BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

PADI Advanced Duikbrevet op Gili Meno

Indonesie reizen - Bali - Duiken - Gili eilanden - Lombok

Na flink wat duiken in Indonesië te hebben gemaakt, besluit ik op Gili Meno voor mijn PADI Advanced te gaan.

Indonesië | 10-08-2009
Paulien van der Geest

Na alle blogs die jullie in de loop der jaren hebben gelezen over mijn enorme angst om te duiken; mijn struggle tijdens Padi Open Water; het iedere keer bijna in mijn wetsuit doen voordat we de diepte in gaan; mijn twijfel of ik ooit nog wel wil duiken, kan ik in deze blog melden dat ik Padi Advanced brevet heb gehaald! En na die clandestiene diepe duiken op 25 tot 28 meter (met Open Water mag je tot 18 meter diep) die we hier in Indonesië al gedaan hadden, kan ik zelfs zeggen: met twee vingers in mijn neus!
 
Naar 30 meter gaan was grappig omdat we daar wat testjes deden. Een knetterrood stuk plastic lijkt er zwart. Je zuurstof tank is al voor een kwart leeg tegen de tijd dat je de bodem bereikt, je moet dus echt enorm goed je zuurstofmeter in de gaten houden.
 
Een van de leukste duiken was de buoyancy duik. We moesten door hoepeltjes zwemmen en voor en achterover salto’s maken. Handig om ondersteboven te kunnen hangen en zo onder een overhangende rots te kunnen kijken. Daar wil nog weleens een babyhaai liggen te slapen namelijk, heel cute.
 
De Advanced cursus heb ik gedaan op Gili Meno, een eilandje dat bij Lombok hoort, maar makkelijk met een snelboot vanuit Bali te bereiken is. De boot zet je af op het witte strand en je stapt uit in het azuurblauw helder water: je vakantiegevoel is er direct! Er is geen gemotoriseerd verkeer op het eilandje, dat je overigens in 1,5 uur rond loopt, alleen paard en wagen. Het leven is er nog simpel. Er is bijvoorbeeld geen electriciteit, hoogstens her en der een generator. Je leeft dus meer met de natuur. Ook de accommodaties zijn een stuk eenvoudiger dan op Bali.
 
Bij het duiken zie ik een grote schildpad, maar zelfs bij het snorkelen kun je schildpadden zien. Mede dankzij het ‘schildpadden opvangcentrum’, een 5 tal opblaaszwembadjes en oude badkuipen onder een tentzeil. Hier worden schildpadjes groot gebracht en uitgezet als ze sterk zijn.
 
’s Avonds eten we heerlijk vis van de barbecue in houten platformpjes met kussens aan het strand. Super relaxed! Gili Meno is voor iedereen uit de groep een hoogtepunt op de reis!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Bali - Lombok - Gili eilanden - Strand Duiken - Off the beaten track

Indonesië reizen - Lokale bookshop op Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Schildpadden Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Vrouw verkoopt haar waren op het strand - Gili MenoIndonesië reizen - Chillen op Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Paardenkar Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Fantastisch snorkelen op Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Schildpadden opvang Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Vis op de BBQ - Gili Meno - Gili eilandenIndonesië reizen - Uit eten Gili Meno - Gili eilanden 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter