BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Een bijzonder verblijf in Windhoek

Namibië reizen - Windhoek - bijzonder hotel - taal - cultuur Namibië

In Windhoek blijven we in een fijn hotelletje, waar Ferry iedereen verbaast doet staan met zijn talenknobbel.

Namibië | 06-12-2011
Paulien

We hebben een High-Five moment als we uit Zuid-Afrika de grens met Namibië oversteken. We vinden het fantastisch om weer terug te zijn in het prachtige Namibië. We rijden eerst door naar Windhoek om voor Footprint Travel met onze lokale contactpersoon te spreken. Vanaf de grens van Zuid-Afrika is dat 9 uur rijden.... Gelukkig hebben we een stekkertje gekocht, waarmee we de Ipod aan de radio kunnen koppelen, dus we houden ons zelf wakker met DJ-en.
 
Terwijl in Windhoek plannen worden gesmeed en uitgewerkt, gaan we op bezoek bij Ferry's vrienden van vroeger. Ferry en Stasja hebben een half jaar in Windhoek gewoond, terwijl ze de vergunningen voor Treesleeper bij de overheid probeerden te krijgen. Ze hebben toen de hele reisbranche in Windhoek leren kennen.
 
We testen een nachtje een nieuw hip guesthouse uit. Het is modern en knus tegelijk en de eigenaren staan zeer goed bekend binnen de reisexperts uit Windhoek. "Dit zijn mensen die weten wat reizigers willen!", is het commentaar van onze lokale contactpersoon. Dit lijkt ons wel wat voor de reizigers van Footprint Travel. De bedden zijn heerlijk, het eten is niet alleen tong- maar ook oogstrelend, en de staf is supervriendelijk.
 
De twee meisjes in het guesthouse zijn Damara, een volk dat verschillende kliks in de taal heeft. Ik heb zelden een Westerling ontmoet die raad wist met de verschillende klikklanken (ik begin er niet eens aan), die worden geschreven als /, // of ! ≠ . We vragen of ze iets in Damara wil zeggen. “!Andja. Ajtsjmatumire? oftewel “Hoe gaat het met jou?”.  Ferry geeft direct antwoord: “//uachagia!” WAT!! Het meisje schrikt ervan. “Antoinette, kom snel, hij kan Damara spreken!” Ferry mag nog een keer zijn kunstje vertonen. “Mijn hart staat stil!” roept Antoinette. Snel roepen ze de kok erbij, die is Ovambo. Zij mag ook iets zeggen, maar helaas, hier weet Ferry geen antwoord op te geven. Bij Treesleeper Camp heeft hij met de Bushman gewerkt, die ongeveer dezelfde taal als de Damara en de Nama hebben.
 
Needless to say, ons verblijf maakt een grote impact, en als we de auto inpakken, zegt Antoinette:”I don’t want you to go, I’m gonna cry!” “Jij moe nie huil nie,” zegt Ferry daarop in het Afrikaans. Ach, het is zo’n talenwonder! Waar we ook naar toe gaan, Ferry pikt binnen no time een aantal bruikbare woorden op, wat altijd een enorme ijsbreker is. (Tip voor minder grote talenwonders zoals ik: een spiekbriefje in je broekzak!) Als we dan echt vertrekken, omhels ik Antoinette -wat een schatje- en zegt ze: ”Kom snel terug, anders kom in naar Nederland rennen!”

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Windhoek - Bijzonder hotel

Namibië reizen - Het hippe, nieuwe guesthouseNamibië reizen - Gezellig guesthouse Windhoek 

Blogs over Namibië


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter