Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Muziek in Berastagi

Indonesie reizen - Sumatra - Berastagi - lokale mensen

In het dorpje Berastagi raken we aan de praat met Roy, een dorpsjongen van 16 die graag net zo'n rockster als Bon Jovi wil worden.

Indonesië | 17-04-2009
Paulien

Berastagi is een dorp op 1300 meter, waardoor het wat koeler is. Dit maakte het voor de Nederlanders een ideale plaats om te ontsnappen aan de zomerse warmte. Nog steeds is het bergdorpje in de weekenden druk met stadsmensen die een weekendje weg gaan. In een parkje zien we tientallen gezinnen picknicken en vliegeren. We komen zelfs een clubje Vespa rijders tegen. Ook op de markt is het gezellig druk. Geen souveniers, maar volop groente, fruit en planten, dus de lokale toeristen laden lekker in. De kinderen hebben meer belangstelling voor de huidieren als konijntjes die er te koop zijn. Gezinnen en verliefde stelletjes maken een tochtje door het dorp in een dokar, een traditionele paardenkar.
 
We verblijven in een klein guesthouse. ’s Avonds vraagt Roy, de jongen die de kamers schoonmaakt, ons hem te helpen met een liedje van Bon Jovi. Hij wil het op zijn gitaar spelen en mee kunnen zingen. Wat er tot nu toe op papier staat is nogal fonetisch, dus we doen ons best om het hele liedje op papier te krijgen.
 
Al kletsend horen we het levensverhaal van de 16 jarige Roy. Zijn vader is overleden en zijn moeder is ziek. Zijn zusje van 14 gaat naar school, maar hij is tot zijn spijt met school gestopt om geld voor zijn moeder en zusje te verdienen.  Sinds een maand werkt hij hier. Hij probeert zichzelf nu Engels te leren, door de liedjes en door met toeristen te praten. Met zijn woordenboek in de hand probeert hij ons zijn verhaal te vertellen.
 
Roy is gek op muziek, het liefste drumt hij, maar daar moet hij een drumhok voor afhuren. Verder speelt hij gitaar, piano, orgel en fluit. Hij heeft al vaak een muziek wedstrijd gewonnen en zo komt hij aan zijn mobiel, zijn gitaar en zijn stoere zwarte T-shirt met ‘Rock’ erop. Deze jongen is echt ambitieus en droomt van een toekomst als muzikant. Bon Jovi of Slash, dat lijkt hem wel wat.
 
Als hij merkt dat Ferry ook drumt zie je hem in adoratie naar Ferry kijken. De volgende avond komt hij zijn zelfgemaakte fluit laten zien. Hij heeft er een maand aangewerkt en er komt een heel aardig geluid uit. Natuurlijk moet Ferry van hem ook proberen op de fluit te spelen. Ferry doet een aardige poging, maar al snel is duidelijk dat hij het liever bij drummen houdt. Roy maakt het niet uit, als hij maar muziek kan maken!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Sumatra - Go Local

Indonesië reizen - Vespa club, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Markt, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Markt, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Paardenkar, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Kinderen, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Markt, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Markt, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Mogen we deze als huisdier? Markt, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Konijntjes te koop op de markt, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Markt, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Kroepoek verkoper, markt, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Picknicken, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Drankjes van suikerriet. Markt, Berastagi, Sumatra 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter