BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Romantische huwelijksnacht? NOT!

Indonesie - Borneo - Kalimantan - Banjarmasin

We komen onverwachts terecht op een lokale bruiloft... en Ferry blijkt de bruidegom te kennen.

Indonesië | 19-02-2011
Paulien van der Geest

We maken een nieuwe reis naar Indonesië, om ons nieuwe Footprint Travel programma op Kalimantan wilden uit proberen. Its a hard job, but somebody’s got to do it ;-)

Onze auto met chauffeur en gids staan al klaar op het vliegveld. Als we het leuk vinden, dan kunnen we een bezoekje brengen aan een bruiloft van een vriend van de gids. "Is dat niet een beetje gek?" vragen wij. We kunnen ons niet voorstellen dat er onbekende mensen op een bruiloft in Nederland komen 'Party crashen'. "Nee hoor, geen enkel probleem," zegt de gids. "Voor een beetje bruiloft wordt zo’n 1500 man uitgenodigd! Hoe meer hoe beter. De gasten eten en drinken iets en vertrekken binnen een (half) uur weer om plaats te maken voor de volgende gasten. En om naar de volgende bruiloft te gaan, want een doorsnee zondag kan zo maar 3 bruiloften betekenen!"
 
We worden meegetroond naar de bruid en bruidegom die helemaal opgetuigd verlegen staan te lachen. Zij zijn in het huis, terwijl alle gasten buiten plezier hebben. Het lijkt me echt supersaai om bruidspaar te zijn! Iedere gast gaat eerst naar binnen om te feliciteren en drukt de bruidegom een envelopje met inhoud in de hand. De gids heeft ons gelukkig hierover geinformeerd, dus wij staan niet met lege handen. Ferry staat de bruidegom verbaast aan te kijken. “Eh, ben jij soms ook gids? Was je soms een jaar of 15 geleden al trekkinggids in Loksado?” Als de bruidegom bevestigend antwoord, weet Ferry het zeker. De bruidegom was zijn gids toen hij op zijn 15 jaar geleden 3 dagen door de jungle heen banjerde! Bizar!

Terwijl we een hapje eten krijgen, doet onze gids nog even uit de doeken wat zich ongeveer afspeelt tijdens de huwelijksnacht. Aangezien er geen sprake is van sex voor het huwelijk, krijg je je 'voorlichting' van je vrienden. Die vertellen bijvoorbeeld dat ze ‘het’ 6x hebben gedaan op hun huwelijksnacht. Onze gids wilde geen belangrijk telefoontje missen, en pakten dus iedere keer dat zijn vrienden hem lachend belden om te vragen hoe het ging, de telefoon weer op! Wat een romanticus… Die 6x heeft hij dus niet gehaald!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Kalimantan Borneo - Go Local - Off the beaten track

Indonesië reizen - 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter