Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Insider tip: Ontdek Myanmar van de gebaande paden

Myanmar reizen - Hsipaw - Golden Rock - Gokteik viaduct - Ngwe Saung - Chin State

Nu Myanmar steeds meer op de Aziatische toeristenroute komt te liggen zijn er een aantal bekende hoogtepunten die druk bezocht worden in het land: Yangon, Mandalay, Bagan en het Inle meer. Er zijn echter ook bestemmingen die open voor toeristen zijn maar veel minder bezocht worden. Je moet er wat moeite voor doen om te komen maar op deze plaatsen kun je er zeker van zijn dat je het authentieke Myanmar ziet.

Myanmar | 17-09-2018
Obbo Spanjaard

Nu Myanmar steeds meer op de Aziatische toeristenroute komt te liggen zijn er een aantal bekende hoogtepunten die druk bezocht worden in het land: Yangon, Mandalay, Bagan en het Inle meer. Er zijn echter ook bestemmingen die open voor toeristen zijn maar veel minder bezocht worden. Je moet er wat moeite voor doen om te komen maar op deze plaatsen kun je er zeker van zijn dat je het authentieke Myanmar ziet.
 

Met duizenden pelgrims naar de Golden Rock

Een verblijf aan Yangon is heel goed uit te breiden met een bezoek aan dit pelgrimsoord. Om er te komen moet je, na een paar uur gereisd te hebben vanaf Yangon, een uur in een open vrachtwagen samen met andere pelgrims een zeer bochtige weg beklimmen. De Golden Rock zelf biedt, naast de gelegenheid om te zien hoe de lokale mensen van deze bedevaart een echt gezinsuitje maken, bij helder weer prachtige uitzichten op het omringende laagland.
 
Azië experts Obbo en Denise woonden allebei enkele jaren in Zuid-Oost Azië en reizen er nog altijd veelvuldig rond. Ze helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale rondreis.
 

Wandelen langs bloemen en velden bij Hsipaw

Aan de oostgrens met China ligt de Chan-staat. Je rijdt er vanuit Mandalay met de auto in 6 uur naar toe. In deze hoge koele berglanden kun je prachtig wandelen rond Hsipaw, een stadje dat alle toeristische faciliteiten biedt die je nodig hebt. Vanwege de afgelegen ligging is de omgeving heel ongerept, en bezaaid met vele dorpjes van minderheden. Je kunt er prima dagtochten maken met een gids of meerdaagse trektochten. Wandel je er aan het eind van het regenseizoen, dan is het land bezaaid met een gele gloed van miljoenen bloeiende wilde zonnebloemen.
 
Bij Footprint Travel geloven we dat ontmoetingen met lokale mensen, je voor altijd bij blijven. Van de gebaande paden ervaar je het land, de natuur en de bevolking pas echt. Wij zijn doorgewinterde reisfreaks die onze reizigers het land écht willen laten ervaren, en we willen dat de bevolking en de bestemming beter worden van de ontmoeting.
 

Met de trein over het Gokteik viaduct

Een bezoek aan Hsipaw is goed te combineren met een spectaculaire treinrit. In de morgen vertrekt de trein vanaf het stationnetje van Hsipaw voor een rit van 10 uur naar Mandalay. Het traject voert door prachtig groene hooglanden en onderweg wordt op een aantal stations gestopt. Hier kun je proviand inslaan bij een van de marktvrouwen die langs de rails bivakkeren. Hoogtepunt van de rit is het prachtige Gokteikviaduct, dat een diep ravijn overspant. De trein gaat hier in slakkenvaart overheen, zodat je genoeg tijd hebt om spectaculaire foto’s te nemen. Tip: Combineer met hill station Pyi Oo Lwin waar je de Botanische tuinen bezoekt, de treinrit duurt dan 8 uur.
 
 

Gouden lege stranden bij Ngwe Saung

Hoewel Myanmar niet direct als strandbestemming bekend staat zijn er lange, lege en gouden stranden in overvloed aan de Golf van Bengalen. Ngapali is de bekendste ervan maar, hoewel je daar bepaald niet wordt overlopen door toeristen, Ngwe Saung is nog rustiger en ongerepter. Dit is het strand waar de mensen uit Yangon ook naar toe gaan, want het is maar een paar uur met de bus van de hoofdstad. Ben je er tijdens het weekend of schoolvakanties, dan kan het er dus ineens wel druk zijn met lokale vakantiegangers.
 

Visualtraveling - Myanmar from Patrik Wallner on Vimeo.

 

Op zoek naar minderheden in de Chin State

Wil je echt op zoek naar een bestemming ‘’of the beaten track’’, reis dan westwaarts vanaf Bagan de Chin State in. Ruige bergen, verborgen dorpjes met minderheden en een beklimming van Myanmar’s hoogste berg buiten de Himalaya (Mount Victoria, 3053 meter) zorgen voor spectaculaire ervaringen. Of maak een trektocht naar afgelegen Chin minderheden waar de oude vrouwen nog gezichtstatoeages hebben.
 
3 REDENEN WAAROM REIZEN MET FOOTPRINT TRAVEL LEUKER IS!
1. avontuurlijke, individuele Myanmar rondreis op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 

Zelf reizen buiten de gebaande paden in Myanmar?

Laat je inspireren door onze Myanmar rondreizen! De rondreizen kun je heel makkelijk naar je eigen smaak aanpassen door extensies (verlengingen) en excursies toe te voegen. Vind je niet helemaal wat je zoekt? Gebruik dan onze Myanmar bouwstenen en stel je eigen reis samen. Wij helpen je graag om er een goed reisschema van te maken.  
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Myanmar 

Blogs over Myanmar


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter