BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Schildpadden opvang in Pemuteran

Indonesie - Bali - Duiken Pemuteran - Schildpadden - Snorkelen - Nationaal Park Bali Barat

We zien een reuzeschildpad die zich als een kat laat aaien en een baby-schildpad die als een raket door het water schiet.

Indonesië | 03-01-2010
Paulien van der Geest

Eén van de duikshops in Pemuteran is 17 jaar geleden een schildpaddenopvang begonnen. Het begon met een paar schildpadden die verstrikt zaten in vissersnetten. Schildpadden werden normaal verwerkt tot schildpadsaté en de arme bevolking zocht schildpadeieren om op te eten. Nu betaalt de opvang 3.000 rupia (20 eurocent) per schildpadei en daar kan men 3 kippeneieren voor terug kopen. Een win-win situatie dus. Als een schildpad in een net zit, wordt de donatie die door een toerist wordt gegeven om de schildpad uit te zetten, gedeeld met de betreffende visser. Visser blij, toerist blij en schildpad blij!
 
In een grote bak zwemt Boomer, een 17 jarige reuzeschildpad van een centimeter of 70. Hij was één van de eerste schildpadden die werd uitgezet, maar hij bleef maar terugkomen als een boomerang. Na 5 pogingen hebben ze het opgegeven, maar de opvang heeft hierdoor wel geleerd dat een schildpad niet te veel aan mensen mag wennen. Nu dobbert Boomer tevreden rond, want hij laat zich heel graag op zijn schild aaien! Als een kat gaat hij liggen om geaaid te worden en als je ophoudt, biedt hij de andere kant aan. Een heel gave ervaring!
 
We zetten een babyschildpad uit in zee. Ontzettend leuk om te doen én met deze donatie kan de schildpaddenopvang zijn werk doen. De schildpad moet zelf vanaf het strand de zee in lopen. Tot 3 keer toe komt het schildpadje als een raket terug zwemmen, zijn vinnetjes lijken wel propellers. Even zijn we bang dat we met een tweede Boomer te maken hedden. De opvang biedt al aan dit schildpadje te ruilen voor een andere, maar alsof hij dat hoorde koos het schildpadje subiet het ruime sop!
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Bali - Strand Duiken - Dieren

Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter