Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Waarom je naar Sulawesi en Lombok op vakantie moet gaan (juist nu!)

Is een vakantie op Sulawesi, Gili eilanden en Lombok veilig?

We kunnen ons voorstellen dat je Sulawesi en Lombok, voorlopig van je lijstje van bestemmingen hebt gestreept na het rampjaar 2018. Maar, omdat wij deze eilanden en hun bevolking zo’n warm hart toedragen, willen we je graag een aantal redenen geven waarom je, misschien wel juist nu, naar Sulawesi en Lombok zou moeten afreizen.

Indonesië | 01-04-2019
Obbo Spanjaard

We geven je 5 goede redenen om direct je koffers te pakken en af te reizen naar Lombok en Sulawesi.
 

Om te kunnen herstellen van alle tegenslagen, hebben de mensen in Indonesië jouw komst hard nodig. Laat de lokale bevolking van Indonesië juist nu niet in de steek. Je zult met open armen en veel dankbaarheid worden ontvangen! Mensen zijn blij dat je er bent en zullen er alles aan doen om het je naar de zin te maken. 
 

1: Het rampgebied op Sulawesi ligt ver van alle toeristische plekken

Sulawesi is een groot eiland. De stad Palu en de omliggende streek, Donggala genoemd, liggen op zo’n 1000 kilometer van de hoofdstad Makassar verwijderd. Op alle andere plekken waar toeristen graag komen, of dat nu Torajaland is, het Posomeer, de Togian Eilanden of Bunaken, is niets aan de hand. Hier zijn geen bevingen geweest en dus zijn alle toeristische faciliteiten intact en ook de infrastructuur is als vanouds.
 

2: Op Lombok zijn er nog heel veel plekken waar je gewoon heen kunt gaan

Lombok is een veel kleiner eiland en de noordkust is heel zwaar getroffen. Hier wordt hard gewerkt om alles weer op te bouwen en voor de zomer van 2019 weer klaar te zijn. Aan de noordkust liggen, buiten de twee stadjes waar je aan de beklimming van de Rinjani kunt beginnen, relatief weinig toeristische plekken. De rest van het eiland, waar de meeste andere toeristische hoogtepunten, zoals Senggigi, Tetebatu en de zuidkust, gelegen zijn, kunnen gewoon bezocht worden.
 

3: De heropbouw is in volle gang

In de rampgebieden zelf zijn ze met man en macht aan het werk om het normale leven weer op te pakken. Het puin wordt geruimd en de infrastructuur wordt hersteld. Zo is op Sulawesi het duikresort dat wij gebruiken en op ongeveer 15 kilometer van de stad Palu ligt, inmiddels weer open. Op Lombok zijn de twee voornaamste toeristische gebieden: Senggigi en de Gili–eilanden weliswaar zwaar getroffen, maar was de verwoesting geenszins totaal. De bevolking is nu bezig om hotels en andere toeristische infrastructuur op deze plekken te herstellen. Sommige hotels hadden nauwelijks schade. De eerste klanten overnachten sinds eind augustus 2018 alweer op de Gili-eilanden.
 

4: De Anak Krakatau ligt heel ver van toeristische gebieden op Sumatra en Java

Vlak voor de kerstdagen van 2018 werd Indonesië opgeschrokken door een volgende natuurramp. Door een uitbarsting van de Anak Krakatau, vond er in zee een aardverschuiving plaats, die weer zorgde voor een tsunami van 1 tot 3 meter hoog. Omdat het ook nog eens springvloed was, was het effect veel groter dan normaal. Daarbij was het een lang feestweekend, waardoor er allemaal Indonesische toeristen uit de grote steden, op het strand feest vierden. Een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden. De toeristische gebieden liggen ver weg van de Anak Krakatau, als toerist kun je nog steeds veilig naar Sumatra en Java.
 
 

5:  De mensen in Indonesië hebben de inkomsten uit toerisme juist nu nodig

Indonesië heeft een zwaar jaar achter de rug, met een aantal grote natuurrampen, die tot veel schade en ander menselijk leed hebben geleid. Als de toeristen nu ook nog eens wegblijven, dan vallen de inkomsten, nodig voor de opbouw en het alledaagse levensonderhoud, weg. Aangezien de meeste mensen in Indonesië meerdere gezinsleden moeten onderhouden van hun inkomen, is dat een strop voor velen. Ga dus juist nu, en steun de Indonesiërs moreel en financieel! Je zult -nog meer dan normaal- met open armen verwelkomd worden door de lokale bevolking!
 

Waar ga jij naartoe op reis?

Ons team van reisfanaten zit over de hele wereld en weet de weg. Ook als er helemaal geen weg is. Wij gaan ver om jou dichtbij te brengen. Bij locals, cultuur, natuur, bij elkaar en bij jezelf. Welke bestemming wil jij beter leren kennen? Bekijk onze rondreizen Indonesië. Zit daar niet tussen wat je zoekt? Stel dan je Indonesië reis op maat samen met onze bouwstenen Indonesië.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Lombok 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter