Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Must sees tijdens je Myanmar rondreis

Myanmar reizen - Must sees - Yangon - Mandalay - Bagan - Kalaw - Inle meer

Myanmar is een relatief nieuwe bestemming in Zuidoost Azië, maar het land ontvangt elk jaar meer toeristen. Niet verwonderlijk, want met zijn mix van culturele en natuurlijke hoogtepunten, gecombineerd met een ongehaaste levenswijze, biedt het zowel de beginnende als ervaren Azië-reiziger vele mogelijkheden.

Myanmar | 26-11-2018
Obbo Spanjaard

Myanmar is een relatief nieuwe bestemming in Zuidoost Azië, maar het land ontvangt elk jaar meer toeristen. Niet verwonderlijk, want met zijn mix van culturele en natuurlijke hoogtepunten, gecombineerd met een ongehaaste levenswijze, biedt het zowel de beginnende als ervaren Azië-reiziger vele mogelijkheden.
 
Je kunt Myanmar zowel kort als lang bezoeken. Heb je niet zoveel tijd, dan mogen onderstaande plekken beslist niet aan je route ontbreken. Heb je langer tijd, zorg dan dat deze hoogtepunten zeker in je reisplan opgenomen worden en combineer ze met meer onbekende plekken.
 

1: Yangon - Koloniale gebouwen

Het culturele en economische hart van Myanmar is voor velen het beginpunt van een rondreis. Deze Aziatische metropool is de enige plek in Myanmar waar de moderne tijd echt doorgedrongen is, maar ook hier vind je nog genoeg plekken waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben: talloze prachtige, maar vervallen koloniale panden en rustige buurtjes waar ‘s avonds avondmarkten opgezet worden. Natuurlijk mag een bezoek aan de Schwedagon, Myanmar’s grootste en spectaculairste pagode niet ontbreken.
 
Tip: Ga fietsen aan de overkant van de Yangon-rivier, in een wereld lichtjaren verwijderd van de metropool.
 
Azië experts Obbo en Denise woonden allebei enkele jaren in Zuid-Oost Azië en reizen er nog altijd veelvuldig rond. Ze helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale rondreis.
 

2: Mandalay - Pagodas en kloosters

De tweede stad van Myanmar, een oude koningsstad, is qua sfeer totaal anders dan Yangon. Hier (nog) weinig hoogbouw en shoppingmalls, maar eindeloze laagbouw, waar het dagelijks leven zich tussen afspeelt. De stad is bezaaid met monumenten, van Mandalay Hill (geweldige zonsondergang-plek), tot pagodes en kloosters (onder meer het Shwenandaw Kyaung klooster, een prachtig exemplaar, geheel uit teakhout gemaakt). Daarnaast liggen er in buurt van de stad nog een groot aantal interessante plekken (de beroemde houten U Bein voetgangersbrug bij Amapura, het schiereiland Ava en de pagodes in Sagaing en Mingun) die een verblijf van meerdere dagen noodzakelijk maken.
 
Tip:  Bezoek de Ayeyarwady rivier tegen zonsondergang en bekijk het bruisende leven langs de rivier. Sluit de dag af met een drankje op een terras met uitzicht op het water.
 

3: Bagan - Vallei vol pagodas

Uiteraard wil iedereen Bagan bezoeken, waar op een laagvlakte meer dan 4000 pagodes verspreid liggen. De meeste van deze pagodes zijn gerestaureerd en bevatten prachtige fresco’s. Een aantal van deze pagodes kunnen beklommen worden en bieden prachtige uitzichten op de omringende tempels (en zijn daarnaast populaire plekken om de zonsondergang te zien). Huur een paard en wagen, fiets of e-bike en rijd op je gemak rond tussen de vele, vele tempels. Je zult zien dat er overal verrassingen op je wachten.
 

Tip: Maak een ballonvaart. Zeker niet goedkoop, maar in de droge maanden (november-april) een onvergetelijke belevenis. Boek ruim van te voren, want de vraag overstijgt meestal het aanbod.

Bij Footprint Travel geloven we dat ontmoetingen met lokale mensen, je voor altijd bij blijven. Van de gebaande paden ervaar je het land, de natuur en de bevolking pas echt. Wij zijn doorgewinterde reisfreaks die onze reizigers het land écht willen laten ervaren, en we willen dat de bevolking en de bestemming beter worden van de ontmoeting.
 

4: Kalaw - Afkoelen in de bergen

Wil je, naast de culturele hoogtepunten, ook iets van de natuur van Myanmar zien, reis dan naar Kalaw, een voormalig ‘hillstation’ dat de Engelsen gebouwd hebben. Koel gelegen op meer dan 1000 meter hoogte is het een ideaal toevluchtsoord voor de hitte in de warme periode (breng een dikke trui mee in de winter!) en een prima startplaats voor wandelingen door de groene hooglanden.
 

Tip: Wil je graag wat meer zien van de prachtige natuur rond Kalaw en de kleurrijke etnische minderheden ontmoeten die er wonen, maak dan een twee- of driedaagse trektocht naar het Inle Meer.

5: Inlemeer - Varen langs dorpen op palen

Verreweg de grootste attractie van Myanmar is dit bergmeer, omsloten door groene bergen. In het toeristische hoogseizoen is dit de enige plek in het land waar je echt veel andere reizigers, afkomstig uit de hele wereld, zult tegenkomen. Het 20 km lange en 10 km brede meer is dan ook prachtig, en heeft veel te bieden. Aan de oevers van het meer zijn dorpen op palen gebouwd en de bevolking heeft een unieke vorm van landbouw op z.g. drijvende tuinen ontwikkeld. Daarnaast zijn er pagode complexen en verschillende kleine industrieën te bezoeken. Een dagtocht op een longtail boot die je langs al deze plekken voert is dan ook een must.
 
Tip: Huur een gids en maak een wandeling door de groene heuvels die het meer omringen. Je wordt beloond met prachtige uitzichten.
 
3 REDENEN WAAROM REIZEN MET FOOTPRINT TRAVEL LEUKER IS!
1. avontuurlijke, individuele Myanmar rondreis op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 

Zelf Myanmar ontdekken?

Laat je inspireren door onze Myanmar rondreizen! De rondreizen kun je heel makkelijk naar je eigen smaak aanpassen door extensies (verlengingen) en excursies toe te voegen. Vind je niet helemaal wat je zoekt? Gebruik dan onze Myanmar bouwstenen en stel je eigen reis samen. Wij helpen je graag om er een goed reisschema van te maken.  
 
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Myanmar 

Blogs over Myanmar


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter