Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Ja, ik wil!

Indonesie reizen - Sulawesi - Duiken - Pulisan - Bangka eiland - Snorkelen

We gaan off the beaten track naar een afgelegen ressort in de jungle. Eenvoudige houten huisjes op palen hebben uitzicht op het strand. Een romantische locatie...

Indonesië | 29-03-2009
Paulien

Onze volgende bestemming is een afgelegen jungle resort aan het strand in Noord Sulawesi. Ruben en Hanneke, een leuk koppel die we met duiken op Bunaken hebben leren kennen, gaan mee. Na twee uur rijden stopt de weg. Letterlijk. Vanaf hier moeten we een kilometer (kwartier) door de jungle lopen. Geweldig!

Het ressort bestaat uit 8 houten huisjes op palen, allen met uitzicht op het strand. Tussen de bomen zijn hangmatten gespannen. In het open restaurant worden 3 maaltijden per dag geserveerd, want er is niets anders in de buurt. Je kunt niets en je hoeft ook niets. Op slag wordt je relaxed.

De avond voor onze laatste dag willen Hanneke en Ruben heel erg graag duiken op het Bangka eiland. Helaas moeten wij een beetje zuinig doen met ons backpack budget. We kunnen niet een jaar lang maar alles kunnen doen waar we zin in hebben, dan zijn we binnen een half jaar weer thuis.

“Dan trakteren wij jullie!” zeggen ze. Dat gaat ons iets te ver. Toch staan onze nieuwe vrienden erop dat we er morgen een leuke dag van gaan maken met zijn vieren… en zij trakteren want…“We gaan trouwen!” Hanneke straalt: “Gisteravond heeft Ruben me ten huwelijk gevraagd!”

Aangezien we afgesloten van de buitenwereld zitten, geen mobiel netwerk, geen internet, zijn wij de eersten die het weten en dat terwijl we hen nog maar een paar dagen kennen! Terwijl ik naar alle romantische details vraag, is Ferry meer geïnteresseerd in de praktische kant van het verhaal. Hij vraag Ruben: “Hoe weet je eigenlijk hoe groot de ring moet zijn?” “Ehm, ringmaat 18 liefje, ringmaat 18!” vertel ik hem. Wie weet zijn de wonderen de wereld nog niet uit… ;-)

Als we op 20 meter diep zitten, ontsnapt de zuurstof uit Ferry’s reserve regulator. In een paar minuten is hij een kwart van zijn tank kwijt. De duikinstructeur probeert het te fixen, maar nu krijgt Ferry helemaal geen zuurstof meer! Hij moet gebruik  maken van de reserve regulator van de instructeur, samen op 1 tank dus. Na een paar spannende minuten is het opgelost. Ferry blijft er rustig onder en heel eerlijk gezegd ben ik blij dat het mij niet overkomt! Ik denk dat ik nooit meer zou gaan duiken!

We zwemmen over een verzonken huis en zien een babyhaai onder een rots liggen. Het is zo mooi, dat ik de tijd vergeet. Opeens zie ik dat ik nog maar 50 bar heb en officieel naar boven moet. Ik waarschuw de instructeur en baal dat dit het einde van mijn duik betekent, ik ben nog lang niet uitgekeken. Maar de instructeur gebaart dat ik mee moet met de groep. Op onze safety stop, op 5 meter onder water, zie ik aan mijn meter dat mijn tank bijna leeg is en ik merk dat ik langzamerhand steeds moeilijker zuurstof krijg… Als ik echt bijna geen zuurstof meer krijg, ga ik naar de oppervlakte. Wie had kunnen denken dat ik het jammer zou vinden dat de duik voorbij is! Duiken?… ja ik wil!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Sulawesi - Strand Duiken - Off the beaten track

Indonesië reizen - De duikcrew zet de spullen klaar.Indonesië reizen - Op weg naar Bangka eilandIndonesië reizen - Strand Bangka eilandIndonesië reizen - Paulien en Ferry op het strand van PulisanIndonesië reizen - Strand Bangka eilandIndonesië reizen - De duikboot.Indonesië reizen - Snorkelen Bangka eilandIndonesië reizen - Hangmat tussen de bomen.Indonesië reizen - Mooi strand voor de deur.Indonesië reizen - Op traditionele wijze kano uit een boom maken.Indonesië reizen - Ferry komt terug van de duik.Indonesië reizen - Gezellige avond met Hanneke en Ruben.Indonesië reizen - Houten huisjes met uitzicht op zee 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter