Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Wandelen op het Dieng Plateau

Indonesie - Java - Dieng Plateau - Wonosobo

Een wandeling op het Dieng plateau en slapen in de grandeur van een oud koloniaal hotel: de tijd lijkt stil te staan.

Indonesië | 25-07-2009
Paulien van der Geest

Wonosobo is de belangrijkste plaats op het Dieng plateau. Er komen maar weinig toeristen. Het is er hoger gelegen, en daardoor koeler en vaker mistig.
 
In de eetzaal van het koloniale hotel in Wonosobo wanen we ons terug in vroegere tijden, naast nasi goreng staan Wienerschnitzel en pannenkoeken op het menu. Dat zijn geen nieuwe gerechten omdat er toeristen komen, de menukaart is gewoon nog hetzelfde als in de jaren ‘30!
 
De volgende morgen worden we met de auto verder omhoog de bergen ingebracht. Hier start onze wandeling met een gids. Restanten van oude Hindoe tempeltjes staan boven op de berg. Vroeger moet dit een groot, vooraanstaand complex zijn geweest. Met de komst van de Islam naar Java, zijn de Hindoeïsten naar Bali getrokken en de tempeltjes aan hun lot overgelaten. Toch worden er nog steeds door de lokale Islamitische bevolking offertjes gebracht. Het ene moment is de lucht stralend blauw, als we ons omdraaien en weglopen, rollen de mistflarden binnen en geven de tempel ruines een mysterieuze sfeer.
 
Het Dieng plateau heeft een soort geiser, of een platte vulkaan, ik weet niet hoe ik het beter kan beschrijven. Op verschillende plekken uit de grond komt stoomt en bubbelend water. Om het grootste gat, de kern, staat een hek. Waar de stoom naar de oppervlakte komt, veranderd keer op keer. Dus ook overal om ons heen komt op plekken stoom omhoog.
 
Een prachtige wandeling bergafwaarts brengt ons langs tuinbouw velden. Soms met groenten die we kennen, maar we zien bijvoorbeeld ook tabakplanten. We lopen door een bergdorpje lopen, en zijn verbaasd hoe anders het hier is. Mensen zijn gewikkeld in een omslagdoek en dragen manden met groenten op hun rug. Kinderen lopen achter ons aan. De tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Java - Geschiedenis Erfgoed - Off the beaten track - Bijzonder hotel

Indonesië reizen - Marktvrouw Dieng PlateauIndonesië reizen - Hindoe tempel Dieng PlateauIndonesië reizen - Dieng plateauIndonesië reizen - Koloniaal hotel WonosoboIndonesië reizen - Rijst oogsten Dieng PlateauIndonesië reizen - Koloniaal hotelIndonesië reizen - NormanIndonesië reizen - Tempel Dieng plateauIndonesië reizen - Vulkaan activiteit DiengIndonesië reizen - Zwavelmeer Dieng 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter