Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Wat betekent 'technisch faillisement' Malaysia Airlines voor de reiziger?

Indonesie reizen - Malaysia Airlines - vliegtickets

Naar aanleiding van berichten in de media over een zogenaamd ‘technisch faillissement’ van Malaysia Airlines, hebben wij een reactie gevraagd van Malaysia Airlines in Amsterdam. Zij verzekerden ons van het volgende: er is nadrukkelijk géén sprake van een faillissement, maar wel een ingrijpende sanering en hervorming.

Indonesië | 02-06-2015
Paulien van der Geest

Naar aanleiding van berichten in de media over een zogenaamd ‘technisch faillissement’, hebben wij een reactie gevraagd van Malaysia Airlines in Amsterdam. Zij verzekerden ons van het volgende: er is nadrukkelijk géén sprake van een faillissement, maar wel een ingrijpende sanering en hervorming.
 

Bericht NU.nl : Malaysia Airlines is 'technisch gezien failliet

Luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines is "technisch gezien failliet" en heeft een "harde reset" nodig om terug in de zwarte cijfers te komen. Dat meldt de topman van Malaysia Airlines, Christoph Müller, maandag tijdens een persconferentie. Malaysia Airlines gaat 6000 werknemers ontslaan om grote hervormingen mogelijk te maken. Müller noemt dit onvermijdelijk. Het banenverlies komt niet als een verrassing. Malaysia Airlines maakte dit eind augustus 2014 al bekend. Voor veertienduizend anderen is het mogelijk te solliciteren binnen de nieuwe formatie. Ook wil Müller twee A380 turbo jets verkopen. Totdat Malaysia Airlines weer op eigen krachten is, krijgt ze ook nog financiële steun van de Maleisische regering.
 

De reorganisatie is ‘oud nieuws’

Als je even iets verder zoekt op internet is al vrij duidelijk, dat het nieuws eigenlijk ‘oud nieuws’ is. Er wordt niets gezegd wat niet in augustus 2014 al bekend was. Malaysia Airlines maakte eind augustus 2014 al bekend dat 6000 arbeidsplaatsen verloren zouden gaan. In die maand werd ook bekend dat de Maleisische overheid het vliegbedrijf ging nationaliseren. Van een gecontroleerd faillissement was ook in deze plannen al sprake. Malaysia Airlines is zijn reorganisatie plannen aan het uitvoeren zoals gepland. Het nieuws van vandaag, is dus eigenlijk geen nieuws. 
 

Reactie Malaysia Airlines Amsterdam

Wij belden voor alle zekerheid met Malaysia Airlines in Amsterdam.
“Het is bij ons gewoon business as usual. De passagier zal geen hinder ondervinden van onze reorganisatie. De term ‘technisch failliet’  is uit de context gehaald en gaat over het feit dat wij per 1 september letterlijk op een nieuw bedrijf overstappen. Dit heeft verder geen impact heeft op de passagier noch op de samenwerking met reisorganisaties.“
 

Wat betekent het concreet voor je reis?

In de reorganisatie komt de nadruk te liggen op vervoer binnen de eigen regio, want dit is het meest winstgevend. Voor intercontinentaal vervoer gaat het bedrijf meer samenwerken met samenwerkingspartners in het buitenland, waaronder KLM. De dagelijkse rechtstreekse retourvlucht tussen Kuala Lumpur en Amsterdam Schiphol, die samen met KLM wordt aangeboden, blijft bestaan.
 
Conclusie: Dit ‘technische faillisement’ of beter gezegd het per 1 september overstappen op een nieuw bedrijf geen invloed op de reeds geplande vluchten. We hopen je hiermee gerustgesteld te hebben. Jouw vakantie gaat gewoon door!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Indonesië reizen - 

Blogs over Indonesië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter