Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Gratis online reisgids Bali!

Bali vakantie - Bali reisgids - Indonesie reizen - Reisadvies Bali - Hoogtepunten - Excursies Bali

Wil je op vakantie naar Bali? Ben je op zoek naar meer informatie over een plaats of activiteit op Bali? Of heb je je vakantie al geboekt en wil je je inlezen? Dan vind je nu op onze website een gratis online reisgids over Bali! In dit nieuwsbericht tref je alvast een voorproefje en de link naar de complete online reisgids.

Indonesië | 29-04-2015
Paulien van der Geest

Ben je je vakantie op Bali aan het samenstellen en op zoek naar meer informatie over een plaats of activiteit op Bali? Of heb je je vakantie al geboekt en wil je je inlezen? Op deze pagina tref je al vast een voorproefje van de online reisgids Bali. Op onze website vind je de hele gratis online reisgids over Bali
 
 
 
Bali is met een oppervlakte van 5561 km2 ongeveer zo groot als de provincie Noord-Brabant. Er wonen zo’n 4 miljoen mensen, waarvan 92% als godsdienst het Agama Hindu Dharma aanhangen (ook wel Balineeshindoeïstisme genoemd). Ieder jaar bezoeken zo’n 2 miljoen vakantiegangers het eiland. De toeristen worden naar Bali getrokken vanwege de gastvrije mensen, de bijzondere cultuur met vele tempelceremoniën, de prachtige rijstvelden, het lekkere eten en  de mooie stranden. Bali is echt een eiland waar je heerlijk én voordelig kunt genieten van je vakantie.
 

Hoogtepunten Bali

​​

Dit moet je weten als je Bali bezoekt

Op Balinees Oudjaarsavond ‘Ogoh-ogoh’ worden de demonen van het eiland verjaagd. Dit gebeurt door middel van afzichtelijke monsters gemaakt van papier-maché, ogoh-ogoh genaamd. De monsters worden door jongeren onder veel kabaal door de straten gedragen. Een uniek en kleurrijk spektakel om mee te maken! De volgende dag, ‘Nyepi’ geheten, is het hele eiland in stilte gehuld. De Balinezen mediteren op de nieuwe dag van het jaar. Niemand mag zijn huis of hotel uit! Lichten mogen niet of slechts beperkt worden aangedaan en zelfs het vliegveld is gesloten. Dit is uniek in de wereld! Ben je tijdens deze unieke dagen op Bali zorg dan dat je in een lekker hotel met zwembad zit, waar ze tijdens Nyepi overdag eten voor je maken.
 

Bali weetjes

Opvallende bevolkingsgroep: Bali Aga, de traditionele bevolking van Bali, die meestal in de bergen wonen en een andere adat (gebruiken) heeft dan de rest van Bali.
Typisch eten Bali:  Babi Guling (geroosterd varken aan het spit), Lawar (groentemix met kokos, gemengde kruiden en specerijen), Bebek Betutu (geroosterde eend).
Nationaal Park: Taman Nasional Bali Barat, vooral bekend van Menjangen eiland.
Bedreigde dieren: Bali Starling.
Hoogste piek: Gunung Agung ( 3.142m).
Vulkaan beklimmen: Gunung Agung (3142m) is niet altijd goed bereikbaar, Gunung Batur (1717m) wordt daarom vaak beklommen.
Grootste meer: Batur meer.
UNESCO erfgoed: Cultuur landschap van Bali: Het Subak systeem als uiting van de Tri Harta filosofie. De subak weerspiegelt het filosofisch concept van Tri Hita Karana, die het rijk van de geesten, de menselijke wereld en de natuur samenbrengt. Het subak systeem heeft Bali in staat gesteld om de meest productieve rijst telers in de Indonesische archipel te worden.
 

Gratis online Bali Reisgids

Smaakt dit voorproefje naar meer? Op onze website tref je nu de complete online reisgids Bali. Helemaal gratis!
Je kunt op onze website ook meer lezen over Bali reizen of zelf je Bali vakantie samenstellen
 
Foto credit: Bibi Vet, Eric Burgers, Jeroen Nieuwenhuisen en Danielle Vogelaar.

Blader door de gratis online reisgids Bali!

Tags: Bali - Bali

Indonesië reizen - 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter