Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

NIEUWSBERICHT Bikini veroorzaakt file in Indonesië!

Flores reizen - Kledingadvies Indonesië - Cultuur Indonesië

Onlangs verscheen in de Indonesische krant JAKARTA POST het volgende bericht: ‘Op het eiland Flores was vandaag sprake van een complete verkeerschaos. Aan de kust bij Ende werd een lange file veroorzaakt door mensen die naar een jong echtpaar op het strand keken. De vrouw was enkel gekleed in een bikini aan het zonnebaden en aan het zwemmen.

Indonesië | 20-07-2015
Paulien van der Geest

NIEUWSBERICHT

Bikini veroorzaakt file in Indonesië!

 
Onlangs verscheen in de Indonesische krant JAKARTA POST het volgende bericht:
‘Op het eiland Flores was vandaag sprake van een complete verkeerschaos. Aan de kust bij Ende werd een lange file veroorzaakt door mensen die naar een jong echtpaar op het strand keken. De vrouw was enkel gekleed in een bikini aan het zonnebaden en aan het zwemmen. Naar verluidt wist het Franse stel niet dat Indonesische vrouwen zich nooit slechts gekleed in bikini op het strand vertonen. Het koppel bleek zich echter nergens van bewust. De mensen in de file hadden geen enkel probleem met het oponthoud…’
 
 
De hierboven omschreven gebeurtenis is echt, maar het heeft de lokale krant natuurlijk niet gehaald, dat is maar een grapje. Toch is het handig om iets te leren van deze Franse reizigers! We hebben 5 wetenswaardigheden rond het zwemmen en zwemkleding voor je op een rij gezet.
 

1: Indonesiërs zwemmen in T-shirt en short

Het zal je opvallen dat Indonesiërs veel bedekter de zee in gaan dan wij. Voor zowel mannen als vrouwen is het normaal om een (zwem)short met een T-shirt aan te hebben. Maar soms zie je ook mensen met jeans, T-shirt – en vrouwen ook nog met een hoofddoek – de zee ingaan. Naast religieuze overwegingen, kan ook het simpelweg niet hebben van zwemkleding een rol spelen.
 
 


2: Een witte huid is een statussymbool

Een groot verschil met onze westerse cultuur is dat Indonesiërs graag zo wit mogelijk blijven. Bij ons is een bruine huid een statussymbool, want het laat zien dat je op vakantie bent geweest. In Indonesië is juist een witte huid een statussymbool. Want een lichte huid laat zien dat je niet op een rijstveld hoeft te werken voor je dagelijkse bordje nasi en het hebben van een lichte huid wordt als mooi en aantrekkelijk beschouwd. Als Indonesiërs op het veld werken of gaan fietsen of wandelen in de natuur, dan zullen ze vaak kleding met lange mouwen en een lange broek aandoen tegen de zon.
 

3: Zwemmen met locals? Trek een T-shirt, broek of sarong aan

Ben je in een afgelegen gebied of ga je zwemmen met de lokale kinderen in de rivier, trek dan op zijn minst een hemdje of T-shirt aan over je bikini. Zo voorkom je dat je je ongemakkelijk gaat voelen, omdat zich een hele kluit tienerjongens op de kant heeft verzameld en jij het object van hun seksuele voorlichting bent geworden. In een rivier, hotspring of waterval zou je ook een sarong kunnen omdoen.
 
 


4: Bikini kan bij zwembad hotel of op toeristisch strand

Je kunt uiteraard bij het zwembad of op het strand van je hotel zonnen in bikini. En op toeristische stranden, bijvoorbeeld op Bali, kun je ook prima gaan zonnen of zwemmen in je bikini, zonder dat je aanstoot geeft.
 

5: Zorg dat je niet verbrandt bij het snorkelen

Ga je snorkelen? Dan is het dragen van een short tot je knieën en een T-shirt een must om ervoor te zorgen dat je niet zo erg verbrandt dat je een week op je buik moet slapen. En hier spreekt iemand uit ervaring!
 
Welke wijze of grappige lessen heb jij opgestoken in Indonesië? Heb jij je weleens heel ongemakkelijk gevoeld omdat je in een bikini tussen de locals was beland? Deel je ervaringen met ons en andere reizigers!
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Indonesië reizen - 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter