Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Adrenaline kick: Adventure activiteiten in Namibië en Victoria Falls!

Namibië rondreis: Reistips - bungee jump - skydive - kayak zeeleeuwen- raften - sandboarden - Sossusvlei - Victoria Falls

Zoek jij een onvergetelijk avontuur tijdens je vakantie door Namibië en de Victoria Watervallen? Adrenaline factor varieert van bloedstollende bungyjump tot prachtig zweven boven de rode duinen!

Namibië | 28-08-2017
Paulien van der Geest

Zoek jij een onvergetelijk avontuur tijdens je vakantie door Namibië, Botswana en de Victoria Watervallen? We hebben de beste adventure activiteiten voor je op een rijtje gezet. Adrenaline factor varieert van bloedstollende bungyjump tot prachtig zweven boven de rode duinen!
 

Bungee jumpen van de brug bij Victoria Falls

Je jumpt van de Victoria Falls brug in het Niemandsland tussen Zimbabwe en Zambia. Je moet daarom je paspoort meenemen! De hoogte van de brug is 111 meter en de jump wordt uitgevoerd door Zambezi Adrenaline Company met als partner aan de Zimbabwe kant Shearwater. Onder je kolkt de Zambesi rivier. Als je op de rand staat, denk je: “Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?!” Het aftellen begint: 5, 4, 3, 2, 1, bungeeeeeeeeeeeee! Dan val je voorover…. WAAHAAAH!! Je hart klopt in je keel. Maar voor je het weet val je weer naar boven. Naar boven?! Ja, naar boven!
 
 
Na afloop wil je het liefste gelijk nog een keer… (Of je besluit dat dit het stomste was dat je ooit hebt bedacht en dat het eens maar nóóit meer was.) Hoe dan ook, waarschijnlijk wil je na afloop de DVD en/of fotos kopen, om het eindeloos terug te kunnen kijken. Tip: Reserveer van te voren en reken op een halve dag voor het hele proces. Drink na afloop een biertje op de goede afloop in het Bridge Café. Die Bungee Burger gaat er nu ook wel in!
 
Waarschuwing vooraf:
Je moet ouder dan 14 zijn en je gewicht moet tussen 40 en 140 kilo liggen. Jokken over je gewicht is ongezond!
 
Ewen McGregor mag als Obi-Wan Kenobi in de Star Wars films dan wel heel stoer overkomen… Bungee jumpen vindt ie toch wel heel erg eng! Springt ie of niet?
 
En actieheld Will Smith dan, durft hij?
 

Skydiven boven de rode duinen van Namib Desert

Met een klein vliegtuigje vlieg je zo’n half uur en bewonder je het landschap beneden je: de kustlijn en de rode duinen. Op het vliegveld van Swakopmund heb je zojuist van de instructeur van Ground Rush Adventures instructies gekregen over je tandem skydive. Met enigszins klamme handen doorloop je het riedeltje nogmaals in je hoofd. Het vliegtuig klimt naar 3.000 meter (10.000 ft). De deur gaat open en je schuift samen met je instructeur (je zit immers aan elkaar vast) naar de opening. Je maag draait een rondje… Het aftellen begint, en dan laat je je omlaag vallen. Echt? Ja, echt!
 
 
De vrije val duurt een halve minuut en gaat met een snelheid van zo’n 220 km per uur! Je wangen klapperen in de wind. Raar genoeg is het alsof je gedragen wordt door de lucht.
Dan klapt op 1500 meter de parachute open en hang je in je harnas. Zo’n 5 tot 8 minuten kun je op je gemak om je heen kijken. Omdat je elke seconden intensief beleeft voelt het allemaal veel langer. Tijd om te landen! Wow, dat was gaaf!
 
Waarschuwing vooraf:
Minimum leeftijd is 18 jaar. Jonger (vanaf 8 jaar) kan, maar dan is toestemming van de ouders nodig. Na afloop zijn DVD’s en foto’s te koop en grote kans dat je die wilt hebben!
 
PS: Alternatief kun je ook paragliden boven de rode duinen van Walvisbay! (Van oktober tot maart.)
 
Onze Afrika kenners Judith en Sanne wonen en werken vanuit Kaapstad. Zij weten dus precies wat de beste plekjes zijn in het zuiden van Afrika. Er is geen tijdsverschil en zij zijn gewoon op een Nederlands telefoonnummer te bereiken om je wensen en vragen door te spreken. Natuurlijk ook gewoon per e-mail. Zij helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale rondreis Namibië.
 
 

Raften op de Zambesi rivier bij Victoria Falls

Waar komt al dat water van de Victoria Falls vandaan? Van de Zambesi rivier! Deze enorme rivier kent veel stroomversnellingen (rapids) en dit maakt het een uitdagende rivier om te raften. Hoe uitdagend het is verschilt per seizoen. In het regenseizoen graad 4 a 5, in het droge seizoen graad 3 a 4.
 
Natuurlijk is het belangrijk dat je een uitgebreide instructie krijgt voordat je gaat raften. Je oefent op een rustig stuk van de rivier uit de boot vallen en er weer in klimmen. Voor de veiligheid is er niet alleen een gids in de raft, maar peddelen gidsen in kayakken achter de rafts aan. Het is echt wildwater raften en je komt dan ook zeker doornat aan op de eindbestemming. Maar: what a thrill!
 
Waarschuwing vooraf:
Zoek in Vic Falls (Zimbabwe zijde) of Livingstone (Zambia zijde) een betrouwbaar rafting bedrijf uit. Check de verzekering van het bedrijf en je eigen reisverzekering.
 
 

Sandboarden in de rode duinen

In Namibië draait alles om zand, zand, zand, dus natuurlijk kun je hier ook sandboarden! Sand lovers kunnen vanuit Swakopmund een excursie boeken bij Alter Action. Sandboarden doe je met een zelfde plank als je kent van het snowboarden. De techniek is een beetje wennen, je hangt meer achterover. Ben je eenmaal gewend, dan is het alsof je door heel diepe sneeuw gaat. Heb je nog nooit gesnowboard, dan kun je in een ochtend leren sandboarden. Het gaat wat langzamer dan snowboarden waardoor je iets makkelijker je balans kunt corrigeren. Ook is zand zachter dan sneeuw om in te vallen.
 
 
Kun je niet snowboarden en wil je gewoon een ochtend vol fun en actie, dan kun je ook liggend naar beneden. Zeker niet minder leuk en nog sneller! Je gaat dan op je buik liggen op een simpel plankje met een gladde zijde ingesmeerd met was. De voorkant trek je omhoog, zodat je een slee krijgt. En roetsj, daar ga je!  Je begint met een kleine duin, en gaat steeds naar grotere afdalingen. Reis je met kinderen? Vanaf een jaar of 10 hebben de meeste kinderen genoeg zelfvertrouwen om zelf te zand sleeën. Jongere kinderen sleeën meestal met een gids mee.
 
Waarschuwing vooraf:
Helm en elleboog beschermers zijn zeker niet overbodig, je gaat tot wel 60 á 80 km per uur!
 
Footprint Travel oprichter Ferry woonde 2 jaar in Namibië om een campsite op te zetten, waarvan de lokale San gemeenschap de eigenaar was, zodat zij extra inkomsten konden genereren. Hij weet dus alles van Namibië!
 
 

Kayaken met zeeleeuwen in Swakopmund

Stel je voor, je peddelt rustig in een kayak. Een zeerob steekt zijn koppie boven water en kijkt je nieuwsgierig aan. Hij duikt weer onder, spettert je nog even nat met zijn vin, om aan de andere kant van je kayak samen met zijn vrienden weer boven water te komen. En je alledrie aan te kijken. Op het strand zie je grote groepen zeerobben. In dit gebied leven zo’n 50.000 zeerobben (cape fur seals ). Ook dolfijnen komen voor in dit gebied en het is de kraamkamer van de enorme mola-mola (sunfish). Het kajakken zelf duurt zo’n 2 uur.
 
 
De 45 minuten durende rit naar Pelican Point per 4x4 ‘s ochtends vroeg is al de moeite waard. Onderweg maak je stops om je te verbazen over de pelikanen  met hun enorme snavels waar hele vissen in verdwijnen. Verderop kleurt een grote groep flamingo's het landschap roze. De staan op één poot rustig te wachten tot een maaltje aan hun voeten verschijnt. Aalschovers (Comerans) laten hun zwarte verenjas drogen in de wind.
 
Waarschuwing vooraf:
Je start om 7:45, omdat rond het middaguur sterke wind opkomt. Zorg dus  dat je bij je accommodatie iets regelt van een meeneem broodje voor ontbijt, of zorg dat je zelf wat snacks mee neemt. De organisatie neemt ook vaak broodjes mee, maar die smaken ook erg goed na het kajakken.
 
 

Zelf op reis naar Namibië?

Wil je skydiven, sandboarden en kajakken met zeerobben? Bekijk dan onze Namibië bouwsteen: Rode duinen Sossusvlei en Swakopmund.
 
Wil je bungeejumpen van de Victoria Brug en raften op de Zambesi? Bekijk onze Zimbabwe bouwsteen: Victoria watervallen bij Vic Falls in Zimbabwe.
 
Natuurlijk wil je andere hoogtepunten als Sossusvlei en Etosha niet missen. Bekijk onze Namibië rondreis: Hoogtepunten Namibië, Botswana en Victoria Falls.  Je kunt deze Namibië vakantie verder op maat maken met de handige extensies, zodat de reis precies de lengte krijgt die jij wilt.
Wil je ook de Fish River Canyon zien en ben je niet bang voor een roadtrip? Trek 3,5 á 4 weken (dan heb je meer rust in je reis) uit voor onze Namibië rondreis: Ontdek compleet Namibië Botswana en Victoria Falls.
 
Zit jouw droomreis er niet tussen? Ga dan aan de slag met onze Namibië bouwstenen -korte Namibië vakanties per gebied- en stel zelf je Namibië rondreis samen.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Namibië - Avontuur 

Blogs over Namibië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter