BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Vulkaan beklimmen in Berastagi

Indonesie reizen - Sumatra - Berastagi - Sibayak vulkaan

De gekste picknickplek ooit: in de zwaveldampen aan de top van de Sibayak vulkaan bij Berastagi!

Indonesië | 18-04-2009
Paulien

Berastagi, een dorp op 1300 meter, is bekend vanwege de vulkanen in het gebied. Pollo gaat met ons mee als gids om de vulkaan te beklimmen. Als er geen werk is als gids, is hij tuinman bij het guesthouse. Hoewel het een eenvoudige klim lijkt - je moet immers vooral omhoog- zijn in de afgelopen jaren behoorlijk wat toeristen  dagenlang de weg kwijt geraakt. Vandaar dat de lokale autoriteiten ernstig afraden zonder gids te gaan lopen. Na de krantenberichten hierover bekeken te hebben, piekeren we er niet eens over en huren graag de diensten van onze gids/tuinman in. Pollo kijkt eens naar de lucht en voorspelt een heldere dag voor morgen, prima voor een beklimming.

De weg naar de top gaat dwars door de jungle. We huffen en puffen door de dichte begroeiing, waarin onze rugzak regelmatig blijft steken. Pollo trippelt omhoog alsof hij een zondagse wandeling in het park maakt en blijft glimlachend op ons wachten. Af en toe verspert een dikke, omgewaaide boom het pad en moeten we een d-tour maken. We zijn verbaasd hoe hij weet welke paadje we moeten nemen en dolblij dat we met een gids lopen.

Het uitzicht op de top is indrukwekkend. We kijken in de krater, waar op verschillende plaatsen de stoom uit de geisers komen. We ruiken de zwavel, die gele plekken op de rotsen achter laat. Er bubbelt kokendheet water uit de grond. We klimmen terug naar de kraterrand en lunchen in de ‘rotte eieren lucht’ met ons meegebrachte nasi pakketje.  Met stip de gekste picknick plek ooit!

Eenmaal weer beneden laten we onze spieren bijkomen in een hotspring.  Op de plek waar het hete water van de vulkaan om hoog komt borrelen, is een soort zwembad gebouwd. Het water is inmiddels gemengd met koud bergwater en hele families maken gebruik van dit heilzame bad.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Sumatra - Off the beaten track

Indonesië reizen - Stoom ontsnapt uit de krater van Gunung Sibayak, vulkaan BerastagiIndonesië reizen - Gunung Sibayak, vulkaan BerastagiIndonesië reizen - Krater van Gunung Sibayak, vulkaan BerastagiIndonesië reizen - Zwavel, Gunung Sibayak, vulkaan BerastagiIndonesië reizen - Stoom komt uit de Gunung Sibayak, vulkaan Berastagi 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel