

Indonesië reizen - Terras van restaurant Mozaic. Ubud, Bali.Indonesië reizen - 12 serveersters voor de rijsttafel. Oasis, Jakarta.Indonesië reizen - Prachtig vers eten bij Damai, Lovina. Indonesië reizen - Bijzonder eten bij Mozaic, Ubud.Indonesië reizen - Terras van restaurant Damai, Lovina, Bali.Indonesië reizen - Restaurant Mozaic. Ubud.Indonesië reizen - Indische ambiance in restaurant Oasis, Jakarta.Indonesië reizen - Bijzonder eten bij Damai, Lovina, Bali .Indonesië reizen - Sfeervol eten op de berg bij Damai, Lovina.Indonesië reizen - Culinair genieten bij Damai Lovina. 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter