Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Nieuws update: Rinjani vulkaan uitbarsting Lombok 27 september

Status update - Rinjani vulkaan - Barujari vulkaan - uitbarsting - Lombok.

Update uit Indonesië over de status van de Rinjani/Barujari vulkaan uitbarsting in Lombok.

Indonesië | 29-09-2016
Paulien van der Geest

Status update Rinjani vulkaan uitbarsting

Over de status van de vulkaan uitbarsting in Lombok hebben wij de volgende update uit Indonesië: Voorlopig is de Rinjani gesloten in een straal van 3 km. Tetebatu en Senaru, dorpen waar je gaat wandelen in omgeving van Rinjani, liggen beide ongeveer op zo'n 15 km vandaan. Je kunt je reis naar deze gebieden voortzetten als gepland. 
 

Rinjani beklimming

De Barujari berg is eenmaal uitgebarsten op 27 september. De vulkaan ligt dichtbij de vulkaan Rinjani, een populaire toeristische bestemming. Een kleine 400 toeristen waren tijdens de uitbarsting de Rinjani aan het beklimmen, een deel daarvan is teruggekeerd van de 2 of 3 daagse wandeling, een ander deel heeft gewoon zijn trip afgemaakt.
 

Foto: ANP/Nu.nl
 

Vliegvelden

Vliegvelden ondervinden geen hinder en zijn gewoon geopend. Volgens berichtgeving in Indonesië is deze uitbarsting niet veel anders dan een 'normale' uitbarsting. Indonesië wordt The Ring of Fire genoemd. Er zijn meer dan 400 vulkanen in Indonesië, waarvan er 130 actief zijn. Deze actieve vulkanen worden continue gemeten voor verandering in activiteit. Actieve vulkanen, zoals Bromo, Ijen, Senaru, Merapi, Rinjani, Kelemutu zijn een bezienswaardigheid in Indonesië en kunnen normaliter zonder veiligheidsrisico bezocht worden. Volg rondom vulkanen, en zeker bij verhoogde activiteit, altijd de aanwijzingen van de overheid instanties op.

Je reis plannen met Indonesie experts? Vraag Footprint Travel!



 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter